kozan.gr: Οι καβαλάρηδες προσκυνητές της Παναγίας Ζιδανιώτισσας βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 7/9 σε κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης (Βίντεο)

7 Σεπτεμβρίου 2024
14:44

Σε κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης βρέθηκαν, λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου 7/9 , με τα άλογά τους οι καβαλάρηδες προσκυνητές της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας, συνοδευόμενοι από παραδοσιακή μπάντα με χάλκινα. Όσοι πιστοί τους συναντούσαν προσκυνούσαν την εικόνα προσφέροντας ταυτόγχρονα και τον οβολό τους . Δείτε το σχετικό βίντεο  του kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • Ευτυχώς τα έθιμα κρατούν και μας υπενθυμίζουν την πανήγυρη της Μονής μας!
    Καμία ανακοίνωση από την μητρόπολη για καμιά γιορτή των μοναστηριών μας. Ότι λίγες μέρες γιόρταζε ο Άγιος Αντώνιος Σισοκσς πάνω στην Καστανιά Σερβίων. Ένας άγιος μοναχός μόνος του παλεύει. Ποτέ δεν έγινε μια Θ. Λειτουργία για να τον ενισχύσουμε και να τον συμπαρασταθούμε.
    Ομοίως και στην μονή της Αγίας Τριάδος Βελβεντού όταν γιόρταζε του Αγίου Πνεύματος , καμία ανακοίνωση στους ναούς από πριν ώστε να μας υπενθυμίζει τα δικά μας μοναστήρια κ να πηγαίνουμε έστω και ακατοίκητα να λειτουργούνται πού και πού. Το ίδιο και με την μονή του Αγίου Νεκταρίου . Δεν κοινοποιείται η λειτουργική ζωή ώστε να ξέρουμε να πηγαίνουμε ,να συμπαραστεκομαστε. Στη Λαριού νεκρά, στη Βαζελώνος από πανηγύρι σε πανηγύρι μόνο. , άλλες εκεί το χωριό την στηρίζει. Απορώ γιατί αυτή η απουσία της Μητρόπολης…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι