Π. Κουκουλόπουλος: «Πρωθυπουργός χωρίς απαντήσεις για τα προβλήματα του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο»

8 Σεπτεμβρίου 2024
13:28

 

Ανάρτηση του Πάρι Κουκουλόπουλου, Βουλευτή Κοζάνης και Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Κάπου 45 μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.  Τα μέτρα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ακολουθούν την πεπατημένη των αποσπασματικών επιμέρους αυξήσεων και απαλλαγών, που μέχρι σήμερα ελάχιστα έχει αποδώσει. Η δραματική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του μέσου νοικοκυριού αποδεικνύει το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο Πρωθυπουργός δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τα διαρθρωτικά προβλήματα που διαμορφώνουν το κόστος ζωής στην Ελλάδα, ακυρώνοντας κάθε μέτρο στήριξης των εισοδημάτων εν τη γενέσει του. Η κερδοσκοπία οργιάζει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού παραμένει υποστελεχωμένη, το ολιγοπώλιο της ενέργειας συσσωρεύει πρωτοφανή κέρδη ανενόχλητο και η αδράνεια ετών παροξύνει το κόστος στέγασης.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η σχεδόν πλήρης απουσία μέτρων και πολιτικών αναπτυξιακού χαρακτήρα από το πακέτο της ΔΕΘ, την ώρα που όλοι οι διεθνείς οργανισμοί “βλέπουν” ανάπτυξη κοντά στο 1% μετά το 2026. Η Κυβέρνηση αρκείται να μετρά αυτάρεσκα τις ροές των τουριστών και τις εισπράξεις από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα απλό ερώτημα δεν μπορεί να απαντήσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη: τι θα αλλάξει στη ζωή μας σε 3-4 χρόνια με το μεγαλύτερο μεταπολεμικά αναπτυξιακό πρόγραμμα που διαχειρίζεται;

Συνοψίζοντας την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, μπορούμε αβίαστα να πούμε ότι αδυνατεί να απαντήσει στα μείζονα προβλήματα του σήμερα και στις μεγάλες προκλήσεις του αύριο.

5 σχόλια

  • Ακριβως, ακομα μια φιεστα με ψεματα του Μητσοτακη και μονο η απουσια Καραμανλη Σαμαρα τα λεει ολα, ουτε το κομμα του δεν τον αντεχει πια

  • Κ. Κουκουλόπουλε, δεν θες τον Μητσοτάκη, αλλά ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ με χέρια και με πόδια την υποψηφιότητα της Μητσοτακικής Άννας Διαμαντοπούλου. Τι σε ενέπνευσε;;; Η καινοτόμα ιδέα για την ορθόδοξη εκκλησία ή η διαδρομή της στην πολιτική;;; “Η ορθόδοξη Ιεροσύνη χρειάζεται άνδρες και γυναίκες”, δήλωσε η πρώην υπουργός και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και πρότεινε “την εκκλησία και όχι μόνο” να ανοίξει τη συζήτηση. Η πολιτική έχει και μια παιδαγωγική πλευρά και η ανάδειξή της προσωποποιείται πάντα: δείξε μου τη διαδρομή σου, να σου πω τι είδους πολιτικός είσαι. Αυτές τις μέρες στο περιθώριο των διεργασιών για τις φθινοπωρινές αρχαιρεσίες του ΠΑΣΟΚ κινείται κι ένα από τα φαντάσματα του -κακού- παρελθόντος του: η υποψηφιότητα μιας πρώην ΝΤΙΒΑΣ του, που δηλώνει ότι «δεν θα είναι απούσα». Μόνο που η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου απούσα είναι περισσότερο από δέκα χρόνια: έφυγε ως αποσυνάγωγη των εκλογών του 2012. Ότι θέλει να είναι υποψήφια… χωρίς να επιστρέψει, είναι σαν να τους κάνει πλάκα. Ως τώρα τσαλαβουτούσε στο δημόσιο χώρο, χρηματοδοτώντας ένα ΙΧ -«Δίκτυο» -δήθεν για τον «εκσυγχρονισμό» στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν εκσυγχρόνισε τίποτε, εκτός από τη στροφή της ίδιας προς τη Δεξιά. Το 2017 προσπάθησε να στήσει κόμμα με τον Ραγκούση και τον Φλωρίδη, που την κοπάνησαν όταν κατάλαβαν με ποια είχαν να κάνουν: ο ένας για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος για τη ΝΔ -όπου ήδη σταδιοδρομούσαν και άλλοι από μια μάλλον κακόφημη περίοδο του ΠΑΣΟΚ. Ο Μητσοτάκης βάζει στις κυβερνήσεις του αβέρτα υπουργούς του Σημίτη, έδωσε ρόλο ακόμη και σ έναν πρώην υπάλληλο της Διαμαντοπούλου, αλλά όχι και στην ίδια. Του αποδίδεται ότι τη θεωρούσε πάντα «τοξική»: μέτριο βιογραφικό, ακόλουθος όλων των πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ , προβληματική δημόσια παρουσία, κακή θητεία ως υπουργός, απαρατήρητη ως επίτροπος. Της έδωσε ότι την εξέθετε υπέρ του, αλλά προστάτευε τον ίδιο. Πρώτα υποψήφια για τον …ΟΟΣΑ- και η ίδια δήλωσε ότι… έφτασε στην τετράδα, σαν να ήταν άθλημα με final -4. Μετά το βόλεψε σε μια επιτροπή, από αυτές που περιθάλπουν ξοφλημένους της κοινοτικής γραφειοκρατίας με στερητικά. Μια θέση στην …Coca-colla, την πήρε μόνη της. Θαυμάστρια του Μητσοτάκη. Επί χρόνια πρόβαλε, ανερυθρίαστα, την προτίμησή της στον Μητσοτάκη -εμφανίσθηκε ως και θαυμάστρια του πατέρα του-φωτογραφήθηκε αγκαζέ με τον Άδωνι και περίμενε το πλοίο που δεν έρχεται. Κατά διαστήματα ΜΜΕ την εμφάνιζαν ως υποψήφια για τα πάντα: πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργός, τραπεζίτης, επίτροπος. Ό,τι ορέγεται ένας επαγγελματίας της πολιτικής. Τώρα, – δίκην επιστροφής στον τόπο του εγκλήματος- «σκέφτεται» να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τον ισχυρισμό ότι διαθέτει «κυβερνησιμότητα»! Η ίδια, όχι το ΠΑΣΟΚ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι