Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργω Χ. Γκοβεδάρος: “Για άλλη μία φορά δε γίναμε σοφότεροι από τους υπεύθυνους εξ Αθηνών για το πρόγραμμα “Δίκαιης” και “Αναπτυξιακής” Μετάβασης”

8 Σεπτεμβρίου 2024
16:59
Για άλλη μία φορά δε γίναμε σοφότεροι από τους υπεύθυνους εξ Αθηνών για το πρόγραμμα “Δίκαιης” και “Αναπτυξιακής” Μετάβασης. Πέντε χρόνια μετά την απόφαση για εμπροσθοβαρή απολιγνιτοποίηση χωρίς πρότερο σχέδιο, ξαναέγινε αναφορά, εξ Αθηνών, για τα σαφώς απαραίτητα και χρήσιμα κονδύλια για την Επιχειρηματικότητα και την Κατάρτιση, καμία όμως αναφορά για αναθεώρηση του προγράμματος ώστε να συμπεριληφθούν μεγάλα Αναπτυξιακά Έργα Υποδομών,όπως οι Σιδηροδρομικές εμπορευματικές συνδέσεις:
α)Θεσσαλονίκη-Πτολεμαΐδα-Κοζάνη- Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα,
β)Πτολεμαΐδα- Σκόπια
και η ολοκλήρωση οδικών αξόνων π.χ. Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Ξυνό Νερό-Αμμοχώρι-Φλώρινα-Νίκη.Χωρίς κονδύλια για τα παραπάνω έργα, δε μπορούμε να ομιλούμε για “Δίκαιη” και “Αναπτυξιακή” Μετάβαση.Απλώς για Μετάβαση…
ΥΓ. Ορθές οι ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων, δεν αποτελούν όμως Αναπτυξιακά Έργα Υποδομών.

11 σχόλια

  • Εχετε καποιες εοτιμες μελετες κε Γκοδεραρε εσεις και οι Δημοι ;
    Αν ναι να τις πατε και δεν θα πει όχι κανενας
    Η πραγματικότητα λεει πως δεν υπαρχει ουτε μια αναπτυξαική μελετη ετοιμη για εγκριση

    Σε λιγους μηνες ειναι σιγουρο πως θα κανουν αναθεωρηση αλλα για να παρουν χρηματα για κανενα νοσοκομείο , σιδηρο-δρομο ή λιμάνι , αλλα σε άλλη περιφερεια.

    Αυτη μετρηθηκε πολλακις και βρεθηκε σχεδόν ανικανη
    Κια οσο και να προσπαθειτε με λογια να τους φοβισετε δεν θα τα καταφερετε , το καναν πολλοι
    με μελετες θα τοους φοβισετε

  • Από την άλλη αν ήσουν πρωθυπουργός θα έδινες ρόλο και αρμοδιότητες στους τοπικούς εδώ… αυτοί μόνο για ρουσφέτια και αργομισθιες κανουν

  • Σχετικά με τις μελέτες υπάρχει στο πλαίσιο εθνικού σχεδιασμού η σιδηροδρομική σύνδεση όσων αναφέρετε; Θα ήταν οικονομικά βιώσιμη μια τέτοια σύνδεση; Αν Ναι νομίζω θα είχε προγραμματιστεί όπως η αντίστοιχη σύνδεση στη Θράκη (Ορμένιο) Συνεπώς γιατί το συζητάμε; Εδώ δεν υπάρχει ανάπτυξη για την Θεσσαλονίκη τι συζητάμε για την περιοχή μας που δεν ξέρουν ούτε που πέφτει;

  • Εκτός από την υλοποίηση έργων με επίκεντρο την «Αναβάθμιση-Ασφάλεια-Ανάπτυξη», ο υπουργός Σταϊκούρας ανακοίνωσε σχέδια για την ολοκλήρωση της σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου. Η πρωτοβουλία θα συνδέσει τα στρατηγικά τοποθετημένα λιμάνια της Ελλάδας με τη σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Αθήνα-Προμαχώνας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας.

    «Σχεδιάζουμε να υποβάλουμε αίτηση για νέα κονδύλια το 2025 , συμπληρωμένα με εθνικές επενδύσεις, για την ανάπτυξη σιδηροδρομικών γραμμών έως το 2030. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με το πρόγραμμα ανάπτυξης του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της ΕΕ βάσει του κανονισμού της ΕΕ 2024/1679», εξήγησε ο υπουργός.
    Επιπλέον, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τόνισε την εστίασή του στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας των σιδηροδρομικών υποδομών με τη Βουλγαρία και στη δημιουργία ενός πολυτροπικού διαδρόμου μεταφοράς που θα καλύπτει την Κεντρική Ευρώπη, τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία.

  • Επειδή Χάρη το δούλεμα εσάς των εκλεγμενων και πολυ περισσότερο των κστοικων της περιοχής, πάει σύννεφο εδώ και χρόνια με τις εμβληματικές επενδύσεις που υπόσχονται, παραδώστε όλοι οι περιφερισκοί συμβουλοι την παραιτηση σας γιατι μονο έτσι θα καταλάβουν εκει κάτω πως δεν μιλάνε σε ιθαγενείς.

  • Εν αντιθέσει με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή που τα έβρισκε όλα καλά και ανθηρά, τουλάχιστον εσείς λέτε δημόσια το προφανές: Η Αθήνα μας έχει κανονικά γραμμένους!

    Ας ελπίζουμε ότι η μικρή πίεση που μπορείτε να ασκήσετε να εισακουστεί έστω και τώρα, αν και είναι ήδη αργά

  • Κάτι σαν αυτά που λέμε εμείς στο καφενείο…άτιμη κοινωνία μας έφαγες το δίκιο κτλπ…
    Πόσες μελετες σχέδια προτάσεις έχετε κάνει στους ομοϊδεάτες σας της κυβέρνησης;;;;
    Επισης πείτε πως σας απάντησαν τι έπραξαν για να ξέρουμε οι πολίτες της περιοχης πως τους αντιμετωπίζουν ώστε να αντιδράσουν αναλογα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι