Εξαιρετική διάκριση για τον Δήμο Εορδαίας – Βραβείο για τις δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023 (Δελτίο τύπου)

9 Σεπτεμβρίου 2024
09:08

Στην κορυφαία δεκάδα των ελληνικών πόλεων που βραβεύτηκαν από τρία Υπουργεία (Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών και Τουρισμού) αναδείχθηκε ο Δήμος Εορδαίας για τις πρωτότυπες δράσεις ευαισθητοποίησης στην εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (European Mobility Week), που έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία, ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο «πράσινες», πιο συμπεριληπτικές και προσβάσιμες για όλους.

Εξαιρετική τιμή και παρότρυνση για τον Δήμο Εορδαίας αποτελεί η βράβευση του από τρία Υπουργεία, δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και όλους τους συμπολίτες του, που για άλλη μια χρονιά πρόσφεραν τον καλύτερό τους εαυτό για την προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και για να γίνει ο Δήμος Εορδαίας ένας βιώσιμος, έξυπνος και σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος. Ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται και της προσήλωσης στον στόχο είναι ότι ο Δήμος Εορδαίας για τρίτη φορά αποσπά ανάλογη διάκριση στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Στη βραβευμένη δεκάδα βρέθηκαν κατά σειρά οι Δήμοι:  Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Τρίπολης, Ρεθύμνου, Εορδαίας, Ηρακλείου, Σερρών, Κορδελιού-Ευόσμου, Αλεξανδρούπολης και Τεμπών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2024, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ τα βραβεία απένειμαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Υποδομών, Βασίλης Οικονόμου, και η Υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, παρουσία πλήθους στελεχών της Αυτοδιοίκησης και του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου.

Σημειώνεται ότι το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2023, για το οποίο έγινε και η βράβευση, ήταν «Εξοικονόμηση ενέργειας» και το σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι». Τις επόμενες μέρες ανακοινώνεται το πρόγραμμα δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, που θα υλοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα με θέμα «Κοινόχρηστος Δημόσιος χώρος».

 

12 σχόλια

  • καλα τα βραβεια αλλα πιο καλο θα ηταν να βγει να μας πει ο δημαρχος πως δημιουργηθηκαν τα 102.000.000 ευρω χρεη της ΔΕΤΗΠ,υπαρχει μια περιεργη σιωπη εκ μερους του

  • Ωραίο ανέκδοτο. Αυτοί που δίνουν τα βραβεία έχει βρεθεί ποτέ στην Πτολεμαΐδα; Οι καφετζήδες κάνουν πάρτι έχοντας καταλάβει τα πεζοδρόμια του κέντρου, και περιφερειακά ή δεν μπορείς να περάσεις από τα ακλαδευτα δέντρα ή θα φας τα μούτρα σου από τα σπασμένα πλακάκια.
    Για ποια κινητικότητα και προσβασιμότητα μιλάμε στο καϊλαρ;
    Είναι προσβολή προς τους κατοίκους, και κυρίως προς τους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν καροτσάκια τέτοιες εκδηλώσεις.

  • Για το χρέος ποιος θα δώσει το πρώτο βραβείο;
    Δρόμοι,πεζοδρόμια όλα…. μη πω
    Τόσα Πρόβατα είμαστε, την επόμενη δώστε το 100 %
    Με το 85% δεν προλαβαίνει ν σβήσει την πόλη από το χαρτι.

  • Σε 8 μήνες Ήρθε η κοινωνική κατάρευση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ Π.ΠΛΑΚΕΝΤΑ!!!

    Ήρθα το Σαββατοκύριακο στην Πτολεμαΐδα να επισκεφθώ τους γονείς μου. Βγήκα με φίλους για καφέ , δεν άκουσα μια θετική κουβέντα για τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή.
    Αδέσποτα, καθαριότητα, Τηλεθέρμανση, κοινότητες στο έλεος του Θεού, κλειστό γυμναστήριο, έξω από το κλειστό πάνω από 400 νέες ,νεοι και πολίτες που θέλουν να αθληθουν αλλά εδώ και 3 χρόνια η αδιαφορία της δημοτικής αρχής δεν τους το επιτρέπει, δεν τους το παρέχει.

    Στην πόλη δένδρα κομμένα και στην θέση τους χαλίκια αντί νέα κατάλληλα για την πόλη δένδρα, η αγορά στερείται από ένα σύγχρονο πάρκιγκ, το κλειστό πάρκινγκ μια εστία μόλυνση, στα πεζοδρόμια σπασμένα πλακάκια,οι δρόμοι στην πόλη σε άθλια κατάσταση,τα συντριβάνια είναι γεμάτα σκουπίδια αντί να έχουν νερό να δροσίζουν τους πολίτες. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά.
    Κατασταση σε απόλυτη αποσύνθεση με έναν Δήμαρχο κρυμμένος έως την εμφάνιση μιας χριστουγεννιάτικης συναυλίας που ο σκοπό της έχει πολλά ερωτηματικά.

    Οι θετικές κουβέντες για την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο πλέον είναι σπάνιο είδος,
    ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ

  • Πολύς ντόρος για το τίποτα. Στην πρώτη λέει δεκάδα ο δήμος από τις …δύο δεκάδες. Ο θεσμός φθίνει ή καλύτερα των φθίνουν με συμμετοχή έως τώρα 15 δήμων.
    Πραγματική διάκριση ήταν η πρώτη που οι δήμοι που πήραν μέρος ήταν ενενήντα . Και αυτό ακόμα φρόντισε η κυβέρνηση να το απαξιώσει, οπότε έμεινε μόνο ο τίτλος και μια αφορμή για φωτογράφηση.

  • Στις ποιο πράσινες πόλεις η Πτολεμαΐδα που δεν έχει ποδηλατόδρομο μέσα στην πόλη. Στις ποιο ασφαλείς πόλεις η Πτολεμαΐδα που δεν σταματάει κάνεις στις διαβάσεις πεζών.

  • Αχα γελασαμε περαστε απο την κομνηνων που ειναι κεντρο και δειτε τα χαλια στα πεζοδρομια που κουνιουνται ολες οι πλακες και σκοτωνεται ο κοσμος στον δρομο που διπλοπαρκαρουνε και πανω στα πεζοδρομιο στη βρωμα που επικρατει αφου ο δημος δεν καθαριζει ποτε και στα ποντικια που κοβουν βολτες σε ολο τον δρομο και ειμαστε κεντρο διπλα στο παλιο παρκο ακουει κανεις?????????

  • Ποσο δικιο εχουν οι προλαλησαντες σε λιγο θα σβηστει απο τον χαρτη η πολη οι νεοι φευγουν η πολη ερημωνει καθαριοτητα μηδεν ποντικια και σκυλια κοβουν βολτες εχει γινει πολη των συνταξιουχων αλλα το χρεος χρεος και σεις κυριοι του δημου καμαρωνεται α ρε χαλια κριμα μεγαλο κριμα καντε κατι επιτελους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι