Πτολεμαΐδα: Συζητείται σήμερα στο δικαστήριο το αίτημα της ΔΕΤΗΠ για επιμήκυνση του ποσού των δόσεων στη ΔΕΗ

10 Σεπτεμβρίου 2024
11:04

Το αίτημα της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας για επιμήκυνση του ποσού των δόσεων προς τη ΔΕΗ, λόγω της  οφειλής των 102 εκατομμυρίων ευρώ, συζητείται σήμερα στη 1 το μεσημέρι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης και αναμένεται η απάντηση της ΔΕΗ, δηλαδή, εάν θα  γίνει αποδεκτό, η, όχι.

Το αίτημα κατάθεσε  την προηγούμενη εβδομάδα ο Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΤΗΠ, ύστερα από σχετική απόφαση του Δ Σ,  μετά  το τελευταίο εξώδικο της ΔΕΗ,  με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς τον ΑΔΜΗΕ για  αναζήτηση άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΤΗΠ ζητά να μην ισχύσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που προσδιόρισε η ΔΕΗ για τις 2  δόσεις αλλά να μειωθεί, προσκομίζοντας στο δικαστήριο όλα τα απαραίτητα έγγραφα στοιχεία που  πιστοποιούν ότι οι οικονομικές δυνατότητες της Επιχείρησης είναι συγκεκριμένες και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται, πως, στην πρώτη δόση  με ημερομηνία 20 Αυγούστου, η Επιχείρηση κατέθεσε 500 χιλιάδες ευρώ έναντι της απαίτησης της ΔΕΗ για 2,5 εκατομμύρια, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τη δεύτερη δόση, αυτή  της  18ης Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι συζητήσεις των εμπλεκόμενων στο θέμα φορέων και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τη ΔΕΗ  για τον τρόπο παροχής θερμικής ενέργειας, κατά τη νέα περίοδο λειτουργίας του συστήματος της Τ/Θ, ευελπιστώντας σε θετικές εξελίξεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια

  • Μαντάρα θα τα κάνετε πάλι εκεί στη ΔΕΤΗΠ. Καλά που είναι και ο Περιφερειάρχης κ. Αμανατιδης που με τις σωστές κινήσεις και τις ενέργειες του η πολιτική λύση είναι σχεδόν βεβαιη. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε είναι να χαράξετε κοινή γραμμή διεκδίκησης.

  • Φτάνει με τον Αμανατίδη.
    Άλλοι τα κάνανε μαντάρα (εσύ πενευεις τον Αμανατίδη)
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλους.
    Ποιος θα βγει να πει αλήθεια;
    Τόσο χρέος;
    Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;
    Πείτε επιτέλους την αλήθεια.

    • Εσένα τι σε χάλασε ακριβώς; Η Πτολεμαΐδα δεν ανήκει στην περιφέρεια; Ή θεωρείς ότι το αγκάθι της τηλεθέρμανσης τσιμπάει μόνο την Πτολεμαΐδα; Μόνο η Πτολεμαΐδα έχει τηλεθέρμανση;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι