kozan.gr: Δυσκολεύουν τα πράγματα για την ΔΕΤΗΠ – Απορρίφθηκε η νέα αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής – Ορατός, περισσότερο από ποτέ, ο κίνδυνος της διακοπής του ρεύματος στις εγκαταστάσεις, αν δεν υπάρξει κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός

11 Σεπτεμβρίου 2024
10:58

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη και πάλι πρώτο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης εξέδωσε την απόφασή του (με χθεσινή ημερομηνία 10/9) για τη  νέα αίτηση της ΔΕΤΗΠ, που κατέθεσε η εν λόγω δημοτική επιχείρηση την Δευτέρα 2/9, κατά της ΔΕΗ και κατά του ΑΔΜΗΕ για έκδοση προσωρινής διαταγής για να “μπλοκάρει” την απαγόρευση της απενεργοποίησης του μετρητή φορτίου των εγκαταστάσεώς της από τον Α.Δ.Μ.Η.Ε., μετά από εντολή της Δ.Ε.Η., επίσης την απαγόρευση της δήλωσης παύσης εκπροσώπησης του μετρητή από την Δ.Ε.Η. προς τον Α.Δ.Μ.Η.Ε. και τέλος την απαγόρευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης, από την Δ.Ε.Η. και τον Α.Δ.Μ.Η.Ε.  υπό τον όρο καταβολής τον ποσού των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (5οο.οοο €) έως τις ι8/ιο/2ο24 από την ΔΕΤΗΠ προς την  Δ.Ε.Η. Α.Ε., ως δεύτερη δόση καταβολής του συνολικού ποσού του ενός εκατ. ευρώ (ι.οοο.οοο ε), λαμβανομένου υπόψη ότι έχει καταβληθεί ήδη στην Δ.Ε.Η. από την ΔΕΤΗΠ το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (5οο.οοο €) στις 20/ο8/2ο24. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης έκρινε την αίτηση ως απαράδεκτη και την απέρριψε, καθώς δεν παρουσιάστηκαν νέα πραγματικά περιστατικά που γεννήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη προσωρινή διαταγή στις 11/7/2024 (κλικ εδώ) η οποία είναι και σε ισχύ. Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι  ορατός, περισσότερο από ποτέ, έστω σε αυτή τη χρονική φάση, ο κίνδυνος της διακοπής του ρεύματος στις εγκαταστάσεις της ΔΕΤΗΠ, αν δεν υπάρξει κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός ή κάποια άλλη συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο.

kozan.gr

19 σχόλια

  • Θα αναμένουμε πολύ καιρό την τοποθέτηση του εκλεγμένου Δημάρχου και όχι πρώην συνδικαλιστών της ΔΕΗ; Ως πότε θα υπάρχει σιωπή; Η πόλη καταρρέει υπ’ ευθύνη όλων τους. Να βγουν να τοποθετηθούν δημόσια ΜΕΤΑ τον Δήμαρχο. Δεν πρέπει να γίνει τίποτα λιγότερο.

  • Εάν δεν παρουσιάσει κάποια πλευρά νέα δεδομένα και στοιχεία προς το δικαστήριο, τότε το επιχείρημα ότι “θα παγώσει μια πόλη” ή “πεινούσαν τα παιδάκια μου” δεν πείθουν δικαστή που πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο. Ο νόμος είναι αμείλικτος και ίσος απέναντι σε όλους (έστω στη θεωρία).
    Ας δώσουν οι υπάλληλοι της ΔΕΤΗΠ πίσω τα δώρα που έλαβαν και τις παχυλές αυξήσεις στους μισθούς τους και να δώσουν λογαριασμό για τις ζημιές (ξεχάσαμε ήδη που τσαλακώθηκε η δεξαμενή από υποπίεση με κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Αλήθεια, τι έγινε με το πόρισμα; Βρέθηκε ο υπεύθυνος της ζημιάς;)
    Πού είναι ο δήμαρχος και ο διορισμένος διευθυντής της ΔΕΤΗΠ να δώσουν απαντήσεις;
    Μέχρι πότε θα κρύβονται πίσω από τον Καραβασίλη και τον Καρακασίδη;

    • Υπάλληλοι με παχυλούς μισθούς δεν μπήκαν ποτέ στο ενιαίο μισθολόγιο.
      Δερμάτινα ρούχα από ακριβά καταστήματα της πόλης.
      Οι μισοί με υποχρεωτική εκπαίδευση και το κυριότερο ούτε το μισό χρόνο δουλεύουν
      Μας δουλεύουν.
      Να κλείσει η επιχείρηση και να ιδιωτικοποιηθεί χθες!

      • Αν γίνει ιδιωτική σαν τη ΔΕΗ θα φτάσει η τιμή της τηλεθέρμανσης σαν του ρεύματος, οτι γίνεται ιδιωτικό τσουρουφλαει εμάς με παραδείγματα πρόσφατα.

        Όσον αφορά τους μισθούς συμφωνώ, να μπούνε στο ενιαίο μισθολόγιο να παίρνουν σαν Δ.Ε που ειναι οι περισσότεροι 750€( οπως και οι δεητζήδες το κομμάτι που πληρώνει το δημόσιο).

  • Δυστυχώς αν δεν αλλάξει νοοτροπία η τοπική αυτοδιοίκηση,τότε τα προβλήματα για τους κατοίκους θα είναι μεγάλα
    Λείπει η συνετή διαχείριση,η πρόβλεψη και ο προϋπάρ χον κανόνας τι θα μας αφήσουν μάλλον έπαυσε να υπάρχει
    Δεν μπορεί μια επιχείρηση μόνο να εισπράττει χωρίς να φροντίζει για τις υποχρεώσεις της
    Αλήθεια πληροφόρησε μέχρι σήμερα με το ειδικό ένθετο που απαιτεί ο νόμος η επιχείρηση τους καταναλωτές της για τις υποχρεώσεις της;

  • Μπράβο ρε Μητσοτάκη, κλείνεις την ΔΕΗ…ολεεεεε

    Αδειάζουν τα χωριά από κόσμο εξαιτίας σου….ολεεεε

    Κλείνεις ΚΑΙ την τηλεθέρμανση στην περιοχή που έδωσε τα χωριά της και τα εδάφη της για 70 χρόνια…..ολεεεεεε

    Μπράβο ρε Μητσοτάκη…. όχι μπράβο.

    Υ.Γ: 39% ΝΔ η Πτολεμαΐδα να μην ξεχνιόμαστε.

  • Η ανάληψη της ευθύνης σε κάνει ηγέτη.
    Η αποποίηση της δειλό και προδότη
    Το 87% ας μην πτοείται..Η πλειονότητα των πολιτών που τους ανέδειξαν διαχειριστές ας κάψουν καυσόξυλα για τον χειμώνα χωρίς να παραπονεθούν .
    Ακόμη κι αν λειτουργήσει η τηλεθερμανση θα είναι μακράν ο ακριβότερος τρόπος θέρμανσης.
    Η πόλη έσβησε μαζί με τη ΔΕΗ και το τσαλακωμένο δοχείο διαστολής της ΔΕΤΗΠ.
    Αποκτήσαμε στα στερνά κι εμείς έναν ιδιότυπο πύργο της Πίζας

  • Ίσως ο δικαστής πέρασε από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΤΗΠ και είδε ότι μόλις στρώθηκε νέος ασφαλτοτάπητας σε όλη την έκταση και στο πάρκινγκ που παρκάρουν τα ιδιωτικά τους οχήματα οι υπάλληλοι της τηλεθέρμανσης, για να μην λερώνονται τον χειμώνα, και θα σκέφτηκε ότι έχει λεφτά περίσσευμα η επιχείρηση.

  • Αυτή η κυβέρνηση θέλει δε θέλει θα πρέπει να παρέμβει όχι μόνο για το νομό Κοζάνης που άφησε στο έλεος του Θεού και τους πολίτες τού αλλά μόνο κ μόνο για όλες τις αθλιότητες που έχει κάνει όσο κυβερνάει.Οποιος δε βάζει τους πολίτες πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα δεν είναι καν άνθρωπος

  • Tην κυρια ευθυνη την φερουν οι κυβερνησεις που αφηνουν ανεξελεγκτες τις Δημοτικες Αρχες να δημιουργουν ελλειματα στις επιχειρησεις των Δημων. Τωρα το καπακι στην περιπτωση της ΔΕΤΗΠ εσκασε και ευκολες λυσεις δεν υπαρχουν. Και στους αλλους δημους τα χρεη των ΔΕΥΑ εχουν φτασει σε αστρτονομικα επιπεδα. Να δουμε και εκει τι θα λενε οταν η ΔΕΗ παρει αποφαση να κοψει το ρευμα. Σιγουρα τοτε οι Δημοτικες αρχες θα ζητουν καποιοι αλλοι να πληρωσουν τα χρεη τους και αυτοι ειναι αμοιροι ευθυνων. Ευθυνες μεγαλες εχουν και οι ψηφοφοροι βεβαια!.

  • Οι μισοί και παραπάνω από τους σχολιάζοντας έλεγαν να κλείσει η ΔΕΗ, να πουληθεί να γίνει ιδιωτική….περαστικά σας και να βάλετε ζακέτα!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι