“Μαζί για την Κοζάνη”: «Ανεύθυνη και ασόβαρη η αντιπολίτευση του κ. Κουζιάκη»

11 Σεπτεμβρίου 2024
22:57

 

Η τελευταία ανακοίνωση της Κίνησης “Κοζάνη, Τόπος Να Ζεις” περί μη προτεραιότητας του τομέα του Πολιτισμού από τον Δήμο Κοζάνης, προκαλεί μόνο έκπληξη και θυμηδία, όχι μόνο για το περιεχόμενό της αλλά και για τον χρόνο της δημοσιοποίησής της, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ταραχή, πανικό αλλά και αδυναμία άσκησης μιας εποικοδομητικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης.

Πραγματικά, βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τη διοργάνωση του μεγάλου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, για πρώτη φορά στην Κοζάνη, για πρώτη φορά στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Από την ερχόμενη Δευτέρα και για τέσσερις ημέρες θα βρεθούν στην πόλη μας και στη Βιβλιοθήκη μας, διακεκριμένοι εισηγητές από όλη τη χώρα, ανταλλάσσοντας ιδέες, εμπειρίες και προτάσεις, στον σημαντικότερο θεσμό των Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Κίνησης κ. Κουζιάκης, το μόνο που μας λέει, κατά τρόπο ανεύθυνο και ασόβαρο, είναι ότι η νυν Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται για τον Πολιτισμό, όταν το σπουδαίο αυτό εμβληματικό Συνέδριο γίνεται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Κοζάνης με την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.

Εάν αυτό δεν είναι παράκρουση, τότε τι είναι;

Όσον αφορά το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, όλες και όλοι γνωρίζουν – και ο κ. Κουζιάκης – ότι οι εγκαταστάσεις του χρήζουν άμεσης και αναγκαίας συντήρησης, καθώς η αδιαφορία ετών το έφτασε, δυστυχώς, στο σημερινό του σημείο.

Έτσι, όπως και στην υπόθεση του Δημοτικού Parking της πλατείας Συντάγματος, το οποίο είναι χωρίς άδεια και πυρασφάλεια από το 2012(!), έτσι και εδώ, η νυν Δημοτική Αρχή, θα προχωρήσει στο απαραίτητο νοικοκύρεμα που επιβάλλεται να γίνει, προγραμματίζοντας και υλοποιώντας έργα και δράσεις μέσα σε μόλις εννέα μήνες θητείας, όταν όλα αυτά δεν έγιναν εδώ και χρόνια, προσβάλλοντας και υποτιμώντας με τον χειρότερο τρόπο, τους ίδιους τους συνδημότες μας.

Κλείνοντας, μια φιλική συμβουλή.

Επειδή ο επικεφαλής της Κίνησης κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχώς λόγο για «προσβλητικές» καταστάσεις, θα θέλαμε να μας απαντήσει κατά πόσο θεωρεί προσβλητικές τις διαδικτυακές δηλώσεις δικού του στελέχους, ότι η Κοζάνη είναι «μια πόλη συνταξιούχων και βυσμάτων».

Αναμφίβολα, μία ακραία θέση, την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα προσβλητική και απαξιωτική για τον τόπο μας, που δεν συμβαδίζει με την πολύχρονη, κατά τα άλλα, ιστορία της Κίνησης.

Γραφείο Τύπου

Συνδυασμού

«Μαζί για την Κοζάνη»

12 σχόλια

  • Φοβάται και τρέμει ο δήμαρχος να κάνει ο ίδιος δηλώσειςκαι να τοποθετηθει
    Γιατί ξέρει ότι θα έχει και προσωπικό αντίκτυπο και για
    το λόγο αυτό νομίζει ότι με ένα δελτίο τυπου καλύπτεται

  • Το οτι βελτιωνετεε την καθημερινοτητα του πολιτη αυτο ειναι ολοφανερο.Την πολη που οι προηγουμενοι αυτοδιοικητικοι την ειχαν ξεχασει εδω και πολλα χρονια και γιαυτο καταντησε τελευταια στην Ελλαδα.Ομως για το τελευταιο που σχολιαζετε θεωρω πως ο κ.Κουζιακης εχει το δικαιο νε το μερος του..Συνταξιουχοι και βυσματα παντου.Ερωτηση:Ποιο βυσμα δε σας αφηνει να ανοιξετε την κλειδαρια στο δρομο του ΟΣΕ; Ποιο βυσμα δεν αφηνει να επικοινωνησει η πολη με τα Πλατανια;Απαντηστε επιτελους εδω και τωρα για να μαθει ο λαος την αληθεια.Ενω πολλες φορες προκληθηκατε απο το ιστολογιο για το θεμα αυτο δεν τολματε να απαντησετε, ενω δηλωσατε πως δεν σας κραταει κανεις και σας πιστεψαμε και σας ψηφισαμε και συνεχιζουμε να σας στηριζουμε.Ποιος δινει το δικαιωμα σε καποιον να ανοιγει την πορτα την Παρασκευη και να την κλεινει το Σαββατο το βραδυ;Υπαρχει αποφαση Δ.Συμβουλιου;Αν ναι,ποτε παρθηκε και τι λεει;Δε βλεπετε πως η Ιωνιας ,η Γκερτσου και η Μακρυγιαννη ειναι γεματες απο αυτοκινητα ;Ελευθερωστε την κυκλοφορια;Τελικα θα πιστεψουμε πως και εδω ο κ.Κουζιακης εχει δικαιο για τα βυσματα.;

  • Μπα, τι μας λέτε…..
    Το μεγάλο συνέδριο που διοργανώνει ένας σύνδεσμος….
    1. Δεν μπορείτε να διακρίνετε τη σπουδαιότητα του κάθε γεγονότος αφού είστε εγκλωβισμενοι στη λογική πανηγύρι να’ ναι και ό,τι να’ναι
    2. Σας ενοχλεί ο αντιπολιτευτικος λόγος αδιακριτως από όπου και αν προέρχεται
    3. Δεν είστε σε θέση να εκφράσετε τις απόψεις σας προφορικά, δημόσια και με δομημένο λόγο, και έτσι χρησιμοποιείτε το γραφείο τύπου του Δήμου ως της παράταξης. Είναι προφανές από το ύφος και τον λόγο γραφής ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.
    4. Οι χαρακτηρισμοί σας, χονδροειδης και με εσανς αυριανισμου, ούτε στη στοιχειωδως δεν αγγίζουν τον πολιτικό πολιτισμό.

    Μετά τιμής
    Από το γραφείο τύπου (τάχατες)

  • Τελικά Γιαννάκη όπως απέδειξες οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει δήμαρχος στην πόλη της Κοζάνης.
    Τι σημασία έχει αν είναι ΣΥΡΙΖΑ και πλαισιώνεται από νεοδημοκράτες ΠΑΣΟΚους και ακροδεξιούς. Αν έχει την ικανότητα να δώσει σε όλους κάποια θέση και χαρτζιλίκι τότε θα πετύχει το στόχο του και θα κουνάει το δάχτυλο σε όλο το δημοτικό συμβούλιο.

  • Ασε μας πε περικλη εσυ και τα δελτια σου. μεσα σε 9 μηνες μας κανατε ρεζιλι σε ολη την χωρα. δημαρχος και αντιδημαρχαιοι δεν το χουν χαμπαρι, μονο για τα πανηγυρια ειναι. αμα τους ερθει τιποτα σοβαρο πεταν αετο. κοιτα παραιτησου γρηγορα γιατι θα σε παρει και σενα η κατηφορα και να ξερς ποναει η φουρκα.

  • Μπράβο σας που επισημαίνετε τα προβλήματα της πόλης. Αλλά μέχρι εκεί…
    Απάντηση του τύπου αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι τόσα χρόνια θα τα κάνουμε εμείς σε 9 μήνες δεν είναι σοβαρή δικαιολογία.
    Γιαυτό διώξαμε τους άλλους επειδή τόσα χρόνια δεν έδιναν λύσεις και δεν αντιμετωπισαν έγκαιρα τα προβλήματα. Δηλαδή χρειάζονται χρόνια για τοποθετηθούν τουαλέτες, έστω και χημικές, σε κάποιο χώρο;
    Να θυμάστε το λόγο που οι άλλοι καταψηφιστηκαν…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι