Ευχές για καλή σχολική χρονιά 2024-25 στα Σχολεία: Βελβεντού, Πλατανορεύματος και περιοχής Βαθυλάκκου, από την Α.Π.Β. της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

12 Σεπτεμβρίου 2024
11:14

Τις ευχές για καλή σχολική χρονιά 2024-25 και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου απευθύνει στα Σχολεία: Βελβεντού (Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), Πλατανορρεύματος (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και περιοχής Βαθυλάκκου (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό), η Αρχιερατική Περιφέρεια Βελβεντού (Α.Π.Β.).  

 

Δάσκαλοι όλων των βαθμίδων και ειδικότητες, καλή σχολική χρονιά 2024-25!

 

Καλή σχολική χρονιά! με τις πρεσβείες της Θεοτόκου Μαρίας (που το Γενέθλιό της, 8-12 Σεπτ., γιορτάζουμε) και με την ευλογία του Σεβασμ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, στους δασκάλους όλων των βαθμίδων και στις ειδικότητες, στους μαθητές μας – παιδιά μας – εγγόνια μας, στους γονείς και σ’ όλους, που συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων (Δήμο Βελβεντού, Δήμο Σερβίων, Κοινότητες) και συντελούν αυτοί (και όσοι Σύλλογοι και ιδιώτες) στην κατά Θεόν επίδοση των σχολείων με την παροχή από τον Τριαδικό Θεό της κατ’ άμφω υγείας, της ειρήνης και της χαράς του Ιησού Χριστού στις υπάρξεις μαθητών και δασκάλων, για μια δημιουργική σχολική χρονιά στην περιοχή μας!

‘’Γεννάται τοίνυν, (= η Παναγία) και ο κόσμος συν αυτή ανακαινίζεται’’ (Δοξαστικό, Εσπερινού 8ης Σεπτ.).

Στην ”ανακαίνιση” του κόσμου, που είναι καθολική (πρέπει να) μετέχει, στοχεύει, συμβάλλει, ως πρώτη και βασική λειτουργία, η φωτισμένη Παιδεία. 

Νηπιαγωγός στο 2ο Νηπιαγωγείο Βελβεντού, μετά τον Αγιασμό, ευχήθηκε: ‘’Εμείς οι μεγάλοι, δυστυχώς, έχουμε καρδιές κλειστές. Πρέπει επιτέλους να τις ανοίξουμε. Και να τις γεμίσουμε με αγάπη. Να μιμηθούμε σ’ αυτό τα μικρά παιδιά. Μαλώνουν, τσακώνονται, αλλά αμέσως μετά παίζουν όλα μαζί αγαπημένα!’’. Ωραία η προτροπή της νηπιο-παιδαγωγού.  

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

Αρχιερατικός της Α.Π.Β.

παπαδάσκαλος

12-9-2024

 

5 σχόλια

  • Ο σεβασμιότατος την ευλογία του μόνο στα σχολεία της ΑΠΒ την στέλνει?
    ξέρετε σεβασμιότατε έχουμε και εμείς σχολεία στα χωριά μας οι χωριάτες.

    • Ο π. Κωνσταντίνος είναι – και υπογράφει το παρόν κείμενο ως έχων αυτήν τη θέση – ο αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βελβενδού (ΑΠΒ), στην οποία περιλαμβάνονται τα χωριά: ΒΕΛΒΕΝΔΟΣ, ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΣ, ΙΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΝ, ΛΕΥΚΑΡΑ, ΜΕΣΙΑΝΗ, ΝΕΡΑΪΔΑ, ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΤΣΑΝΟ, ΠΟΛΥΦΥΤΟΝ, ΡΟΔΙΤΗΣ, ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΥΜΑ. Γι’ αυτό κι ευχήθηκε για τους μαθητές αυτών των χωριών, οι οποίοι φοιτούν στα σχολεία που ανέφερε ο π. Κωνσταντίνος. Το ότι ευχήθηκε για τα παιδιά της αρχιερατικής περιφέρειας της οποίας είναι ο επίτροπος, δεν σημαίνει ότι αγνοεί τα παιδιά των υπολοίπων περιφερειών.

      • Το κείμενο στις16:47 καταλάβαμε ποιος το έγραψε,αλλά δεν έχει σημασία.Οι άλλοι Αρχιερατικοί Περιφερειάρχες εχουν επιστολή με τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου ή μόνο ο ΑΠΒ;

      • αρα ο έχων αυτή τη θέση να προσέχει τι γράφει για να μην δημιουργεί εντυπώσεις.
        και είναι πολύ συγκεκριμένος. (Τις ευχές για καλή σχολική χρονιά 2024-25 και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου απευθύνει στα Σχολεία…..)
        εκτός και αν ο σεβασμιότατος στέλνει ευχές μόνο με αρχιερατικούς.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι