Σχόλιο αναγνώστριας σχετικά με το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης με αφορμή την παρέμβαση της Φ. Φτάκα

12 Σεπτεμβρίου 2024
16:34
Κυρία Φτακα με όλο το σεβασμό με αφορμή την παρέμβασή σας.. Συντήρηση= διατήρηση πράγματος σε καλή κατάσταση. Ανακαίνιση= ξανακάνω κάτι σαν καινούριο. Η εικόνα του υπαίθριου Δημοτικού θεάτρου είναι τραγική και διαχρονική. Με εκτίμηση από ανθρώπους που έχουν καθημερινή επαφή με το θεατράκι χειμώνα- καλοκαίρι.

3 σχόλια

  • Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση σας ! Οι όροι συντήρηση και ανακαίνιση είναι αλληλένδετοι μεταξύ τους , αν δεν κανεις τακτική συντήρηση σε ένα υπαίθριο θέατρο εκτεθειμένο σε έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και σε βανδαλισμούς αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να το κανεις ανακαίνιση με περισσότερα χρήματα διαφορετικά θα το κλείσεις αν δε σε κλείσουν μέσα τυχόν ατυχήματα που μπορεί να συμβούν ! Το ίδιο και με το Δημοτικό Θέατρο Δάσους της Κοζανης το παραλάβαμε σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση και το προχώρησαμε κατα προτεραιότητα σε ανακαίνιση το 2017 από τη ΣΑΤΑ χωρις ακομα να τρέχει ο Τοπικός Πόρος που προβλέπει πολύ περισσότερα λεφτά! Έκτοτε αν έγιναν εργασίες τακτικές συντήρησης δεν το γνωρίζω , ξέρω ομως οπως και σεις ότι είναι πάλι σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση γι αυτό και απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή εντάχθηκε για ανακαίνιση στον Τοπικό Πόρο (ΕΑΠ) !
    Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι ο νυν αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ Ιωαννιδης ούτε το ηξερε με βάση τη συνεντευξη που έδωσε χθες σε τοπικό κανάλι, αλλά κι ούτε συγκινήθηκε απο την κατάντια του θεάτρου μονος του να ψάξει πορους για την ανακαίνιση του ! Τι να πούμε παραπάνω Εμεις οι κοινοί θνητοί ; Αλίμονο στην κατάντια μας

    • Με την απαντηση σας στο σχολιο της αναγνωστριας θα ηθελα να επισημανω τα εξης.
      1.Οι οροι συντηρηση-ανακαινιση δεν ειναι καθολου αλληλενδυτοι οταν αφορουν μια κατασκευη που απο την μελετη -κατασκευη της ηταν λαθος.
      2Η παρεμβαση σας το 2017 που επικαλεισται αφορουσε την απαραιτητη στερεωση των σκεβρωμενων σανιδωματων και την τοποθετηση των συγκεκριμενων μεταλλικων καθισματων που μονον ταλαιπωρια προσφερουν .
      (Ευτυχως δεν επιλεχτεικε η ΟΡΕΣΤΕΙΑ του Τερζοπουλου ,ακομα θα ειμασταν σημαδεμενοι.)
      3.Δεν αναφερωμαι στις υποδομες ( καμαρινια-τουαλετες) ειναι αρκετη η διαφημηση που απεκτησε ο συγκεκριμενος χωρος.
      Ας αφησουμε τι εκαναν , τι κανατε και να ασχοληθουμε σοβαρα με προτασεις που να μας δινουν την δυνατοτητα να μην σπαταλωντε χρηματα και να απολαμβανουμε τα ελαχιστα που μας δινοντε σας ευκαιριες στην ανυδργ πολιτιστικα επαρχια μας.
      Ευχαριστω.

  • Πάντως ο προηγούμενος δήμαρχος, μαζι με τον αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας και την σύμφωνη γνώμη της Κίνησης τόπος να ζεις ( που το συνυπέγραψε), θεώρησαν ως προτεραιότητα να κόψουν ένα κονδύλι ΕΣΠΑ γύρω στις 800.000 ευρώ για να καταστρέψουν ολοσχερώς τον Δημοτικό Κήπο με πίστες σκέιτ και άλλες κατασκευές που θα μετατρέψουν τον Δημοτικό Κήπο σε τσιμεντένιο νιαημερο και δεν θεώρησαν απαραίτητο να πιστώσουν αυτά τα λεφτά για ανακατασκευή / συντήρηση του Υπαίθριου θεάτρου. Το παν είναι να έχουν πολιτισμό αυτοί που περιστασιακά κατεχουν θέσεις εξουσίας γιατί αλλιώς οι προτεραιότητες τους οδηγούν σε τριτοκοσμικά έργα καταστροφής…ά ϊ δεν πειράζει που δεν έχουμε ασφαλές και αξιοπρεπές θέατρο, έχουμε πίστα σκέιτ τώρα ακριβώς από κάτω ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αν δεν καταστραφούν οι παραστάσεις από το βουλιαγνα του θεάτρου, θα καταστραφούν απ’ το τάκα τουκα που θα ακούγεται από κάτω. Όνειρο ζωής να βλέπουμε Τερζόπουλο υπό την υπόκρουση τάκα τουκα και α ου. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Ότι λάχει όπου λάχει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι