Δημόσια επιστολή προς τον Δήμαρχο Κοζάνης (Γράφει ο Στέλιος Μήλιος)

12 Σεπτεμβρίου 2024
19:15

 

 

Κύριε Δήμαρχε, αποφασίσατε χθες να δημοσιεύσετε ένα δελτίο τύπου με τίτλο  «Ανεύθυνη και ασόβαρη η αντιπολίτευση του κ. Κουζιάκη». 

Στην τελευταία παράγραφο δίνεται μια φιλική συμβουλή και παραθέτετε μια φράση μου που χρησιμοποίησα πρόσφατα. Γιατί διστάσατε να βάλετε το όνομα μου; 

Κύριε Κοκκαλιάρη, είστε ενήμερος για το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή μας; Γνωρίζετε πόσο έχει μειωθεί ο πληθυσμός και πόσα νέα παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη μας λόγω έλλειψης προοπτικών; Έχετε αντιληφθεί τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει; Έχετε πραγματική επίγνωση των συνθηκών στην πόλη όπου ασκείτε διοίκηση;

Τα ποσοστά και οι έρευνες θα σας δείξουν την αλήθεια:

Με βάση την απογραφή του 2021 η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αναφέρει ότι ο πληθυσμός της Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται σε 255.056 άτομα μειωμένος κατά 10,1% (283.689 άτομα) σε σύγκριση με την απογραφή του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση σε όλη τη χώρα (10.432.481 o συνολικός μόνιμος πληθυσμός της χώρας, μειωμένος κατά 3,5% ή κατά 384.005 άτομα σε σύγκριση με την απογραφή του 2011) , που αποτυπώνει πλήρως το πρόβλημα που επικρατεί στην περιοχή, η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεχή πτωτική πορεία. Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων υπάρχει 8,7% μείωση για την ΠΕ Κοζάνης, ενώ στον Δήμο Κοζάνης ο πληθυσμός μειώθηκε κατά περίπου 4.200 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ στην έρευνα εργατικού δυναμικού για το β΄ τρίμηνο του 2024 αναδεικνύεται η πρωτιά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην ανεργία συγκριτικά με τις άλλες περιφέρειες της Επικράτειας. Το ποσοστό ανεργίας είναι 14% και σε απόλυτο νούμερο 15,6 χιλιάδες άνεργοι για την Περιφέρεια.

Τα γνωρίζετε αυτά, σωστά;

Αν το γνωρίζετε, τότε εσείς έχετε επιλέξει μια προσβλητική και απαξιωτική στάση απέναντι στον τόπο μας. Αν, ωστόσο, δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τις πραγματικές συνθήκες, αυτό καταδεικνύει την αποκοπή σας από την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Κύριε Κοκκαλιάρη, έχετε υποχρέωση να προχωρήσετε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του τόπου μας. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η διεύρυνση της Δημοκρατίας και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων, χωρίς τυποποιημένες πολιτικές. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ελευθερία λόγου είναι θεμελιώδης, καθώς επιτρέπει τον διάλογο, την κριτική και τον έλεγχο των πεπραγμένων σας. Εκπληρώστε τον θεσμικό σας ρόλο με υπευθυνότητα και σωφροσύνη, επιτρέποντας στους πολίτες και την αντιπολίτευση να αξιολογήσουν τις ενέργειές σας.

Και να θυμάστε το εξής: όσοι νέοι ζούμε στην Κοζάνη, δεν ζούμε, επιβιώνουμε ,σε μια πόλη που μας έχετε στερήσει τα βασικά.

Βρίσκομαι σε μια παράταξη που χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα στις αποφάσεις και βαθιά πίστη στη δημοκρατία. Όπως έχει τονίσει και ο επικεφαλής μας, οι πράξεις μας βασίζονται σε αρχές, χωρίς την ανάγκη άδειας ή έγκρισης από κανέναν. Με απόλυτο σεβασμό στη σοβαρότητα και το έργο αυτής της παράταξης, προτίθεμαι να συνεχίσω να τη στηρίζω με την ίδια αποφασιστικότητα.

Στέλιος Μήλιος,

Μέλος της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να Ζεις.

Κοινοποιήστε:

19 σχόλια

  • Απλά στο δελτίο τύπου μπαίνουν από τους συντάκτες,έκθεση γράφουν, όλες οι ωραίες προτάσεις ως και οι ωραιοποιησεις όλων γιατί οι προϊστάμενοι του δήμου δεν τολμουν να κάνουν οι ίδιοι τις δηλώσεις
    Είδατε τι έγινε με ατομικές δηλώσεις των,εκτίθενται

  • Ο Στέλιος έκανε την καλύτερη περιγραφή μιας πολης που μέρα με τη μέρα χειροτερευει. Μακάρι να είχε άδικο, θα ήταν καλύτερα για όλους μας. Είπε όμως δυνατά αυτό που όλοι συζηταμε μεταξύ μας. Που είναι οι τριανταρηδες, που είναι οι σαρανταρηδες. Γιατί μειώνονται οι μαθητές στα σχολεία; Γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις; Αντι λοιπόν να την πέφτουμε στο νεαρο να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δούμε τι μπορεί να αλλάξει.

  • Στέλιο καλά τα διάβασες στην θεωρία και έτσι είναι όπως τα λες αλλά δεν γνωρίζεις μέσα στα γενικολογα σου ότι ο δήμαρχος Κοζάνης είναι δήμαρχος οχτώ μήνες άρα οι γενικές ευθύνες που ρίχνεις πρέπει να είναι από το 2010 και μετά όπου και η παράταξη σου ήταν πέντε χρόνια δημοτική αρχή και κάνατε τον κούκο μπουφο αλλά ήσουν μικρός και δεν στα είπαν καλά.Οποτε για ευθύνες ξεκινά από την παράταξη σου και προχωρά και ασε τόν κοκκαλιαρη που είναι ο μόνος που δεν φταει για την κατάντια της πόλης μας!!!!

  • Στέλιο έχεις καταντήσει κάπως γραφικός. Γιατί αναφέρεις το πρόβλημα και δεν δίνεις μια λύση; Δεν διαφέρεις από τους άλλους που διαχρονικά κράζουν τον Δήμο. Τέλος να αναφέρω πως δεν είναι ο δήμος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Επικεντρώσου στα προβλήματα της καθημερινότητας και δίνε λύσεις. Τα προβλήματα μπορούν όλοι να τα αναφέρουν, λίγοι δίνουν λύσεις. Επίσης φταίει ο Κοκαλιαρης που οι νέοι δεν ζουν αλλά επιβιώνουν; ούτε χρόνο δεν έκλεισε ρε μεγάλε.

    • Ο κος Μηλιός θα δώσει λύσεις;;;; Μου φαίνεται δεν ξέρετε καν τιποτες!!!! Εάν ήταν να δώσει λύσεις κ να προβεί σε ενεργειες θα βρισκόταν στην αυτοδιοίκηση. Πολύ ορθά τον ρολο του στηρίζει!!! Για λύσεις στην παράταξη του Κοκκαλιαρη…..ααααα ξέχασα, αυτοί κουνάνε το δάχτυλο και βγάζουν φωτογραφίες στα πανηγύρια! Μήπως αυτήν ειναι η λύση;;;;;

  • Σοβαρά, “χρησιμοποίησε δική σου φράση;” Την οποία εσύ και μόνο εσύ δικαιούσαι να χρησιμοποιείς, με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα; Κακό να καβαλά κανείς το καλάμι από μικρός, κ. Μήλιο. Πολύ κακό!
    Όσο για την κατάντια της πόλης, να θυμίσουμε πως η Κίνηση πέρασε απ’ τη δημαρχία, έκανε την Κοζάνη Τόπο Να ΜΗ Ζεις, και οι Κοζανίτες τη στείλαμε από ‘κει που ‘ρθε!

  • Εντάξει χαλάρωσε λίγο, 9 μήνες είναι Δήμαρχος και σου στέρησε τα βασικά όπως λες; Για το Μαλουτιστάν δηλαδή που ήταν τόσα χρόνια τι θα έλεγες; Οτι σου στέρησε τη ζωή; Για να μην φτάσω σε κεντρική πολιτική σκηνή.

  • Αν ήταν ο Μαλούτας δήμαρχος ακόμα θα έβγαινες εξίσου να τα πεις όλα αυτά ή επειδή ήσουν μικρότερος δεν τα έβλεπες αγαπητέ μου;;;; Γιατί τόσο μένος με τη νέα δημοτική αρχή;;; Δηλαδή όταν από το 2019 που έπαιρναν τις αποφάσεις λεηλάτησης των θέσεων εργασίας στην περιοχή μας, μερίδιο ευθύνης δεν είχαν οι προηγούμενες διοικήσεις;;;;; Για όλα τα δεινά φταίει ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος;;;;; Πες σ αυτούς που σε δασκαλεύουν και κρύβονται από πίσω σου να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους πρώτα!!!!

  • Τις ερωτήσεις σου να τις κάνεις στους βολευτές της ΝΔ που κατέστρεψαν την περιοχή με το εσπευσμένο κλείσιμο της ΔΕΗ. Περιχαρής ο Μητσοτάκης δήλωνε σε Γερμανικό κανάλι ότι θα βρουν κάτι άλλο να κάνουν επαγγελματικά με τεράστια απάθεια και απουσία ενσυναίσθησης , πράγμα που τον χαρακτηρίζει.
    όσο για τον Δήμαρχο πρέπει να πούμε ότι έχει μόνο λίγους μήνες στην δημαρχεία και δεν μπορείς να ζητάς ευθύνες για την ανυπαρξία άλλων προηγούμενων δημάρχων, κάτι τελευταίο η φράση σου ήταν κατοχυρωμένη με πατέντα;

  • Να έχεις στον τόπο νέους, άξιους με όρεξη για δουλειά με ιδέες αρχές και να προσπαθείς να τους φιμώσεις και μετά να τρως στη μάπα το κάθε καρακατσουλιό επειδή έχει πολλά φορέματα να μας δείξει. Τι θα πεί έχει 9 μήνες όταν έκανε προεκλογικό αγώνα δεν ήξερε να πει θέλω 5 χρόνια την ανοχή σας εάν δεν μπορείς φίλε δεν μπορείς γενικά ούτε σε 1 ούτε σε 50.

  • Όλα αυτά που αναφέρονται , προβλήματα ανεργίας , μείωσης πληθυσμού , κλείσιμο επιχειρήσεων είναι θέματα που λύνονται πολιτικά από την κεντρική διοίκηση , κυβέρνηση, και με παρεμβάσεις και αγώνα , των εκλεγμένων, βουλευτών . Ο εκάστοτε δήμαρχος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα το νερό τους δρόμους , αυτά για να ξέρουμε ποιος είναι υπεύθυνος και γιατί

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι