Ο Πυλώνας Σωματείο Συνταξιούχων Ομίλου ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ: “Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι συνταξιούχοι”

13 Σεπτεμβρίου 2024
19:07

 

   Το Σωματείο μας παραβρέθηκε, συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθεί μαζί με την ΑΓΣΣΕ (Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος), τους υπόλοιπους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους για την συνεχιζόμενη μείωση των εισοδημάτων, την παραμέληση των δομών υγείας πρόνοιας και την συνεχιζόμενη ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματά μας.

   Κάθε χρόνο, οι δηλώσεις του εκάστοτε πρωθυπουργού στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, αποτελούν το προοίμιο του νέου προϋπολογισμού και  κατ’ επέκταση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι δε δηλώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στις συντάξεις και τους συνταξιούχους ήταν απογοητευτικές .

  Ακρίβεια 

  Κανένα μέτρο καμία πρόνοια για την συγκράτηση, μείωση των τιμών κυρίως στα τρόφιμα και τα ενοίκια.

 Αυξήσεις 

  Ανακοινώθηκαν  αυξήσεις 2-2,5% και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι αυξήσεις δεν καλύπτουν με τίποτα τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

  Όμως αυτό το 2,5% δεν θα το πάρουν όλοι. Δεν θα το πάρουν αυτοί που έχουν προσωπική διαφορά άνω των 10€, αντί αυτού θα πάρουν ένα επίδομα 100€ για όλο το χρόνο.

   Υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν θα πάρουν ούτε τα 100€…!!! γιατί έχουν προσωπική διαφορά και μεικτά πάνω από 1600€ ευρώ, οι εν λόγω  συνταξιούχοι έχουν να πάρουν αύξηση 15 ολόκληρα χρόνια!!!

Προσωπική Διαφορά

   Ούτε συζήτηση για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς παρά τις  υποσχέσεις που έδιναν προεκλογικά. Αντί αυτού δίνεται το ευτελές ποσό εφάπαξ των 100€ για όλο το χρόνο όπως προείπαμε.

 

Εισφορά Αλληλεγγύης 

  Εδώ το δούλεμα πάει σύννεφο εδώ!!!  Τρία χρόνια τώρα μας πάνε από μήνα σε μήνα και απο χρόνο σε χρόνο…! δεν μιλάνε βέβαια για κατάργησή  αλλά για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού..

  Δεν μπήκαν καν στον κόπο να διορθώσουν περιπτώσεις, όπου με την αύξηση του 2,5% συνταξιούχοι αντί για αύξηση στο συνολικό μισθό τελικά να έχουν μείωση στην καθαρή τους σύνταξη.

  Παράδειγμα συνάδελφοι που έχουν τώρα μεικτά από 1660-1700€ με την αύξηση 2,5% είναι αυξηθεί η σύνταξή τους κατά 40 έως 50€ επειδή θα περάσουν όμως το ποσό των 1700€ έστω και για ένα ή δύο ευρώ η κράτηση για αλληλεγγύη από τα 50€ θα πάει στα 102€,  άρα τελικά θα έχουν μείωση της σύνταξή τους.

Αναδρομικά 

  Ακόμα και θετική να είναι η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, η κυβέρνηση στέλνει τον κόσμο στα δικαστήρια για όσους έκαναν αγωγές, αντί να υλοποιήσει επιτέλους την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή των αντισυνταγματικών κρατήσεων.

Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα

Καμμιά αναφορά για την επαναφορά , έστω των κουτσουρεμένων δώρων (που δίδονταν επι κυβερνήσεων Συριζα). Χρυσώνουν το χάπι με κάποια ισχνά επιδόματα.

Συντάξεις Χηρείας

Καμμιά αναφορά για τις συντάξεις χηρείας. Περιμέναμε να γίνει αναφορά για νέα διάταξη στον νόμο με την οποία θα δίδεται στον χήρο η στην χήρα το ποσό του 70% της σύνταξης του θανώντα έως το τέλος της ζωής του επιζώντα, και στον επιζώντα που συνταξιοδοτείται από άλλο φορέα ή εργάζεται να του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει από ποια σύνταξη θα του γίνεται περικοπή κατά 35%.

Φάρμακα – Υγεία – Πρόνοια 

  Σ’ όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε τις αυξήσεις στα φάρμακα τις μη επαρκείς δομές υγείας&πρόνοιας,οι οποίες αναγκάζουν χιλιάδες συνταξιούχους να καταφεύγουν σε επιπρόσθετες ιδιωτικές ασφαλίσεις..

Τις επόμενες μέρες θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας καθώς και τους τρόπους αντίδρασής μας.

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι