kozan.gr: Οικοτροφείο για 15 άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό) θα δημιουργηθεί στην Κοιλάδα, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Ελλησπόντου – Προβλέπεται να γίνουν 25 προσλήψεις με συμβάσεις (14μηνης) εργασίας – Παραχωρήθηκε το κτήριο από το Δήμο Κοζάνης στην «ΑΜΚΕ IONOS»

16 Σεπτεμβρίου 2024
17:13

 

Aίτημα προς το Δήμο Κοζάνης για παραχώρηση  του πρώην Δημαρχείου Ελλησπόντου στην Κοιλάδα για τη λειτουργία οικοτροφείου για άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό)» κατέθεσε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας ΟΙΩΝΟΣ ΑΜΚΕ». Η «ΑΜΚΕ IONOS» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2023, από επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας, της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και της κοινοτικής δράσης. Η «ΑΜΚΕ ΙΟΝΟS» συμμετείχε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας για την επιλογή φορέων λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας, με συνεργαζόμενους φορείς το Δήμο Κοζάνης, την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, τον Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Αυτισμού Κοζάνης και το Σωματείο «Εταιρία Νευροεπιστημών και Αποκατάστασης Ε.Ν.Α.». Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, η «ΑΜΚΕ IONOS»  επιλέχθηκε ως φορέας υλοποίησης του έργου.

Το Οικοτροφείο που θα δημιουργηθεί αποτελεί μία εξειδικευμένη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, η οποία θα φιλοξενήσει 15 άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, παρέχοντάς τους ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης, ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση, προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης, εκπαίδευσης, προεπαγγελματική κατάρτιση και ψυχαγωγία. Οι υπηρεσίες έχουν στόχο την κατά το δυνατό πληρέστερη ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία, την προστασία των δικαιωμάτων τους και την ανάπτυξη του δυναμικού τους. Παράλληλα, το Οικοτροφείο θα παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ψυχοεκπαίδευσης και αγωγής κοινότητας στην τοπική κοινωνία, ενώ θα διασυνδέεται με Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικές Υπηρεσίες του οικείου Τ.Ο.Ψ.Υ., καθώς και με λοιπούς κοινωνικούς εταίρους. Τέλος, η μονάδα θα στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό (ψυχίατρο, παθολόγο, ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, νοσηλευτές και φροντιστές). Το κόστος της υλοποίησης της ανωτέρω δράσης με έναρξη την έκδοση άδειας ίδρυσης και διάρκεια δεκαοκτώ (18) μήνες, θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. – Η ΑΜΚΕ IONOS θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο κτίριο αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς του συγκεκριμένου έργου, και θα αναλάβει τα οποιαδήποτε κόστη διαρρύθμισης και λειτουργίας. Η λειτουργία της μονάδας θα ενισχύσει την τοπική κοινωνία τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο απασχόλησης.

Η δωρεάν παραχώρηση του εν λόγω κτιρίου θα είναι για 11 έτη, προκειμένου να στεγάσει τη λειτουργία του Οικοτροφείου τύπου Α4 κι αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κοζά της Δευτέρας 16/9. Προβλέπεται να γίνουν 25 προσλήψεις με συμβάσεις (14μηνης) εργασίας. Η Κοινότητα Κοιλάδας θα διατηρήσει τη χρήση τεσσάρων γραφείων εντός του κτηρίου, στο ισόγειο, προκειμένου να στεγαστούν το γραφείο Αντιδημάρχου, το γραφείο Προέδρου και οι ιατρικές υπηρεσίες. Το ισόγειο με εμβαδόν 434,24 τ.μ. θα χωριστεί σε δύο τμήματα. Το ανατολικό τμήμα με εμβαδόν 322,74 τ.μ. θα χρησιμοποιείται από το οικοτροφείο και το βόρειο τμήμα του ισογείου με εμβαδόν 111,50 τ.μ. θα παραμείνει στην κυριότητα του δήμου. Ο πρώτος όροφος με εμβαδόν 434,24 τ.μ. θα χρησιμοποιείται εξολοκλήρου από το οικοτροφείο, όπου θα γίνουν και οι κατάλληλες αναδιαμορφώσεις για την δημιουργία 15 υπνοδωματίων καθώς και κατάλληλων λουτρών και WC. Τέλος το οικόπεδο του Δημαρχείου καθώς και το οικόπεδο που βρίσκεται δυτικά αυτού και ανήκουν στον Δήμο, θα περιφραχτούν και θα αναδιαμορφωθούν για τις δραστηριότητες του οικοτροφείου.

 

kozan.gr

13 σχόλια

  • Αυτό σε πείραξε που θα έχει γραφείο ο Ελευθεριάδης
    Δεν σε πείραξε ότι το πληρώσαμε δύο φορές μία για την κατασκευή επί Δημαρχιας Τσανακτσίδη και μια για την ανακαίνιση χωρίς να δουλέψει επί Δημαρχιας Σανιδη και τα τελευταία 10 15 Χρόνια το συγκεκριμένο κτίριο καταρρέει

    • Πόσα ξέρεις πόσα ξέρεις. Άμα είχε άλλους σαν τον Ελευθεριάδη ζητώ που καηκαμε. Ο άνθρωπος δεν μπορεί και δεν το έχει. Πες μου μέχρι τώρα τι έχει κάνει εκτός από το να βάφει και να κλείνει τρύπες και να φωτογραφίζεται με αυτά. Χρειάζεται και αυτό βέβαια.Κάτι ουσιώδες πού να πιάσει τόπο έχουν κάνει και δεν το έχουμε προσέξει,γνωρίζετε πόσα πρόβλημα έχει αυτός ο τόπος μάλλον όχι. Πάλι ανίκανοι μας κυβερνούν. Και τους ψήφισα γιατί πίστευα σε αυτούς αλλά έκανα λάθος.

  • Ελευθεριάδης αντιδήμαρχος. Μια τρύπα στο νερός. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι άλλοι αφανείς πού τρέχουν και προσπαθούν να αλλάξουν μερικά πράγματα όπως και αυτό και πολλά άλλα. Και το εκμεταλλεύεται πολιτικά ο Ελευθεριάδης.

  • Κερδισμένοι της επένδυσης:
    ΑΜΚΕ ΙΟΝΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ? ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ?

    Το μεγάλο κέρδος της Κοινότητα Κοιλάδας θα είναι να διατηρήσει τη χρήση τεσσάρων γραφείων εντός του κτηρίου, στο ισόγειο, προκειμένου να στεγαστούν το γραφείο Αντιδημάρχου, το γραφείο Προέδρου και οι ιατρικές υπηρεσίες (μάλλον εννοούμε το Αγροτικό Ιατρείο)

    ΆΝΕΡΓΟΙ Προβλέπεται να γίνουν 25 προσλήψεις με συμβάσεις (14μηνης) εργασίας.

    Χαμένοι της υπόθεσης :
    Οι κάτοικοι του Ελλησπόντου που πλήρωσαν το κτίριο και αντί να αξιοποηθεί να γίνει κάτι που θα ωφελούνταν οι κάτοικοι δίδεται δωρεάν χωρίς κανένα όφελος της περιοχής .
    Θα μπορούσε να προβλεφτεί οι εργαζόμενοι να είναι από την περιοχή.
    Τέλος μην ξεχνάμε ότι το κτίριο είναι και ενεργειακά αυτόνομο.
    Δυστυχώς οι προσδοκίες των κατοίκων του Ελλησπόντου για την εκλογή μεγάλου αριθμού Δημοτικών Συμβούλων διαψεύδονται καθημερινώς γιατί η Δημοτική αρχή μπορεί να είναι παρών στα καθημερινά αλλά δυστυχώς είναι ΑΠΩΝ στα ΜΕΓΑΛΑ που είναι το ζητούμενο και με μακροπρόθεσμα οφέλη

  • Πολλές εξυπηρετήσεις του Δήμου Κοζάνης σε μια ιδιωτική εταιρεία που επιχορηγήθηκε με 900.000 ευρώ για τη λειτουργία οικοτροφείου και θα συνεχίσει να επιχορηγείται ετησίως. Εάν πλήρωναν ενοίκιο δεν θα είχαμε να πούμε κάτι. Οι άλλες αμκε που πληρώνουν ενοίκια πιάστηκαν κορόιδα ή δεν είχαν τα απαραίτητα κονέ εντός του Δήμου…

  • Λυπάμαι που ενώ γίνεται ένα τέτοιο εγχείρημα και θα δώσει θέσεις εργασίας και ζωή στην περιοχή ασχολείστε με μικροπρέπιες και προσωπικές κόντρες. Αν ο Ελευθεριάδης δεν το στήριζε, δε θα γινόταν….και μη ξεχνάμε ότι θα οφεληθούν επιτέλους και άνθρωποι με αυτισμό…

  • Μια ζωή με τη γκρίνια… εδώ γίνεται έργο και αντί να λέμε ένα μπράβο καθόμαστε και βγάζουμε τη μικροπρέπειά μας… κρίμα… Ας καθόμαστε να βλέπουμε τα χωριά μας να ριμάζουν, τα κτήρια να σαπίζουν άχρηστα και να βγάζουμε τη χολή μας δεξιά και αριστερά…
    Όσοι κάνουν φαίνονται… κι εγώ είμαι μαζί τους ότι κι αν ψηφίζω..

  • Κλασική περίπτωση των ανθρώπων του τόπου μας δυστυχώς….. Ο,τι καλό πάει να γίνει στον Δήμο Κοζάνης αμέσως σπεύδουν να το σπιλώσουν και να το καταστρέψουν. Τρώμε τους ανθρώπους που βοηθανε και νοιάζονται για την επιβίωση του τόπου και αντί να τους λέμε και μπράβο τους πετροβολούμε… ντροπή να μην αναγνωρίζουμε στον Ελευθεριάδη την συμβολή του και τον αγώνα του…. Θα ήταν ένα κτήριο που θα σαπιζε όπως δεκάδες αλλά… και τώρα το χωριό μας θα πάρει ζωή

  • Κλασική περίπτωση των ανθρώπων του τόπου μας δυστυχώς …. Ο,τι καλό πάει να γίνει στον Δήμο Κοζάνης αμέσως σπεύδουν να το σπιλώσουν και να το καταστρέψουν. Τρώμε τους ανθρώπους που βοηθανε και νοιάζονται για την επιβίωση του τόπου και αντί να τους λέμε μπράβο τους πετροβολάμε…ντροπή να μην αναγνωρίζουμε στον Ελευθεριάδη την συμβολή και τον αγώνα του… θα ήταν ένα κτήριο που θα σάπιζε όπως δεκάδες αλλά… και τώρα το χωριά μας θα πάρει ζωή

  • Για να γνωρίζετε αυτό για να έρθει στον Ελλησπόντο και κάποια ακόμα που θα δούμε στο μέλλον δεν τα έφερε ο Ελευθεριάδης αλλά κάποιοι που ασχολούνται πραγματικά από πίσω οι οποίος δεν φαίνονται κάν, απλά κοιτάνε να φτιάξουν και να εκμεταλλευτούν το κάθε τι στον Ελλησπόντο και κάνουν διάφορες προτάσεις στον ίδιο δήμαρχο και τής κάνει δεκτές και μετέπειτα στους αντιδημάρχους και προέδρους,αλλά το εκμεταλλεύεται ο Ελευθεριάδης και άλλοι ,όπως κάποιοι πρόεδροι. Αυτός που ασχολείται πραγματικά θα πρέπει ο ίδιος να βγει και να το πει (ο μπούφος) για να το γνωρίζει ο κόσμος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι