kozan.gr: Δεν “πέρασε” η πρόταση της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου για προσφυγή – κατάθεση Αίτησης Ακυρώσεως στο ΣτΕ, του δημοσιευθέντος σε ΦΕΚ Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου για την Δ. Μακεδονία – Τι προβλέπει η ¨”εναλλακτική” πρόταση του Περιφερειάρχη που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Βίντεο)

17 Σεπτεμβρίου 2024
00:54

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις Δημάρχων, περιφερειακών & δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και συλλογικοτήτων, που κατεγράφησαν/διατυπώθηκαν με τοποθετήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το βράδυ της Δευτέρας 16/9, σε σχέση το δημοσιευμένο σε ΦΕΚ Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο για την Δ. Μακεδονία και την πρόταση της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου για προσφυγή – κατάθεση Αίτησης Ακυρώσεως στο ΣτΕ,  η εν λόγω πρόταση δεν “πέρασε”.  Ψηφίστηκε η “εναλλακτική” πρόταση του Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη,  ο οποίος εν αντιθέσει με τους προαναφερθέντες, όπως, σημείωσε, συμφωνεί με την πλειονότητα των όσων προβλέπονται στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο για την Δ. Μακεδονία επισημαίνοντας, με μια σειρά σημείων (γύρω στα 30), ότι πολλές από τις ενστάσεις που έθεσε η αντιπολίτευση, στην εισήγησή της, δεν ισχύουν και πως δεν είναι έτσι όπως περιγράφονται. Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε, επειδή δεν προηγήθηκε διαβούλευση ζήτησε από το περιφερειακό συμβούλιο  να τον εξουσιοδοτήσει να διεκδικήσει να γίνει διαβούλευση (αν και δεν προβλέπεται νομοθετικά) κι εφόσον αυτό δε γίνει αποδεκτό τότε να εξετασθεί πoιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα – ενέργεια από τη μεριά της Περιφέρειας, τονίζοντας πως μια προσφυγή στο ΣτΕ μπορεί να “μπλοκάρει” πόρους χρήσιμους  καθώς και διάφορα άλλα, εφόσον χρειασθεί αρκετός χρόνος για να εκδοθεί η απόφαση.

Στο παρακάτω βίντεο η πρόταση του Περιφερειάρχη:

 

Eπίσης

1) Για να ακούσετε την πλήρη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κάντε κλικ εδώ

2) Για να ακούσετε την εισήγηση της Γ. Ζεμπιλιάδου και τους αναλυτικούς λόγους για τους οποίους πρότεινε προσφυγή – κατάθεση Αίτησης Ακυρώσεως στο ΣτΕ

Μπορείτε να παρακολουθήστε όλη τη συνεδρίαση κάνοντας κλικ εδώ

8 σχόλια

  • Είναι απίστευτο πως ενώ υπήρχε ο συνδυασμός ΕΛΠΊΔΑ της κας Ζεμπιλιαδου ο λαός ψήφισε τον πιο φιλελεύθερο υποστηρικτή των μεγάλων συμφερόντων κι Αμανατίδη. Η Δυτική Μακεδονία παίρνει αυτό που της αξίζει. Κοιτάξτε τον καθρέφτη σας και φτυστε τον μην τον ματιασετε δυτικόμακεδόνες.

    • Τα ίδια θα έκανε και αυτή . Να σου θυμίσω ότι περίπου πριν δέκα χρόνια κάποιος πολιτικός έλεγε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα αρθο αλλά δυστυχώς υπέγραψε το τρίτο που ήταν και το σκληρότερο . Οι πολιτικοί της χώρας μας δυστυχώς ξεχνούν αυτά που υποσχόντανε ότι πάρουν την εξουσία .

  • Εμείς βλέπουμε την αρκούδα…..Και ο περιφερειαρχης μας δείχνει τα ίχνη της….. Η Γεωργία επανειλημμένα απέδειξε ότι ήταν η ιδανικότερη για να είναι περιφερειαρχης δυτικης Μακεδονιας…..Τώρα εισπρατουμε αυτό που μας αξίζει!!!!!
    Την χαρακτήριζαν ως λίγη,ότι λαικιζει, ότι προκαλεί εντυπώσεις…..Τώρα που πήρε ΦΕΚ και έγινε νόμος του κράτους θα πάει ο ΠΔΜ να το διαπραγματευτει,Ποιον κοροειδευετε κύριοι η νομίζετε ότι μας κοροειδευετε;;;;ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΣΑΣ!!!!

  • Τελικά ο Κασαπιδης με ποιον ειναι;
    Όλοι μαζί με ΝΔ…δηλαδή με Αμανατιδη;
    Ποιον δρόμο ακολουθεί;
    Ευφραίνεται με τους δεξιούληδες που του χτυπάνε τον ωμο,αλλά θυμώνει με τους δεξιούληδες που είναι με τον Αμανατιδη.Ολοι οι δικοί του δεν πρόκειται να φύγουν από ΝΔ..
    Γι αυτό μας διδάσκουν ότι πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι.
    Κάποτε έκανε μετάνοιες στο Μητσοτάκη.Παντα τα καλά και συμφέροντα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι