kozan.gr: Xύτρα ειδήσεων: Ηχηρό “χαστούκι” στην Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά στον Περιφερειάρχη η απόφαση της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας για κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο ΣτΕ του δημοσιευθέντος σε ΦΕΚ Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου (ΠΧΠ) Δυτικής Μακεδονίας

18 Σεπτεμβρίου 2024
07:18

Στην τελευταία, προχθεσινή, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, παρουσία των περισσοτέρων δημάρχων, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Γ. Αμανατίδης προσπάθησε να αποδομήσει όλα τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί του δημοσιευθέντος σε ΦΕΚ Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου (ΠΧΠ) Δυτικής Μακεδονίας καταλήγοντας σε συμπεράσματα του τύπου ότι στην πλειονότητά του τον βρίσκει σύμφωνο, πως ακόμη κι αν γινόταν διαβούλευση  θα καταλήγαμε πάνω – κάτω στο ίδιο (ΠΧΠ) που εν τέλει προέκυψε αλλά και στ’ ότι η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε ό,τι αφορά την εξέλιξη κι άλλων εξαιρετικά σημαντικών ζητημάτων. Από την άλλη πλευρά, οι Δήμαρχοι, τόσο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας, εξέφρασαν τη ξεκάθαρη αντίθεσή τους όχι μόνο στ’ ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση αλλά και για μια σειρά συγκεκριμένων σημείων που προβλέπονται στο ΦΕΚ Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου (ΠΧΠ) και μπορεί να αποδειχτούν, όπως επισήμαναν, καταστρεπτικά για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής. Η χθεσινή απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δ. Μακεδονίας για κατάθεση αίτησης ακυρώσεως στο ΣτΕ (δείτε εδώ), αποτελεί ηχηρό “χαστούκι” στην Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά στον Περιφερειάρχη ο οποίος αν και προσπάθησε, εναγωνίως, να πείσει του Δημάρχους περί υπερβολών αλλά κι ανούσιων ενστάσεων που προέταξε η πλευρά της αντιπολίτευση για το ΠΧΠ, εκ των γεγονότων, αποδεικνύεται πως δεν τους έπεισε στο παραμικρό, ενώ η ιδέα του να καλέσει τη μελετήτρια του εν λόγω Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου να υπερασπιστεί, μέσω διαδικτυακής παρέμβασης, τη γενικότερη φιλοσοφία του σχεδιασμού του ΠΧΠ, πιστεύοντας ότι έτσι θα ενίσχυε και τη δική του επιχειρηματολογία που είχε στο μυαλό του να αναπτύξει στη συνέχεια, μάλλον, του γύρισε μπούμερανγκ.

Η Χύτρα

19 σχόλια

  • Το ΠΧΠ (Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο) είναι ένα υποχρεωτικό επιστημονικό εργαλείο απαραίτητο για την ανάπτυξη κάθε περιοχής. Προαπαιτούμενο δε για πληθωρα δράσεων. Στη σύγχρονη μπανανία αυτό γίνεται επαναστατική πιπίλα και θεωρητικά εξελίσσεται σε “εργαλείο διαπραγμάτευσης” με την κυβέρνηση. Να πούμε ένα ηχηρό όχι να μας ακούσουν , το οποίο ακολούθησε παλαιότερα ισχυρά όχι και δεν τους άκουσε κανείς…. Ο ρεαλισμός του Γ.Αμανατίδη και ο τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, με ρεαλισμό, είναι το μεγαλύτερο όπλο του και πλεονέκτημα για την περιοχή. Ο πιο εύκολος δρόμος για τον περιφερειάρχη ήταν το ” Ναι να πάμε στο ΣτΕ” !!!!! χειροκροτήματα και μια τσε γκουεβαρα φωτογραφία με τους δημάρχους. Ο πιο εύκολος δρόμος είναι πάντα αυτός με τα πολλά παλούκια….

    • Ένα απο αυτά που προβλέπει το χωροταξικο είναι φωτοβολταϊκά μέσα στη λίμνη Πολυφύτου. Ο χάρτης με τα φωτοβολταϊκά και τις ανεμογεννήτριες τρομάζει. Αυτή την περιφέρεια ονειρεύεται ο Αμανατίδης. Γιατί άραγε;;; Γιαυτο δεν το έφεραν για διαβούλευση. Γκοβεδάρο είσαι πολύ λίγος… πρόβατο στο κοπαδι μαζί με τον Φούντογλου.

        • Δεν ξέρω ποια εννοείς αλλά τραβάμε μεγάλο ζόρι με τα φωτοβολταϊκά στη λίμνη. Ευτυχώς υπάρχει η κυρία Ζεμπιλιάδου. Ένα μεγάλο μπράβο στους Δημάρχους και στους βουλευτές που κατάλαβαν τι πάει να γίνει και ξεσηκώθηκαν.

  • Μπραβο ρε Αμανατιδη Τερμα στο λαικισμο και στην οπισθοδρομηση. Οι δημαρχοι εβγαλαν ενα ψηφισμα για τα ματια του κοσμου που βεβαια δε ξερει τι ειναι αυτο το χωροταξικο. Κρυβονται απο τα μεγαλα και τιποτα δε γινεται.Απλα για να γαργαλαμε το λαο το ψηφισμα τους. Το Περιφερειακο Συμβουλιο ψηφισε αποφαση. Τιποτα δε χανεται και αυτα περι υποβαθμισης ειναι λογια για λαικισμο. Αμανατιδης θα κριθει στο τελος.

  • O κυριος Αμανατίδης είναι περιφερειάρχης και όχι βουλευτής της ΝΔ. με τον τροπο που συμπεριφερεια μοιαζει περισσοτερο για βουλευτης και αυτο ειναι πολυ ασχημο για ολους εμας που δενε χουμε σχεση με την ΝΔ και τον ψηφισαμε

  • Δεν σας ανησυχεί που οι Δήμαρχοι της Δ.Μ ψήφισαν όλοι ομόφωνα στην αίτηση ακύρωσης για το πχπ; Δηλαδή ο κυβερνητικός Αμανατίδης έχει δίκαιο που στηρίζει ένα πολεοδομικό που υποβαθμίζει την περιοχή και όλοι οι άλλοι που είναι αντίθετοι έχουν άδικο;
    Ο Αμανατίδης προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να πείσει τον Μητσοτάκη ότι είναι εδώ, ικανός για τα πάντα, χωρίς να τον ενδιαφέρει η περιοχή, αρκεί να πάρει τα εύσημα και τα κομματικά διαπιστευτήρια ότι είναι κόκκαλο ΝΔ. Ξυπνάτε!

  • ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ-ΜΠΡΑΒΟ στον Αμανατίδη που είπε αυτά που έπρεπε.Οι δήμαρχοι για τις εκδηλώσεις να ασχολούνται και για τα χρέη τους που έπιασαν ταβάνι και τρέχουν στους βουλευτές και στον περιφερειάρχη για να μην τους κόψουν το ρεύμα.Ένα μεγάλο μπράβο στον κ.Αμανατίδη που είναι ο καλύτερος που πέρασε και δεν είναι λαϊκιστής.Οι τοεβ χρέη,οι δήμοι χρέη όλοι στο κόκκινο οι υπηρεσίες τους στα χρέη μπροστάρηδες στα χρέη.Θα κάνουν προσφυγή και κάτι έγινε.Για το θεαθήναι καλοί είναι αλά από διοίκηση πολύ κάτω.

  • Οταν οι δήμαρχοι δεν εχουν σχέδιο και όραμα για τον δήμο τους δεν φταίει το χωροταξικό. Σεμινάρια θέλουν και οι με δεύτερη και τρίτη θητεία αλλαγή.
    Διέλυσαν την Δυτική Μακεδονία και σπατάλησαν πολύτιμους πόρους σε άχρηστα έργα

  • Το σχέδιο είναι απαράδεκτο..και όλοι οι τοπικοί άρχοντες..από μέτριοι έως ανύπαρκτη. Μόνο λόγια.. επενδύσεις..ακόμη έρχονται.. φαγοποτια συνεχίζονται..να δούμε στο τέλος από τα 1,3 δις…της Απολιγνιτοποιησης..πόσα θα μείνουν για έργα και επενδύσεις. Αν μείνουν καμια 300 εκατ. Καλά θα είναι

  • οι δήμοι είναι μια χαίνουσα πληγή.Κάποιος να τους βάλει στη θέση τους.Βρέθηκε ένας για να τρέχει γι αυτούς και αυτοί το χαβά τους. Όταν κοπεί το χρήμα θα καταλάβουν.είναι λάθος να φορολογούν και τον αέρα για να τα στέλνουν στους δήμους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι