Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Το πηγάδι της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη δεν έχει πάτο

19 Σεπτεμβρίου 2024
15:35

 

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη – Συνδυασμός «μαζί για την Κοζάνη» για δωρεάν διανομή πατάτας σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θυμίζει άλλες εποχές, άλλες οργανώσεις και άλλες χώρες. Ενδεχομένως οι προθέσεις της δράσης να είναι αγνές όπως και η προσφορά του συμπολίτη μας όμως ο τρόπος σίγουρα δεν είναι ο ενδεδειγμένος.

Είναι το λιγότερο παράδοξο και λαϊκίστικο για μια πολιτική παράταξη να προχωρά σε διανομή τροφίμων δωρεάν υποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο κρατικούς φορείς αλλά και ανεξάρτητες οργανώσεις που επιτελούν αυτό τον ρόλο ανιδιοτελώς. Μια πολιτική παράταξη με αυτό τον τρόπο δημιουργεί πελατειακές σχέσεις καταλύοντας την ανωνυμία και πατώντας στην φτώχια των συμπολιτών μας και αυτό είναι κατακριτέο.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στον Δήμο Κοζάνης λειτουργεί υπό την ευθύνη της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας εδώ και χρόνια το συσσίτιο απόρων του Δήμου μας. Με το ίδιο αντικείμενο λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης όπως επίσης και πρωτοβουλίες πολιτών με κοινωνικό πρόσημο. Όλες αυτές οι δράσεις στηρίζονται και σε προσφορές ιδιωτών και επιτελούν τον ρόλο της αλληλεγγύης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με μεγάλη επιτυχία, με διακριτικότητα και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και στις ανάγκες του κάθε συμπολίτη μας προστατεύοντας την ανωνυμία και την αξιοπρέπεια του καθενός.

Φαίνεται ότι στον βωμό του λαϊκισμού κάποιοι φιλοδοξούν να έχουν παραταξιακά οφέλη και καταστρατηγούν κάθε έννοια ανιδιοτελούς αλληλεγγύης χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ασκούν διοίκηση στον Δήμο και επομένως οφείλουν να φέρονται ανάλογα.

 

Πολύ κρίμα για τους εμπνευστές αυτής της δράσης, δυστυχώς φαίνεται ότι το πηγάδι της Δημοτικής Αρχής Κοκκαλιάρη δεν έχει πάτο.

 

Κοζάνη 19/09/2024

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

 

7 σχόλια

  • Κάντο όπως ο Ερντογάν. “Τουρκία: Πατάτες και κρεμμύδια στους φτωχούς με εντολή Ερντογάν”. Δοκιμασμένη συνταγή σε έναν λαό όπου είδηση είναι το επίδομα ή το βοήθημα των χριστουγέννων που έρχονται.

  • Αυτό ρε παιδιά δεν είναι αντιπολίτευση… Μιζέρια είναι…
    Υπάρχουν δεκάδες θέματα που μπορείτε να θίξετε, αλλά εσείς έχετε μάθει στην μικροπολιτική…
    Μιλήστε για κυκλοφοριακό, μιλήστε για περιφερειακό της Κοζάνης, μιλήστε για χώρους πάρκινγκ, μιλήστε για βελτίωση λειτουργίας αθλητικών υποδομών, μιλήστε για ανάδειξη μνημείων, μιλήστε για την τηλεθέρμανση, μιλήστε για ουσιαστικά πράγματα…
    Αν οι πατάτες είναι το πρόβλημά σας, δείχνετε πόσο μακριά είστε από την πραγματικότητα…
    Σε ότι αφορά στη Δημοτική Αρχή, ας αφήσει τα δελτία τύπου που μας βομβαρδίζει καθημερινά για το τι θα κάνει και ας μας πει τι κάνει και τι αποτέλεσμα έχουν αυτά που κάνει…
    Σε ότι αφορά στο δήμαρχο, θα συνιστούσα λιγότερες φωτογραφίες… από το έργο σας κρίνεστε και όχι από τις φωτογραφίες…

    • Το μόνο που μένει είναι να βγει βόλτα το αυτοκίνητο του ΔΗΠΕΘΕ με το μεγάφωνο και κάποια ειδική σύμβουλο με ωραία φωνή!

    • Μπράβο σου για τον πολύ καλό λόγο και μακάρι να τα λένε έτσι και να σκέφτονται και άλλοι πολίτες!!!! Και φυσικά ναι αυτή η αντιπολίτευση είναι όχι μόνο μακρία από την πραγματικότητα αλλά και ανύπαρκτη!!
      Και πάλι μπράβο σου φίλε και μακάρι να τα βλέπουν και άλλοι!!

    • Aν δεν μιλάει η Κινηση για την Τηλεθερμανση τοτε ποιος μιλάει? Οταν τους κανουν ερωτησεις λενε αλλα λογια ν αγαπιομαστε και οτι τωρα ανελαβαν. Εγω πιστευω οτι σ ενα χρονο απο τωρα που δεν θα εχουν αυτη την καραμελα δεν θα εχουν τι να πουνε. Θα κανουν τα εργα των προηγουμενων και θα περιμενουν απο τον Αμανατιδη να τους βαλει σε καμια φωτογραφία. Η κινηση κανει πολυ καλά τη δουλεια της, δειχνει ποσο αχρηστοι και ειναι και οτι δεν τοχουν χαμπαρι!

  • Η μόνη σοβαρή αντιπολίτευση γίνεται από τον Τόπο να Ζεις και ευτυχώς που αντέχουν και δεν τα παρατούν.

    Όσον αφορά τις πατάτες είναι τόσο χοντρή ¨πατάτα που δε μπορεί να περάσει έτσι ασχολίαστο

  • Μια χαρά πρωτοβουλία είναι. Βοηθάει τους πολίτες που δεν έχουν τα δικά σας χρήματα σύντροφε Χάρη. Μπράβο στους διοργανωτές, μπράβο!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι