B. Παπαποστόλου (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας): “Tο λάθος τους ήταν τεράστιο. Ελπίζω όχι σκόπιμα – Ούτε φορτηγά, ούτε ουρές, ούτε εξαθλιωμένοι πολίτες με ανοιχτά τα χέρια, ούτε “πάρτε κόσμε”, ούτε τίποτα από αυτά που… προέβλεπε “το πλάνο” του.. σεναρίου”

22 Σεπτεμβρίου 2024
21:51
Απλές διαπιστώσεις μέσω πραγματικών γεγονότων.
1. Ένας κορυφαίος επιχειρηματίας – αγρότης- άνθρωπος της περιοχής μας, αντί να προτιμήσει “να βγάλει” 3-4 χιλιάδες ευρώ επιπλέον, προτίμησε (για πολλοστή φορά) να προσφέρει δωρεάν 4 τόνους εξαιρετικής ποιότητας πατάτες. Αφού πρώτα προμήθευσε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (ξανά) με όσες πατάτες και κρεμμύδια του ζήτησε, για το συσσίτιο και τις υπόλοιπες ανάγκες της, για πολλούς μήνες, θέλησε το υπόλοιπο τεράστιο απόθεμα του να μοιραστεί στους συνδημότες του. Μέλος της δημοτικής κίνησης “Μαζί για την Κοζάνη”, δημοτικός σύμβουλος ήδη, συμφωνεί με την παράταξη του, να οργανώσει και να μοιράσει τις επιμελώς συσκευασμένες πατάτες, στον κόσμο.
2. Η Δημοτική Κίνηση “Μαζί για την Κοζάνη”, με μεγάλη χαρά, οργανώνει και προετοιμάζει τη “δράση” αυτή, βοηθάει στη συσκευασία, στο φόρτωμα, στη μεταφορά και στη διανομή, σήμερα Κυριακή.
Πόσο πιο απλό, πόσο πιο φυσιολογικό.
3. Ορισμένοι, προφανώς έχοντας πολιτικά κίνητρα, εκδηλώνουν την αντίδραση τους στην ενέργεια αυτή, προσπαθώντας να εμπλέξουν “σε μια συνωμοσία της πατάτας”, τη Δημοτική αρχή, το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους.
Μέχρι εδώ όλα φυσιολογικά και στα πλαίσια του πολιτικού παιχνιδιού. Έτσι γίνεται συχνά. Δυστυχώς όμως, διολισθαίνοντας επικίνδυνα, φτάνουν και σε κάποιους βαρύτατους, αστήρικτους και εντελώς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για μια ολόκληρη “Κίνηση πολιτών” παραλληλίζοντας μια ανθρωπιστική ενέργεια με εγκληματικές οργανώσεις του παρελθόντος. Εδώ το λάθος τους ήταν τεράστιο. Ελπίζω όχι σκόπιμα.
4. Η “δράση” πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, δεδομένου του ότι από τις 11:05 μέχρι τις 13:25 είχαν εξαντληθεί όλοι οι διαθέσιμοι τόνοι πατάτας που υπήρχαν.
5. Ούτε φορτηγά, ούτε ουρές, ούτε εξαθλιωμένοι πολίτες με ανοιχτά τα χέρια, ούτε “πάρτε κόσμε”, ούτε τίποτα από αυτά που… προέβλεπε “το πλάνο” του.. σεναρίου. Επιμελώς συσκευασμένες πεντακάθαρες πατάτες, σε 10 κιλά τσουβαλάκια, μέλη του συνδυασμού που βοηθούσαν απλά στη μεταφορά σε ανθρώπους που το ζήτησαν και μόνο και προφανώς μια σταδιακά αυξανόμενη προσέλευση κόσμου.
6. Δεν έγινε face control στους ανθρώπους και “Ω τι έκπληξη” δεν εμφανίστηκαν καθόλου στελέχη της “Χρυσής Αυγής”, ενώ το σενάριο το προέβλεπε. Δεν πειράζει. “Αστοχία υλικού” θα το λέγαμε αλλού. Το φταίξιμο στους σεναριογράφους. Εμείς δε φταίμε.
6. Οι δράσεις της “Μαζί για την Κοζάνη” θα συνεχιστούν και θα ενταθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
7. Είναι εντελώς λανθασμένο να μπαίνουμε σε τέτοιες “ανόητες” διαμάχες, όταν μιλάμε για θέματα που όλοι θα κάναμε το ίδιο. Ειδικά η δημοτική κίνηση “Κοζάνη Τόπος να Ζεις”, που δεν είναι χθεσινή σε τέτοιες δράσεις υπέρ των ευάλωτων πολιτών (και μπράβο τους) και θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτική σε χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα που θίγουν ενέργειες αλλά κυρίως θίγουν ανθρώπους.
8. Οι δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης και στα πλαίσια του “Νέου Συσσιτίου”, θα συνεχιστούν και θα βασιστούν σε ένα μέρος τους και στην απίστευτη βοήθεια που συμφώνησε από την πρώτη στιγμή πως θα μας δώσει αυτός ο εξαιρετικός άνθρωπος, ο κύριος Στέλλιος Χατζημανώλης, στον οποίον δεν αρκεί ένα απλό ευχαριστήριο.

11 σχόλια

  • Ξεφτιλισε τους όλους,Β. Παπαποστόλου!!! Έσκασαν απλά απ’ τη ζήλια τους!!! Κοκκαλιαρη,μαζί σου!!! Κάτι ανάλογο και για τα αδέσποτα περιμένουμε,να χορτάσουν κι αυτά λίγο παραπάνω, ειδικά στα χωριά που υποφέρουν!!!

  • Βασίλη,πατάτα η πατάτα.
    Καλύτερα να μασάμε πάρα να μιλάμε χωρίς ουσία
    Η φάση ήταν χωρίς ίχνος πολιτικής αλλά και κοινωνικής ορθότητας
    Όταν θα μοιράσετε λουκάνικα,θα τελειώσουν σε 10 λεπτά και η φοβερή σας εκδήλωση θα είναι ακόμη πιο πετυχημένη
    Πολύ χαμηλό επίπεδο,λυπάμαι

  • Ντροπή για την δημοτική αρχή…. δώστε τα προβλεπόμενα στην καθαριότητα του δήμου Κοζάνης και μετά να μοιράσετε ότι θέλετε…

  • Η αλήθεια είναι:
    Η φιλανθρωπία εξαγοράζει ψηφους
    Υγ τρεις παρατάξεις άλλαξες Παπαποστόλου. Μαλουτας, Ιωαννίδης,Κοκκαλιαρης. Τελικά ποια είναι η πολιτική σου στάση;
    και ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ:
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΟΦΕΛΗ
    ΕΙΣΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι