Δ.Ε.ΤΗ.Π.: Ποιες είναι επιπτώσεις της προκληθείσας βλάβης της δεξαμενής, στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης κατά την ερχόμενη περίοδο θέρμανσης

23 Σεπτεμβρίου 2024
09:48

Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) ανακοινώνει τα παρακάτω σχετικά με την βλάβη της δεξαμενής αποθήκευσης θερμικής ενέργειας χωρητικότητας 2.000 m3.

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκκένωσης συγκεκριμένων τμημάτων του δικτύου σωληνώσεων του κεντρικού αντλιοστασίου, την 02/08/2024 και ώρα 11:15 π.μ., προκλήθηκε βλάβη στη δεξαμενή αποθήκευσης θερμικής ενέργειας των 2000 m3. Αίτιο της προκληθείσας βλάβης είναι η υποπίεση – πτώση της πίεσης κάτω από την ατμοσφαιρική στο εσωτερικό της – λόγω της μη αναμενόμενης μερικής εκκένωσης χωρίς ταυτόχρονη εισαγωγή αέρα, με αποτέλεσμα την παραμόρφωση της δεξαμενής. Παρά το γεγονός της υδραυλικής απομόνωσης με το κλείσιμο απομονωτικών δικλείδων από το αρμόδιο προσωπικό, τόσο της δεξαμενής των 2.000 m3 όσο και των υπόλοιπων δεξαμενών και του λεβητοστασίου, από τα υπό εκκένωση τμήματα, υπήρξε μη ελεγχόμενη διαρροή νερού από την δεξαμενή λόγω ελλιπούς στεγανοποίησης των δικλείδων απομόνωσης, όπως διαπιστώθηκε μετά από υδραυλικό έλεγχο στις παραπάνω δικλείδες.

Η επιχείρηση θα εντείνει τις προσπάθειες της για βελτιστοποίηση των διαδικασιών που αφορούν την λειτουργία και την συντήρηση, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το επίπεδο ασφάλειας των εγκαταστάσεων της.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις της προκληθείσας βλάβης της δεξαμενής, στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης κατά την ερχόμενη περίοδο θέρμανσης, αυτές αφορούν την απώλεια της κύριας λειτουργίας της ως εναποθηκευτής θερμικής ενέργειας 100MWhth, κυρίως κατά την διάρκεια των ημερών με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, όπου η αποθηκευμένη ενέργεια καλύπτει τις πρωινές και απογευματινές αιχμές ζήτησης θερμικού φορτίου. Η παραπάνω απώλεια θα καλυφθεί με τη λειτουργία της ΜΟΝΑΔΑΣ V του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ισχύος 140 MWth, η οποία θα διασυνδεθεί με την τηλεθέρμανση τον ερχόμενο Νοέμβριο και εναλλακτικά με τον λέβητα πετρελαίου ισχύος 25MWth.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες καθαίρεσης του τμήματος της δεξαμενής που έχει πάθει βλάβη και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν η επιθεώρηση του εναπομείναντος τμήματος, η μελέτη και το έργο πλήρους αποκατάστασής της. Στην μελέτη αποκατάστασης θα περιλαμβάνεται ο προϋπολογισμός και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών.

 

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

13 σχόλια

  • Να μας δείξετε την υπογεγραμμένη σύμβαση με τη ΔΕΗ για τη νέα μονάδα 5 ειδάλλως δεν σας πιστεύουμε! Γιατί τότε να καίμε τους ηλεκτρολέβητες και φέτος και δεν πάμε στην 5η μονάδα απευθείας;
    Στην τελική ΠΟΙΟΣ ευθύνεται για τη ζημιά που ΟΛΟΙ πληρώνουμε; Είστε υποχρεωμένοι να μας πείτε τόσο τον φταίχτη όσο και το τελικό κόστος. Ακούτε;

  • Να απαντήσει η διοίκηση αν οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από προσωπικού της ΔΕΤΗΠ ή από Εργολάβο.
    Σε περίπτωση που το λάθος ήταν του εργολάβου θα πρέπει να υπάρξει αποζημίωση από την πλευρα του μέσω της ασφάλειας που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί.

  • Κύριοι δεν απευθύνεστε σε μια άσχετη τεχνικά κοινωνία!!!
    Η αναφορά σας προσβάλει την τεχνογνωσία της περιοχής!!!
    Γιατί δεν αναφέρεστε στο αν τηρήθηκε το πωτόκολλο διαδικασιών;
    Έγινε ΕΔΕ; Ποιες οι απαντήσεις των υπευθύνων συντήρησης και λειτουργίας του συστήματος;
    Αν τα επιστόμια δεν στεγανοποιούν σωστά! κάθε πότε γίνετε έλεγχος και αποκατάσταση;
    Ο επιτηρητής του δικτύου δεν παρακολουθεί τις σχετικές πιέσεις του δικτύου;
    ΕΛΕΟΣ!!!!! Έτσι όπως αντιμετωπίζετε το το θέμα, να είστε σίγουροι ότι θα το ξαναζήσουμε και με χειρότερα αποτελέσματα!!!!

    • Πόσο διαρροή να είε η βάνα για να τσαλακώσει η δεξαμένη; Δεν μας τα λένε καλά.
      Εξαεριστικό δεν είχε η δεξαμένη για την αποφυγή δημιουργίας κενού; Αν είχε το έχουν ελέγξει ποτέ οτι δεν είχε φράξει;

  • Να το θέσω ως εξής :
    Έχουμε ένα μπόιλερ (θερμοσίφωνα) και του αποσυνδέουμε την σωλήνα του ζεστού για να το αδειάσουμε. Επειδή όμως δεν μπορεί να πάρει αέρα επαρκώς δεν αδειάζει ή αδειάζει μερικώς. Έχει δει κανείς το μπόϊλερ να συρρικνώνεται προς τα μέσα λόγω μη εισόδου αέρα ? Προφανώς και όχι και προφανώς δεν δουλεύει έτσι το φαινόμενο. Μόνο αντλία που αναρροφά από το μπόϊλερ θα μπορούσε να δημιουργήσει υποπίεση και πιθανή συρρίκνωση του μπόϊλερ προς τα μέσα και αυτό πάλι θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί.
    Αν όμως το μπόϊλερ ήταν εξωτερικού εναλλάκτη (διπλών τοιχωμάτων) και γέμιζε ο εναλλάκτης στο εξωτερικό περίβλημα με νερό υπό πίεση, ενώ εσωτερικά το μπόϊλερ ήταν άδειο, τότε η εξωτερική πίεση θα κατέστρεφε το μπόϊλερ προς τα μέσα. Μάλλον θα πρέπει να έχουν μία καλύτερη εξήγηση τελικά, από τις μη στεγανές βάνες.

  • Να προσθέσω και το εξής πιθανό και ίσως πιό κοντά στην πραγματικότητα, σενάριο.
    Υδραυλικό πλήγμα κατά την απότομη και ανεξέλεγκτη εκκένωση της δεξαμενής.

    • Τι γράφετε ρε επιστήμονες, με πλήγμα θα έσκαγε προς τα έξω. Άσε που αν αδειάζει δεν μπορεί να προκληθεί πλήγμα στην δεξαμένη αλλά στις σωληνώσεις αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για πλήγμα, που χωρίς άντληση δεν παίζει πλήγμα.
      Άσε για τα άλλα τα έχεις μπερδέψει γενικά, δεξαμενή είναι αυτό που βλέπεις όχι θερμοσίφωνας.
      Και σίγουρα υπήρξε αντλία που δημιουργήσε το κενό για να τσαλακώσει απλώς το σενάριο των βανών που διέρεαν δεν στέκει.

  • Πείτε και μια συγγνώμη στον κόσμο. Έλεος πια. Σας ξέφυγε το χρέος στη ΔΕΗ στα 100 και κάτι εκατομμύρια, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, η θέρμανση της πόλης είναι στον αέρα, συγγνώμη καμία. Τσαλακώνετε τη δεξαμενή αποθήκευσης θερμικής ενέργειας, συγγνώμη καμία. Ώπα πως την είδατε εκεί μέσα; Υπάλληλοι του Δήμου είστε όχι ιδιοκτήτες της δημοτικής επιχείρησης. Οφείλετε εξηγήσεις και συγγνώμη στην τοπική κοινωνία κύριοι.

    • Άλλα ντ’ Άλλων .Το χρέος έγινε επειδή δουλέυουν οι Ηλεκτρολ’έβητες που η ΔΕΗ τους έβαλε σαν καταναλωτές χαμήλής τάσης ενώ στην “αλουμίνιον της Ελλάδος ΄” την έχει όχι απλά μέσης αλλά Υψηλής με χρέωση της πλάκας εδώ και δεκάδες χρόνια .
      Επιστήμονες και τεχνικοί πληκτολογίου όλοι

  • Δικαιολογιες υποτιματε την νοημοσυνη μας αδικαιολογητοι ειστε να πληρωσουν οι υπευθινοι επιτελους ακουτε?μην διανοηθειτε να μας αφησετε χωρις θερμανση πολλα λαθη κανετε μεγαλη ανευθινοτητα

  • Πατε καλα ρε? Παλι δικαιολογιες? Ειμαστε τεχνικοι ξερετε και γνωστες του αντικειμενου ο κοσμος δικαιουτε θερμανση κοψτε το λαιμο σας και λυστε το θεμα μια το χρεος μια αυτο εχετε ξεφυγει απορω πως μπορειτε και κυκλοφορειτε αξιοπρεπεια δεν εχετε?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι