Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου για το «Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Δυτικής Μακεδονίας»

23 Σεπτεμβρίου 2024
09:59

 

Κατά την προσφιλή διαδικασία του «μη διαλόγου» και χωρίς καμία διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, η Κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση του ισχύοντος από το 2003 «Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Δυτικής Μακεδονίας». Είναι η γνώριμη πλέον διαδικασία που θέλει τα πάντα να ρυθμίζονται από το επιτελικό κράτος του Μαξιμου αδιαφορώντας για τις απόψεις περιφερειακών οργάνων , αυτοδιοικητικών οργάνων , και λοιπών τοπικών φορέων, όσων δηλαδή γνωρίζουν τα πράγματα από «πρώτο χέρι» και εκπροσωπούν αυτούς που θα υποστούν τις συνέπειες των όποιων ρυθμίσεων. Είναι η αντίληψη ενός συγκεντρωτικού κράτους σε αντιπαραβολή με το αποκεντρωμένο κράτος, που εμείς πιστεύουμε και θεωρούμε βασικό συντελεστή κάθε περιφερειακής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας.

Με μια τέτοια αντίληψη είναι προφανές ότι δεν συνειδητοποιούν στην Κυβέρνηση τη βλάβη που προκαλεί το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο στη Δυτική Μακεδονία με σειρά επιλογών όπως η κατάπτωση της Κοζάνης της Πτολεμαΐδας και όλων των πόλεων της Περιφέρειας σε κατώτερα επίπεδα και η υποβάθμιση των οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών. Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση, θέλω όμως να πω καθαρά ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αντιμετωπίζουν έτσι τη Δυτική Μακεδονία.

17 σχόλια

  • Η Άννα γράφει και τοποθετείται για το χωροταξικό της Δυτικής Μακεδονίας. Πόσο χρόνια πάνε βρε Άννα, θυμάσαι άραγε;

    • Μπορείς να μας πεις κανέναν άλλον που τοποθετήθηκε για το Χωροταξικο που μας ισοπεδώνει απο τους συνυποψήφιους της; Ανεβαίνει στην υπόληψη μου!

      • Άστοχη τελείως. Μιλά για κατάργηση ενώ δεν ισχύει. Μιλά ότι δεν ρωτήθηκα οι τοπικοί ενώ πολλά χρόνια τους ρωτούσαν και τοποθετήθηκαν.Στην πολύ μικρή τροποποίηση δεν ρωτήθηκαν γιατί έκριναν οι υπάλληλοι του υπεν ότι δεν χρειάζεται.

        • “Πολύ μικρή τροποποίηση” το ότι κατρακυλούν κατηγορία όλες οι πόλεις μας;;; Ντροπή και μόνο που βάζετε το κόμμα της ΝΔ πάνω από τον τόπο μας, εκτός και εάν πληρώνεστε από δεξιό αφεντικό οπότε δικαιολογημένος για το μεροκάματο σας

          • Οι πόλεις ήδη έχουν κατρακυλήσει αν δεν το ξέρεις. Ο πληθυσμός μειώθηκε και οι νέοι φεύγουν. Δεν έχει μείνει κάτι στη χώρα εκτός από τον τουρισμό. Πήγαινε να δεις στα Γρεβενα, στην Καστοριά πόσοι είναι. Το ΠΑΣΟΚ με τα σκάνδαλα και τα Χρηματιστήρια και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν άφησαν κάτι για τις επόμενες γενιές. Τι θες τώρα την Κοζάνη Πεκίνο να την κάνουν που θα φύγουμε όλοι και θα μείνεις μόνο εσύ που μας λες να ντρεπόμαστε.

    • Σε αυτόν τον τόπο ξέρουν καλά κάποιοι να ροκανίζουν αυτούς που αξίζουν. Το κακό είναι ότι μετά κλαίμε όλοι μαζί… Άννα προχώρα και μην ακούς τους ανόητους!

    • Ενω οι υπολοιποι που δεν ειναι μελη αλλα κανουν γαργαρα το περιφερειακο χωροταξικο ειναι καλυτεροι;;; διαβαστε τι υπεγραψε η ΝΔ για την περιφερεια μας και μετα ασχοληθειτε και με την κοκα κολα, εκτος και εαν δικη σας προτεραιοτητα ειναι η κοκα κολα

  • Βρε βρε η αννουλα θυμηθήκε να ασχοληθει με τα τοπικα μας θεματα. Καποιος να την ενημερωσει οτι ειμαστε οι μισοι απο οτι μας αφησε πριν 15 χρονια.
    Παρακαλείται ο μονιμος συνδικαλιστης, ενας ειναι ο μονιμος συνδικαλιστής, να την ενημερωσει προσωπικα.

  • Η Διαμαντοπούλου ως Υπουργός είχε βγάλει 1,5 εκατομμύριο για την Αίγινα, σε συνεργασία με τον Αρβανιτόπουλο. Μπορεί να μας πει πόσα χρήματα έβγαλε για τη Δυτική Μακεδονία, το δεκανίκι του μητσοτάκη, η ντροπή του Πασοκ;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι