Eπιστολή αναγνώστριας στο kozan.gr: ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ: Να κλάψω ή να γελάσω; (Φωτογραφίες)

23 Σεπτεμβρίου 2024
13:02

Για επαγγελματικούς λόγους τις προηγούμενες μέρες έκανα τη διαδρομή Κοζάνης – Αιανής κατ’ επανάληψη.

Μπαίνοντας στο Πρωτοχώρι υπάρχει πινακίδα 30χιλ με στένωση λόγω της ύπαρξης γέφυρας  και προστατευτικού κιγκλιδώματος, οπότε κατεβάζεις 2α ταχύτητα μέχρι τα επόμενα 250 μέτρα όπου νέα πινακίδα σου δίνει όριο 50χιλ ανεβάζεις 3η μόνο για 40μέτρα διαδρομής γιατί νεότερη πινακίδα σε περιορίζει στα 40χιλ μέχρι τα επόμενα 200 μέτρα και επιταχύνεις ξανά γιατί  η επόμενη πινακίδα επιτρέπει τα 50χιλ. Στη μέση του χωριού υπάρχει πολύ πιο επικίνδυνη γεφυρούλα με κάγκελο και χαντάκι εντελώς στην άκρη του δρόμου και μόνο από τη μία πλευρά, αλλά εδώ σήμανση για 30χιλ όπως στην προηγούμενη γέφυρα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και χαραγμένη διάβαση στο οδόστρωμα, παρόλο που στην πινακίδα επισημαίνεται.

Πάμε παρακάτω, στο τέλος του χωριού θαμμένη ανάμεσα στα βάτα βρίσκεται πινακίδα που βάσει λογικής αφού δε διαβάζεται, καταλαβαίνεις ότι το Πρωτοχώρι τελειώνει εκεί στο χείμαρρο. Επιστρέφοντας όμως από την απέναντι πλευρά μαντεύεις ότι το Πρωτοχώρι βρίσκεται μπροστά σου με την πινακίδα ενημέρωσης πεσμένη ανάμεσα στα αγριόχορτα και γερμένους πασσάλους στήριξης.

     Συνεχίζοντας για Λευκοπηγή τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ενημερώνεσαι από μια σε μαύρο χάλι κρυμμένη από φυλλώματα πινακίδα ότι βρίσκεσαι σε νέο χωριό, ενώ από την αντίθετη πλευρά κατά την επιστροφή δεν υπάρχει ή είναι επίσης θαμμένη ή έγινε στήριγμα σε κάποιο κοτέτσι. Ωστόσο με τη βοήθεια της Google η πινακίδα κάποτε αν και γερμένη υπήρχε, ήταν όμως τοποθετημένη ανάποδα δηλαδή όποιος άφηνε το χωριό έβλεπε την πίσω πλευρά της (!). Εδώ εγκαταλείπω την προσπάθεια για τα στραβά του υπολοίπου της διαδρομής μέχρι την Αιανή, με την ανάγκη ηρεμίας από την απάθεια όλων υπευθύνων ή όχι.

 

 

25 σχόλια

  • Όλη η σήμανση είναι προβληματική για να μην προβώ σε άσχημο χαρακτηρισμό…
    Άνθρωποι μπαίνουν στην πόλη της Κοζάνης και δεν ξέρουν από πού να βγουν…
    Αν δεν υπήρχε το GPS θα σπάγαμε πλάκα…

  • Γιατί στη Λευκοπηγή έχει τόσες διαβάσεις πεζών; Μέτρησα πάνω από 30, με απόσταση 10 μέτρα η μία από την άλλη. Δεν έχω συναντήσει πουθενά αλλού τόσες διαβάσεις μαζεμένες. Η κεντρική οδός της Κοζάνης έχει πολύ λιγότερες! Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για όλες αυτές τις διαβάσεις σε τόσο μικρή διαδρομή;

  • Πηγαίνετε στην Αιανη να δείτε πινακίδες. Σωρηδόν σε κυκλικό κόμβο. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Τζάμπα οι πινακίδες. Άσχετοι και ανεύθυνοι οι υπεύθυνοι.

  • Πήγαινε και στο εθνικό δίκτυο να δεις. Ανθρωποι έχασαν κηδεία γιατί οι πινακίδες τους έστειλαν σε άλλο χωριό και μπερδεύτηκαν.

  • Οι κακοτεχνίες διορθώνονται με πινακιδες για τα ορια ταχύτητας….

    Να πουμε κ για την στενωση του δρομου στα φαναρια του Lidl….
    Να πουμε κ για τις ανάποδες κλισεις στις στροφές προς Βαθυλακκο….
    Τι να πρωτοπουμε

  • Από την εποχή Κουκουλόπουλου-Τζέκη η σήμανση είναι μπάχαλο. Η κατάσταση στην Τεχνική Υπηρεσία, τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία πως κάπου θα βρούμε υπαλλήλους με σεβασμό στην κοινωνία.

  • Για έναν που δεν έχει από ιδέα, χρειάζεται GPS. Αλλά για έναν Κοζανίτη γνωρίζοντας τα χωριά πηγαίνει και χωρίς GPS. Μια ευθεία είναι ο δρόμος από Κοζάνη για Πρωτοχώρι και Λευκοπηγή. Το Πρωτοχώρι τελειώνει στην τελευταία εικόνα που αριστερά έχει μία εκκλησία. Μετά μια μεγάλη κατηφόρα που γίνεται ανηφόρα είναι τα σύνορα Πρωτοχωρίου-Λευκοπηγής. Η Λευκοπηγή αρχίζει από μια πινακίδα που είναι στα χορτα που λέει δημοτικό διαμέρισμα Λευκοπηγής αλλά μέχρι το κέντρο της Λευκοπηγής (τον πλάτανο και την πλατεία) από την αρχή της Λευκοπηγής είναι περίπου 1-1,5 χιλιόμετρο

  • .μην θελεται να διμιουργειται εντυπωσεις ο φιλος επι μαλουτα δεν ειδε τις πινακιδες και τις ειδε τωρα μπραβο του αλλα ειναι εκτος τοπου και χρονουκια ξαφνικα ειχε επαγγελματικες υποχρεωσεις και πηγαινε πανω κατω ο φουκαρας

    • Αν δεν σας αρέσει ο Δήμος Κοζάνης ελάτε στον Δήμο Βελβεντού. Εμείς δεν μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας στο Καταφύγι χρόνια τώρα.

  • Όσο ο ένας κατηγορεί τον άλλο και στην ουσία δεν ασχολούνται με αυτά που πρέπει να ασχοληθούν………
    μόνο με GBS θα κάνουμε τη δουλειά μας……
    Αν στο μεταξύ μείνουν δρόμοι γιατί έχουν καταντήσει χειρότεροι σε κάποια σημεία και από χωματόδρομους αλλά και πεζοδρόμια, οπότε και οι πινακίδες άχρηστες θα είναι……

  • Μην ανάβετε φωτιές και φυτίλια στο Πρωτοχώρι δεν αργούν αυτοί να πάρουν φωτιά μεταξύ τους και αρχίσουν ξανά να μαλώνουν όπως στους προεκλογικούς αγώνες είχαν γίνει viral και πρώτο θέμα στην περιοχή 🤣😂😁

  • Τι Κοζάνη, τι Λοζάνη.στο έργο της ελληνικής οικονομίας όλοι μαζί περνούν μίζα γειά Ζαφείρης Γεωργίος του Νίκολαου και τις Παναγίο Βέροια γειά

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι