Εγκαίνια της Carbon Tierra Biennale στις 27 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα

24 Σεπτεμβρίου 2024
22:11
Κανένα σχόλιο
Η KilowArt Platform και το Cut Contemporary Fine Arts Lab, παρουσιάζουν την πρώτη Carbon Tierra Biennale στην πόλη της Πτολεμαΐδας στην Ελλάδα. Η Μπιενάλε οργανώνεται από μια διεθνή διεπιστημονική ερευνητική ομάδα η οποία συνεπικουρείται από επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς συμβούλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Η πόλη της Πτολεμαΐδας και η ιστορική της διαδρομή από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, έχει ταυτιστεί με την εξόρυξη άνθρακα και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα ορυχεία της περιοχής, μαρτυρούν την μεγαλύτερη εξορυκτική δραστηριότητα της βαλκανικής Χερσονήσου και η φρενήρης βιομηχανική εκμετάλλευση του υπογείου πλούτου είχε ως αποτέλεσμα κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές στρεβλώσεις. Με την βίαιη έλευση της μεταλιγνιτικής περιόδου και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση των τελευταίων δέκα και πλέον ετών, η έννοια της ανάπτυξης στη περιοχή έχει ανανοηματοδοτηθεί ριζικά.
 
Από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου η Carbon Tierra Biennale θα περιλαμβάνει Art performances και video art διεθνών καλλιτεχνών. Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με ανοιχτή συζήτηση στο εργατικό κέντρο του Δήμου Εδραίας ενώ παράλληλες δράσεις που θα περιλαμβάνουν εκθέσεις και εγκαταστάσεις τοπικών καλλιτεχνών σε κλειστά καταστήματα της πόλης θα εμπλουτίσουν περισσότερο το πρόγραμμα της Biennale. 
 
Παρακάτω θα βρείτε σε συνημμένα αρχεία επιπλέον πληροφορίες για τη διοργάνωση, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες καθώς και το το πρόγραμμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι