13 μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο

26 Σεπτεμβρίου 2024
09:14

 

Για άλλη μία χρονιά, η δημοσίευση της λίστας “Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators” από ομάδα καθηγητών του Stanford University, συγκαταλέγει μέλη του διδακτικού προσωπικού και ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου.

Η λίστα περιλαμβάνει 100.000 επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων, τους οποίους κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα με βάση την απήχηση του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2023. Σύμφωνα με αυτή, για το τελευταίο έτος αναφοράς (2023), 13 μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του ΠΔΜ κατατάσσονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων σε παγκόσμιο επίπεδο, στο επιστημονικό πεδίο στο οποίο εξειδικεύονται. Με αλφαβητική σειρά, οι διακεκριμένοι επιστήμονες του ΠΔΜ είναι :

  1. Γιανναράκης Γρηγόριος
  2. Γούλα Μαρία
  3. Θεοδουλίδης Θεόδωρος
  4. Κασκαούτης Δημήτρης
  5. Κορωναίος Χριστοφής
  6. Μπουλογεώργος Αλέξανδρος-Απόστολος
  7. Πέλλας Νικόλαος
  8. Πηλαβάκης Πέτρος
  9. Ραδόγλου-Γραμματίκης Παναγιώτης
  10. Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης
  11. Τσίπουρας Μάρκος
  12. Χαρισίου Νικόλαος
  13. Φροντιστής Ζαχαρίας

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο του συνολικού επιστημονικού έργου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Και στην κατάταξη αυτή διακρίνονται τα ακόλουθα οκτώ μέλη του ΠΔΜ (με αλφαβητική σειρά):

  1. Θεοδουλίδης Θεόδωρος
  2. Κορωναίος Χριστοφής
  3. Πέλλας Νικόλαος
  4. Πηλαβάκης Πέτρος
  5. Σαρηγιαννίδης Παναγιώτης
  6. Σκόδρας Γεώργιος
  7. Τσίπουρας Μάρκος
  8. Φροντιστής Ζαχαρίας

Στην πορεία των ετών, καταγράφεται σταθερά αυξανόμενος αριθμός των καθηγητών και ερευνητών του ΠΔΜ που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο που υλοποιείται.

Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας.

5 σχόλια

  • Κουράζετε.
    Καλό το μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου, αλλά πρέπει να έχει και περιεχόμενο.
    Η σοβαρή επιστημονική δουλειά μιλάει από μόνη της.
    Αφήστε να ασχοληθούν άλλοι με εσάς και μην περιαυτολογείτε αυτάρεσκα.
    Κοιτάξτε να αναβαθμίσετε την περιοχή, όπως έκαναν άλλα περιφερειακά πανεπιστήμια.

  • Ειναι πολυ σημαντικο να εχεις καθηγητες που παραγουν επιστημονικο εργο μα ακομα πιο σημαντικο ειναι να εχεις καθηγητες που μπορουν να διδαξουν. Διδασκω σημαινει κατανοω το υποβαθρο των φοιτητων και το σκοπο του μαθηματος και προσπαθω να μεταφερω γνώση με κατανοητο τροπο.Η αναγνωση διαφανειων οι υποιες δεν εχουν μελετηθει πιο πριν απο το διδαδκωντα δεν καλυπτει τους φοιτητες. Το να μην μπορει να απαντησει σε ερωτησεις ο καθηγητης και να μην προσπαθησει εκ των υστερων να το ψαξει επισης ειναι απαραδεκτο. Ειναι κριμα να εχουμε τετοια *Αστερια* αλλα ουσιαστικα να μην εχουμε ουσιαστικους καθηγητες. Το σχολιο μου μπορει να μην αναφερεται σε ολους της παραπανω λιστας.

  • Απορία.
    Οι καλύτεροι καθηγητές στον κόσμο
    Οι καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.
    Γιατί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι στις βάσεις εισαγωγής τελευταίο στην Ελλάδα και στις λίστες με τα 5000 καλύτερα πανεπιστήμια δεν εμφανίζεται πουθενά ενώ βρίσκεις πανεπιστήμια της κεντρικής Αφρικής;

  • Για άλλη μια φορά, αρνητισμός, αμφισβήτηση, ανώνυμες κατηγορίες.
    Δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει μπράβο!!

    Να απαντήσω σε αυτόν με τα 5000 πανεπιστήμια. Το ΠΔΜ είναι μέσα στα 3000 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, σε κάποιες λίστες (και υπάρχουν πάνω από 100 χιλιάδες παγκοσμίως). Σε ποιά θέση περίμενες να βρίσκεται ένα πανεπιστήμιο στην Κοζάνη? Τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα (ΕΜΠ, ΑΠΘ) είναι στις θέσεις 400 – 500. Το ΑΠΘ με 4000 μέλη ΔΕΠ. Το ΠΔΜ με 220 μέλη ΔΕΠ. Και φυσικά είσαι απλά κακοπροαίρετος, κανένα πανεπιστήμιο της κεντρικής Αφρικής δεν είναι στις 5000. Εκτός αν έχεις μπερδευτεί με τη Νότια Αφρική (δηλαδή είσαι αγεωγράφητος), η οποία έχει εξαιρετικά πανεπιστήμια. Η είσαι απλά ρατσιστής, και προσπαθείς να μειώσεις το ΠΔΜ συγκρίνοντάς το με αυτούς που θεωρείς κατώτερους.

    Σε αυτόν για το μάρκετινγκ. Όταν (και αν) θα έχεις κάποια επιτυχία, υποθέτω θα θέλεις και εσύ ο οργανισμός στον οποίο ανήκεις να την αναγνωρίσει. Και η επιτυχία αυτή δεν είναι μικρή. Υπάρχει κάποιος που να αναγνωρίζει, με όποιο τρόπο, ότι εσύ ανήκεις στο 2% του πεδίου/επαγγέλματος σου?

    Να απαντήσω σε αυτόν που ζητάει πηγή, https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw
    Η μελέτη δημοσιεύεται από το Stanford, ίσως θα πρέπει να διαβάζεις πρώτα ένα άρθρο, αν έχεις απορίες να το ψάχνεις μόνος σου, και μετά να ποστάρεις τις εξυπνάδες σου.

    Και τέλος στη Δώρα, που γράφει σαν να ξέρει τι συμβαίνει, σαν να είναι από μέσα. Αρχικά, δεν θα πείραζε να βάλεις και κανένα τόνο ή να βελτιώσεις λίγο την ορθογραφία σου. Το επιχείρημα σου όμως είναι απλά άλλα αντί άλλων. Η λίστα αφορά το ερευνητικό έργο, όχι το διδακτικό. Αυτό κρίνεται από τους φοιτητές κάθε εξάμηνο. Όχι από εσένα (που δεν νομίζω να είσαι φοιτήτρια, απλά μάλλον πικρόχολη). Το γεγονός ότι συγχέεις τα 2 δείχνει ότι απλά προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

    Και το παίρνω από την αρχή. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορείτε να πείτε σε κάποιον άλλον μπράβο? Δεν είναι ανάγκη να τον συμπαθείτε, μπορεί όμως να έκανε κάτι περισσότερο από εσάς, ή να είναι κάπου καλύτερος από εσάς.

    Τι μιζέρια είναι αυτή? Δεν σας κουράζει? Λίγο έλεος κάπου!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι