kozan.gr: Η ΔΕΥΑ Κοζάνης προχωρά στην υποβολή νέας πρότασης χρηματοδότησης για την ανόρυξη ερευνητικής υδρογεώτρησης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών της πόλης της Κοζάνης και των συνδεδεμένων οικισμών, λόγω του φαινομένου της λειψυδρίας, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη τη θερινή περίοδο του 2024

28 Σεπτεμβρίου 2024
08:30

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, η ΔΕΥΑ Κοζάνης προχωρά στην υποβολή νέας πρότασης χρηματοδότησης, στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ανόρυξη ερευνητικής υδρογεώτρησης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών της πόλης της Κοζάνης. Oι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση περιγράφονται παρακάτω:

α) η μείωση των υδατικών αποθεμάτων λόγω του φαινομένου της λειψυδρίας, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη τη θερινή περίοδο του έτος 2024 και παρουσιάστηκε σε τοπικά υπόγεια υδατικά συστήματα που τροφοδοτούν συμπληρωματικά τους συνδεδεμένους οικισμούς στο υδραγωγείο της πόλης της Κοζάνης, με αποτέλεσμα, τον κίνδυνο μη επάρκειας των τοπικών υδατικών συστημάτων του υδραγωγείου της πόλης της Κοζάνης και των συνδεδεμένων οικισμών.

β) το ότι οι πηγές της Τ.Κ. Κρόκου Δήμου Κοζάνης που είναι εκτός λειτουργίας, λόγω εκτελουμένων έργων.

γ) Το ότι οι γεωτρήσεις του οικισμού Καρυδίτσας, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγο ποιοτικών προβλημάτων.

δ) Το ότι το ΥΠΟΓΕΙΟ ΥΔΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΥΥΣ) ΝΔ ΒΕΡΜΙΟΥ OΡΟΥΣ (09000070), παρουσιάζει ανθεκτικότητα στης ετήσιες μεταβολές, ως προς τα ανανεώσιμα αποθέματα, λόγω μεγάλης έκτασης του.

ε) Το ότι υπάρχει ενεργή πρόσκληση χρηματοδότησης στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 2.6 «ΠΑΡΟΧΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ ΙΙ»

στ) Το ότι το Υδραγωγείο Α1 της πόλης της Κοζάνης και των συνδεδεμένων οικισμών , υδροδοτεί τους οικισμούς του Δήμου Κοζάνης: Κοζάνης, Πτελέας, Οινόης, Βατερού, ΖΕΠ, Αργίλου, Νέου
Κλείτους, Καρυδίτσας, Κοίλων, Καρδιάς, Εξοχής, Μελισσίων, Νέας Νικόπολης, Σιδερών, Κτενά, Λιβερών, Λευκόβρυσης, Νέας Χαραυγής, Πετρανών, Κρόκου, Άνω Κώμης, Κάτω Κώμης, Μηλιάς,
Κήπου, Σπάρτου, Δρεπάνου, Γαλανίου, Ακρινής, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου, Πολυμύλου, Λεβέντη, Αγίων Θεοδώρων, Αυγής, Βοσκοχωρίου, Αγίου Χαραλάμπους, Τετραλόφου, Καπνοχωρίου,
Ανατολικού, Θυμαριάς (Κίσσας), Κρεμαστής, Κοιλάδας, συνολικού πληθυσμού 61.868 κατοίκων.

Εφόσον τα αποτελέσματα της νέας γεώτρησης είναι ικανοποιητικά, η γεώτρηση θα εξοπλιστεί με αντλητικό συγκρότημα, για να ενταχθεί στο δίκτυο για την τροφοδότηση του υδραγωγείο Α1 της πόλης της Κοζάνης και των συνδεδεμένων οικισμών.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • Αύξηση του νερού μυρίζει,με το πρόσχημα της λειψυδρίας,εκτός εάν τα έργα που θέλουν να κάνουν είναι ΣΔΙΤ οπότε έρχετε ιδιωτικοποίηση. Αυτό γιατί, λεφτά από το υπουργείο δεν πρόκειται να δουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι