Δήμος Εορδαίας: Υλοποίηση νέου κύκλου δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών (στείρωση, σήμανση-καταγραφή, εμβολιασμός)  δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατιών)

30 Σεπτεμβρίου 2024
13:47

 

Ο Δήμος Εορδαίας, σε μια ακόμη προσπάθεια διασφάλισης της ευζωίας των ζώων και μείωσης των ανεξέλεγκτων γεννήσεων,  ανακοινώνει την υλοποίηση νέου κύκλου δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών (στείρωση, σήμανση-καταγραφή, εμβολιασμός)  δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατιών) πολιτών οι οποίοι διαμένουν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου  και ανήκουν στις παρακάτω ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

Άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ , διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κτηνοτρόφοι-ιδιοκτήτες σκύλων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη φύλαξη ποιμνίων, φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου Εορδαίας.

Η δράση προβλέπεται από τις διατάξεις του  Ν.4830/2021 και έχει εγκριθεί με την υπ΄αρ. 280/2023 Απόφαση του Δ.Σ. (ΑΔΑ: 91ΡΓΩΡ6-4Μ6). Η ακριβής ημερομηνία υλοποίησης της δράσης θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας και στον τοπικό ημερήσιο τύπο.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για όλους:

  • Αίτηση (παρέχεται από το Δήμο)
  • Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  • Αντίγραφο λογαριασμού  κοινής ωφέλειας (τηλεφωνίας, ρεύματος, ύδρευσης) όπου φαίνεται η δ/νση κατοικίας ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την υπηρεσία Δημοτολογίου
  • Βιβλιάριο υγείας ζώου (εφόσον υπάρχει)

Επιπλέον δικαιολογητικά  για την υπαγωγή σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες ωφελούμενων:

 (ο καθένας προσκομίζει τα δικαιολογητικά της ομάδας στην οποία ανήκει):

  • Για τα Άτομα με Αναπηρία: Απόφαση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αναπηρίας (Πιστοποιητικό Κ.Ε.Π.Α.), με ποσοστό αναπηρίας 67% και με χρονική διάρκεια για το τρέχον έτος.

  • Για τους πολύτεκνους: Αντίγραφο πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας ή αντίγραφο κάρτας πολυτέκνου, θεωρημένη από το Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας και σε ισχύ για το τρέχον έτος.
  • Για τους τρίτεκνους: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου.
  • Για τις μονογονεϊκές οικογένειες: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή δικαστική απόφαση διαζυγίου ή διαζευκτηρίου και δικαστική απόφασης επιμέλειας τέκνου ή τέκνων.
  • Για τους άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή βεβαίωση χρόνου ανεργίας της ΔΥΠΑ ή αντίγραφο απόφασης δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), με ισχύ για το τρέχον έτος.
  • Για τους κτηνοτρόφους – ιδιοκτήτες σκύλων φύλαξης ποιμνίων: Αντίγραφο μητρώο εκμετάλλευσης αιγοποροβάτων με επικαιροποιημένη απογραφή για το προηγούμενο έτος θεωρημένη από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου αναγράφεται ο μοναδικός κωδικός αριθμός κτηνοτρόφου.
  • Για τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην γεωγραφική περιοχή του Δήμου Εορδαίας: Απόφαση ίδρυσης φιλοζωϊκής οργάνωσης και ορισμού εκπροσώπου της ή την εγγραφή στο Υπομητρώο φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ΥΠΕΣ

_____________________________________________________________

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  μπορούν να κατατεθούν αποκλειστικά από ενδιαφερόμενους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Εορδαίας έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 με τους κάτωθι τρόπους:

  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected] με αποστολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών
  • Με φυσική παρουσία στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Εορδαίας (Δημαρχείο)
  • Με φυσική παρουσία στο καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Εορδαίας (2ο χλμ Πτολεμαΐδας- Αναρράχης)

Η κατάθεση της αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτική για την παροχή των δωρεάν κτηνιατρικών υπηρεσιών

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι