K. Bέττα: Όχι στην αλλαγή των ανταποδοτικών τελών από την λειτουργία Α.Π.Ε. εις βάρος των μόνιμων κατοίκων και των κοινοτήτων – H συγκέντρωση που έγινε χθες στην Εράτυρα,

30 Σεπτεμβρίου 2024
14:55

Όχι στην αλλαγή των ανταποδοτικών τελών από την λειτουργία Α.Π.Ε. εις βάρος των μόνιμων κατοίκων και των κοινοτήτων. Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε χθες στην Εράτυρα, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων και κατοίκων, εκφράστηκε η αντίθεση στην Κ.Υ.Α που αλλάζει τους όρους για τα ανταποδοτικά τέλη από την λειτουργία Α.Π.Ε..

Ειδικότερα, τονίστηκε πως η αδικία ενάντια στους μόνιμους κατοίκους, καθώς θεσπίστηκε μια οριζόντια καταβολή ποσών από τα τέλη ανεξάρτητα από την κατανάλωση, αλλά και το δικαίωμα σε κάθε Δήμο να μοιράζει σε όποια κοινότητα θέλει, το 40% των τελών, αλλάζουν προς το χειρότερο το καθεστώς της ανταποδοτικότητας.

Στην παρέμβαση μου επεσήμανα ότι οι αλλαγές είναι άδικες και αδικαιολόγητες, ειδικά για τους ανθρώπους που βιώνουν την όχληση από την λειτουργία των Α.Π.Ε., όλο τον χρόνο.

Αναφέρθηκα, επίσης στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσα για το θέμα (https://www.hellenicparliament.gr/…/Mesa… ) τονίζοντας ότι περιμένουμε όλοι την αποκατάσταση της αδικίας.

Τέλος, επεσήμανα, για μια ακόμη φορά ότι η Δυτική Μακεδονία και η Π.Ε. Κοζάνης, ειδικότερα, πληρώνουν το τίμημα από την άναρχη και άτακτη ανάπτυξη Α.Π.Ε., χωρίς Ειδικό Χωροταξικό, με τα ανταποδοτικά τέλη να μειώνονται και τις συνθήκες ζωής να χειροτερεύουν.

Η Π.Ε. Κοζάνης αξίζει μια καλύτερη ζωή, όχι στην απαξίωση και την υποβάθμισή της!

 

Ένα σχόλιο

  • Η παντελώς άσχετη με τα ενεργειακά, ασχολείται με τη μοιρασιά των “ανταποδοτικών”. Καλά ήταν στο τραγούδι, γιατί πρέπει να ταλαιπωρεί το νευρικό μας σύστημα; Τα δήθεν “ανταποδοτικά” είναι εξαπάτηση του λαού, όλοι εμείς τα πληρώνουμε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι