Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η 3η ημέρα της Carbon Tierra Biennale στην αίθουσα συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας

30 Σεπτεμβρίου 2024
16:07

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η 3η ημέρα της Carbon Tierra Biennale στην αίθουσα συνεδριάσεων του εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας.

Από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου παρουσιαστηκαν art performances και video art διεθνών καλλιτεχνών.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτέλεσε η εικαστική παρεμβαση στο βιομηχανικό περιβάλλον με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον με προσανατολισμό η τέχνη να επουλώσει τις πληγές του περιβάλλοντος και να προσδώσει μια νέα αξία και προοπτική στην περιοχή με τη συνεργασία των φορέων που οπως φαίνεται αντιλαμβάνονται την προσπάθεια και τη σημασία της.

Χθες την τριτη και τελευταία ημέρα έλαβε χώρα σεμιναριο/ συζήτηση με ομιλήτριες και ομιλητές κατά σειρά παρουσίασης την ακαδημαϊκό και εικαστικό Κλειτσα Αντωνίου, την Αρχιτεκτονα Μηχανικό Αννίτα Κουτσονάνου και τον Πολιτικό Μηχανικό Φώτη Γαϊτάνη.

Το Δήμο Εορδαιας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κωνσταντίνος Ιωαννίδης και την Περιφερεια Δυτικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Λυσσαρίδης

Τη συζήτηση συντόνισε ο επιμελητής της Carbon Biennale Γεώργιος Λάζογλου παρουσία σημαντικών καλλιτεχνών διεθνούς φήμης.

 

2 σχόλια

  • Σε συζήτηση με μηχανικούς για biennale ο Δήμος Εορδαίας εκπροσωπήθηκε από αντιδήμαρχο άσχετης ειδικότητας…. Από επιτυχία σε επιτυχία πάμε. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τι είπε (αν είπε οτιδήποτε φυσικά για την ουσία)… Πόση κατάντια πια;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι