Καλλιόπη Βέττα: «Να δοθούν απαντήσεις για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία στην Κοζάνη» – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

1 Οκτωβρίου 2024
11:44

 

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κατεπείγουσα κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Παιδείας με θέμα: «Καταγγελία για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία στην Κοζάνη».

Η ερώτηση βασίζεται στην από 30.09.2024 επιστολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνια Κοζάνης και των κατοίκων της συνοικίας Πανοράματος, με την οποία καταγγέλλουν την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία (συγκρότημα νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) στην Κοζάνη, σε μια ήδη πολύπαθη και επιβαρυμένη  περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι πρόκειται για εγκατάσταση σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από τα σχολεία, ενώ, ιδίως από νηπιαγωγείο της περιοχής απέχει μόλις 190 μέτρα και μάλιστα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, η κ. Καλλιόπη Βέττα καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις στους κατοίκους και ζητά να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και των αρμόδιων Υπηρεσιών, ώστε να σταματήσουν οι εν λόγω εργασίες και να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, βάσει της νομοθεσίας, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και ειδικά των μικρών παιδιών.

H κοινοβουλευτική αναφορά.

8 σχόλια

  • Κυρία Βέττα δεν πιάνουν τα κινητά μας στο σχολείο. Το πρόγραμμα δεν είναι ακόμα σταθερό και όταν σχολάμε νωρίτερα πρέπει να ενημερώνω την μητέρα μου να έρθει να με πάρει αφού μένουμε σε χωριό.
    Ευχαριστώ

  • Είναι γνωστό ότι τα κινητά δίκτυα 4G, 5G είναι μακράν πιο γρήγορα και αξιόπιστα στην περιοχή μας. Σε αντίθεση με τα καλωδιακά που έχουν χαμηλές ταχύτητες και τεχνικά προβλήματα

  • Αθάνατος παραδοσιακός ΣΥΡΙΖΑ με τις ψεκασμένες θεωρίες για τους οπαδούς του συγκυβερνήτη Καμμένου, αντάξιοι του Κασσελάκη και του Πολάκη, εύγε

    • Για ψεκασμένες θεωρίες αμα θελουμε εχουμε τον μπλε θιασο με τον γονο που παριστανει τον δημοκρατη πρωθυπουργο , 5.5 χρονια τωρα εχουμε χορτάσει απο μπαρουφοψεκασμενες θεωριες. Δεν θα σας φτασει ποτε κανεις σε αυτο , οπως ουτε στην τράκα και τα φέσια!

  • Εντελώς απαράδεκτη η τοποθέτηση της κεραίας μέσα στον αστικό ιστό, και μάλιστα εκεί που κυκλοφορούν παιδιά όλων των ηλικιών. Κι ακόμα, ακριβώς δίπλα στην κεραία υπάρχει σπίτι, πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι εκεί; Ντροπή σ’ αυτόν που νοίκιασε το σπίτι του για κεραία και μετά φρόντισε ο ίδιος να εξαφανιστεί! Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι … (δικό σας).

  • εαν ενοχλει τους συριζαιους η τεχνολογια μπορουμε να επιστρεψουμε στις σπηλιες και να επικοινωνουμε με καπνο φωτιας

  • ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΤΩΡΑ; ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι