Επιστολή Π. Κουκουλόπουλου στην Κυβέρνηση για να ανακληθεί το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο

2 Οκτωβρίου 2024
12:31

 

 

Συνέχεια στο συλλογικό αγώνα για να αποσυρθεί το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) της Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε σήμερα ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος. Συγκεκριμένα, έστειλε αναλυτική Επιστολή στον Υπουργό και στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ.κ. Θ. Σκυλακάκη και Ν. Ταγαρά, η οποία περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που του ζητήθηκαν κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής  της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του. Για να αποκτήσουν μάλιστα οι Υπουργοί πλήρη ενημέρωση, στην πεντασέλιδη Επιστολή επισυνάπτεται και η Αίτηση Ακυρώσεως του ΠΧΠ, που ασκήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με την Επιστολή, η Κυβέρνηση έχει πλέον στα χέρια της ολόκληρη τη -νομική και πρωτίστως πολιτική- τεκμηρίωση της αναγκαιότητας να ανακληθεί η Υπουργική Απόφαση του ΠΧΠ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πλήρη παράκαμψη της διαβούλευσης σε τόσο κρίσιμες και καθοριστικές επιλογές για το μέλλον του τόπου μας. Η υποβάθμιση των πόλεων που ραγδαία κατρακύλησαν επίπεδα, οι δυσμενείς ανατροπές για τις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές, αλλά και το γενικόλογα “θολό” τοπίο για την ανάπτυξη των Α.Π.Ε., είναι ορισμένες μόνο από τις παραμέτρους για τις οποίες παρέχονται στοιχεία.

«Ενώ το ΠΧΠ θα έπρεπε να αποτελεί “ευαγγέλιο” για το αναπτυξιακό μέλλον της Περιφέρειάς μας, το συγκεκριμένο κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, στερώντας της κάθε προοπτική. Το αντιδημοκρατικό ατόπημα που έλαβε χώρα με την εν κρυπτώ, χωρίς διαβούλευση, επιβολή μιας Υπουργικής Απόφασης – “θηλιάς” για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Η αρμονική θεσμική συνεργασία του Κεντρικού Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα με τους τοπικούς φορείς, ειδικά για τέτοιας σπουδαιότητας και χρονικής διάρκειας αποφάσεις, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη και όχι να καταφεύγουμε στα Δικαστήρια για να ακούσετε τον τόπο μας. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, παρά η άμεση πλήρης κατάργηση του ΠΧΠ» τονίζει προς την Κυβέρνηση.

Προτείνει, τέλος, στους Υπουργούς ότι «από την επόμενη ημέρα της ανάκλησης της Υπουργικής Απόφασής σας, όλοι μαζί μπορούμε να εργαστούμε από κοινού, δίνοντας το λόγο στους τοπικούς φορείς, για να φέρουμε εις πέρας μια συλλογική και σύγχρονη διαδικασία βελτιωτικής αναθεώρησης του ΠΧΠ που ισχύει από το 2003. Έχουμε χρέος απέναντι στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουμε ενωμένοι αυτήν την ευκαιρία, ώστε με κοινή προσπάθεια να επιτύχουμε για τους Δυτικομακεδόνες ένα ΠΧΠ που θα λειτουργήσει ως στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο ελπίδας και αναγέννησης της Δυτικής Μακεδονίας».

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ή διαβάστε παρακάτω

 

 

 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι