Επιτροπή Κατοίκων του Λιβαδερού: Δικαίωση για τους κατοίκους ιδιοκτήτες του Λιβαδερού μετά από την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Εφαρμογή της Διαχειριστικής Μελέτης του Δάσους Λιβαδερού

3 Οκτωβρίου 2024
11:29
.
Με την υπ’αριθ. 12/2024 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 έγινε δεκτή η Προσφυγή κατοίκων της Κοινότητας Λιβαδερού του Δήμου Σερβίων και ακυρώθηκε η υπ’αριθ. 36750/31.7.2024 απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία απορρίφθηκε η Προσφυγή κατοίκων του Λιβαδερού κατά της υπ’αριθ. 40/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων, με την οποία εγκρίθηκε  η   Διαχειριστική Μελέτη του Συνιδιόκτητου Δάσους Λιβαδερού. Ειδικότερα, μετά την ακύρωση  της υπ’αριθ. 40/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ισχύει εξ’ολοκλήρου η προηγούμενη υπ’αριθ.  εν λόγω υπ’αριθ. 12/2024 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 ακυρώθηκε η υπ’αριθ. 40/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επομένως ισχύει η προηγούμενη 174/4.12.2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων με την οποία αποφασίστηκε: α) να μη γίνει δεκτή η εφαρμογή της διαχειριστικής μελέτης του δάσους του Λιβαδερού (η αναστολή εφαρμογής της να ισχύσει έως ότου τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις και οι δικαστικές τυχόν διεκδικήσεις των κατοίκων του Λιβαδερού), β) Ο Δήμος Σερβίων να υποβάλει αίτηση προς την «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ», για τη διόρθωση του κτηματολογικού χάρτη του Δάσους Λιβαδερού, όπως και παρόμοια αίτηση προς τη Δασική Υπηρεσία τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για τη διόρθωση του Δασικού Χάρτη του Δάσους Λιβαδερού (αφού ληφθούν υπόψη τα έγγραφα που θα προσκομίσει το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λιβαδερού και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Διερεύνησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος Αγροκτήματος Λιβαδερού, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων Λιβαδερού) και γ) άμεσα ο Δήμος Σερβίων να ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης για την υλοτόμηση του Δάσους Λιβαδερού, για την κάλυψη των ατομικών αναγκών (για καυσόξυλα) των κατοίκων της ΔΚ Λιβαδερού..
Καλείται επομένως πλέον ο Δήμος Σερβίων να συνεργασθεί με τους κατοίκους για την καταχώριση των νομίμων δικαιωμάτων κυριότητάς τους στην έκταση που αφορά η διαχειριστική μελέτη και στο Εθνικό Κτηματολόγιο και να μην προβάλλει ανύπαρκτα δικαιώματα δήθεν κυριότητάς του σε εκτάσεις και σε ποσοστά που δεν του ανήκουν. Οφείλει επίσης ο Δήμος Σερβίων να προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να δοθεί άδεια υλοτόμησης του δάσους α την κάλυψη των ατομικών αναγκών (για καυσόξυλα) των κατοίκων της Κοινότητας Λιβαδερού.

6 σχόλια

  • Τι έγινε δήμαρχε των λίγων κσι «εκλεκτών»;
    Σου την έφερε το Λιβαδερο. Θα έχει και χειρότερα αν συνεχίσεις με την ίδια αλαζονική σου συμπεριφορά.
    Περαστικά σου

      • Καλύτεροι δεν είμαστε! Στη περίπτωση της υλοτόμησης το δικιο είναι καπου στην μέση.
        Υλοτόμηση με σχέδιο από το δασαρχείο κσι άμεση αναδάσωση, όχι εκμετάλλευση από τους γνωστουσ του χωριού και τα έσοδα αποκλειστικά και μόνο στους κάτοικος του χωριού.

        • Θα σας δώσει από το μεταξά εσάς που κάνατε αιτηση 1μιση τόνο να ζεσταθείτε και θα επερνε έτσι νομιζε τι γη τον προγόνων μας ένας απλός καθηγητικος που έγινε Δήμαρχος και αύριο δε θα ναι τίποτα!

  • Μια καλή εξέλιξη για το χωριό μας .Μην ξεχνάμε όμως ότι το πρόβλημα είναι από ανθρώπους εντός των τοίχων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι