Nεκρό αρκουδάκι στο δρόμο δρόμου Βαρικού- Φούφα, στο ύψος της Παναγίας (Φωτογραφία)

4 Οκτωβρίου 2024
11:05

 

Δεν τα κατάφερε το αρκουδάκι που, αργά χθες βράδυ, επιχείρησε να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου Βαρικού- Φούφα, στο ύψος της Παναγίας, χτυπημένο από τον βιαστικό οδηγό οχήματος, και υπέκυψε στα θανατηφόρα τραύματα του. Στην άσφαλτο “αποτυπώθηκε” μεγάλη κηλίδα αίματος. Το πρωί διερχόμενοι από το σημείο εκείνο μετέφεραν το κουφάρι του ζώου έξω από το δρόμο, εκεί που δεν πρόλαβε να φθάσει!

Μαίρη Κεσκελίδου Δημοσιογραφος ΕΡΤ Κοζάνης

 

11 σχόλια

  • Γλαφυρό εως δραματικό το ύφος του άρθρου για ένα άγριο ζώο όπως πολλά άλλα που χανουν καθημερινα τη ζωη τους γιατι ετσι ειναι ο κυκλος ζωης τους. Το αναφερω αυτο γιατι καθημερινα αποδεικνυεται οτι εχει χασει την αξια της η ανθρωπινη ζωη και εχουν αποκτησει σημασια και δικαιωματα τα αγρια ζωα, τα αδεσποτα και οι “πολύχρωμες σημαιούλες”. Κριμα για τα παιδια μας μονο αυτο..

    • Κρίμα για τα παιδιά σας όντως αν τα μεγαλώνετε με τέτοιες απόψεις. Τα ζώα δεν πεθαίνουν καθημερινά χτυπημένα από αυτοκίνητο, ούτε είναι μέσα στο φυσικό κύκλο ζωής κανενός να σκοτώνεται σε αυτοκινητιστο δυστύχημα -θελετε και τα λέτε ή σας ξεφεύγουν ήθελα να ήξερα; Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και έχει θεσπιστεί ακριβώς για να καταπολεμήσει νοοτροπίες σαν την δική σας. Καμμία ζωή δεν περισσεύει ούτε έχει λιγότερη αξία και σίγουρα κανένας δεν έχει δικαίωμα, επειδή ανήκει στο ανθρώπινο είδος, να σκοτώνει με το αμάξι οποιονδήποτε ζωντανό. Ο άνθρωπος δεν είναι το κέντρο του κόσμου, σίγουρα όχι με τον τρόπο που το εννοείτε εσείς. Το ότι θα έπρεπε να πέσουν χρήματα και να κατασκευαστεί οδικό δίκτυο που δεν κόβει οικοσυστήματα στα δύο και θα έπρεπε να έχει διόδους για να περνάνε τα ζώα , δεν σας πέρασε απ’ το μυαλό…Ε ναι που να ξοδεύουμε τώρα για να λειτουργούμε πολιτισμένα ως άνθρωποι…κανίβαλοι καλύτερα και τα λεφτά σε μίζες και όποιον πάρει ο χάρος γιατί κάποιοι πιστεύετε ότι είστε οι θεοί του πλανήτη…ντροπή μόνο για όσους θέλετε να λέγεστε άνθρωποι.

      • Θα μπορουσαμε να απαγορευσουμε και τα αυτοκινητα αλλα και τους βιαστικους οδηγους οπως κρινατε και ειπατε καποιοι εισαγγελεις. Οσο για τα παιδια μας προσπαθουμε να τα μεγαλωσουμε με αρχες και αποψεις ανθρωπινες συμπεριλαμβανομενων το να αγαπουν τα ζωα και τα τα φροντιζουν σε λογικα πλαισια. Ως εκει. Η ζωη εχει σημαντικοτερα προβληματα.

        • Δεν φάνηκε τίποτα ανθρώπινο ως προς την αντιμετώπιση σας προς τα ζώα στις απόψεις που διατυπωσατε -ξαναδιαβαστε τι γράψατε. Επίσης η ειρωνία δεν είναι μια ακόμα αρχή που θα έπρεπε να διδάσκονται τα παιδιά, παρ όλα αυτά ναι αν έπρεπε κάτι να καταργηθεί είναι το αφύσικο, που είναι ότι έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος όπως π.χ. τα αυτοκίνητα. Σιγουρα αφύσικο δεν είναι να κυκλοφορούν ζώα στις περιοχές που ήταν βιότοποι τους πριν ο άνθρωπος υπάρξει έστω ως ιδέα. Δεν υπάρχουν “λογικά πλαίσια” στην αγάπη και την φροντίδα προς κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη, υπάρχει αγάπη , φροντίδα και σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής χωρίς “ναι αλλά” ή ” σε λογικά πλαίσια” που μάλιστα είναι εντελώς υποκειμενικα και πηγάζουν από το ήθος του καθένα, αν υπάρχει. Τα πρόβληματα των ανθρώπων όχι δεν είναι τα σημαντικότερα που υπάρχουν, για τα ζώα είναι τα δικά τους τα σημαντικότερα…και μάλιστα όταν προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στον κόσμο απάνθρωπων διποδων. Επανεξεταστε τις αρχές και τις αξίες σας, είστε μέρος ενός πλανήτη όχι το κέντρο του και μάλιστα αν το σκεφτείτε λογικά , το είδος μας δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στον πλανήτη αλλά κυρίως αφαιρεί, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει. Για να λεγόμαστε άνθρωποι και να προσφέρουμε και εμείς στον πλανήτη οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με ανθρωπιά όλα τα έμβια όντα και όχι μόνο οσα μας αρέσουν ή όταν δεν μας ξεβολευουν.

          • Δεν εχω να επανεξετασω τιποτε. Αντιθετως επανεξετασε εσυ τις αποψεις σου κοιτα κανε κανα παιδι που εχει γεμισει η Ελλαδα καθε καρυδιας καρυδι που ριχνει το βιοτικο επιπεδο και την αξια της χωρας. Σταματηστε να ασχολειστε με αδεσποτα, κλιματικη αλλαγη, πολυχρωμες σημαιες και γενικα οτι εχει ξεφτιλισει τον Ελληνα. Οταν ενα σκυλι δαγκωνει εναν πολιτη κανετε τουμπεκι ψιλοκομμενο. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ! Αυτα τα ολιγα δεν θα κατσω να ασχοληθω παραπανω με ψυχοπονιαρηδες της αγριας φυσης

        • Ανώνυμος
          4 Οκτωβρίου 2024 στις 22:12:
          Λίγοι είστε εσείς αλλά πολύ επικίνδυνοι. Χαίρομαι που όταν σας λένε τα πράγματα όπως είναι βγαίνει ο αγράμματος οχετός από μέσα σας και δείχνετε πραγματικά πόσο επικίνδυνοι και αυτοκαταστροφικοι είστε γιατί δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι είστε μέρος ενός ολόκληρου οικοσυστήματος. Τα παιδιά μου θέλω να μάθουν να αποφεύγουν να συναναστρέφονται τύπους σαν και σένα. Κατά τα άλλα πως γίνεται όσοι δεν έχετε σεβασμό προς τα ζώα να κουβαλάτε και όλα τα άλλα προβλήματα, φασισμό, ναρκισσισμό, αίσθημα ανωτερότητας λόγω αναπαραγωγής, έλλειψη βασικών γνώσεων φύσης και περιβάλλοντος Ά Δημοτικού, καλά για παιδεία ούτε λόγος, αστυνόμευση στις μήτρες και τις επιλογές των άλλων (δηλ. και πάλι φασισμός) και όλα τα κακά της μοίρας σας μαζί… ελπίζω το είδος σας να εξαφανιστεί σύντομα με την απόκτηση αγάπης και αποδοχής γιατί από την έλλειψη της πηγάζει αυτή η νοοτροπία. Για να λέγεται κάποιος άνθρωπος δεν αρκεί να περπατάει στα δύο πόδια.

          • Μίλησε και η “ζωόφιλη” πεφωτισμένη δεσποτεία, ο ανώνυμος των 14:29, 5/10….
            Και μέμφεται το λεβέντη σχολιαστή που κατέθεσε πικρές και ωμές αλήθειες για την κοινωνική πληγή που συνιστούν οι αυτοαποκαλούμενοι “φιλόζωοι”.
            Που μάλλον δικηγόροι και σπεκουλάτορες της αληθινής και γνήσιας φιλοζωΐας είναι παρά πραγματικοί φιλόζωοι.
            Ναι, μια μειοψηφία είναι γιατί ο πολύς κόσμος έχει καταλάβει τι καπνό φουμάρουν και δεν μπορεί να τους ξεγελάσει καμία “φιλοζωική” προπαγάνδα.

  • το “βιαστικος οδηγος” αχρειαστο καθως δηλωνει οτι εφταιγε ο οδηγος για το δυσαρεστο αυτο συμβαν. Σαν καποιος ο οποιος περναει σε καθημερινη βαση απο τον συγκεκριμενο δρομο απλα να επισημανω οτι το φαινομενο να πεταχτει αρκουδα καθε μεγεθους ξαφνικα μπροστα σου σε αυτα τα σημεια ειναι πολυ συχνο και επικινδυνο καθως δεν προλαβαινεις καν να αντιδρασεις, απλα οσοι δεν εχουν χτυπησει με καποια μεχρι τωρα ειναι τυχεροι.

  • Έχουν αποθρασυνθεί οι ψευτοφιλόζωοι και δήθεν φιλόζωοι. Έχουν θέσει την αξία ζώο πάνω από την αξία άνθρωπος. Έχουν ξεσαλώσει εδώ και κάποια χρόνια επειδή τους ευνοεί η σχετική πανάθλια νομοθεσία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι