X. Γκοβεδάρος: “Συντάσσομαι με την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ αποφάσεως του Υπουργού και Υφυπουργού Ενέργειας για την «Έγκριση αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Περιβαλλοντική έγκριση αυτού»,

4 Οκτωβρίου 2024
12:36
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 16/09/2024, στο οποίο είχα εκτενώς τοποθετηθεί, ότι στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να γίνουν ευρείες διορθώσεις ειδικά σε θέματα-που άπτονταν στην τότε θεσμική μου θέση ως αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Δυτικής Μακεδονίας- αναπτυξιακών έργων υποδομών και όχι μόνο στην εξάλειψη του χάρτη των προτεινόμενων ΑΠΕ, που μόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτησή του εντός του κειμένου του ΦΕΚ, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ανεμογεννήτριες στις κορυφογραμμές του Μπούρινου, των Πιερίων και φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου.
Είκοσι σχεδόν μέρες μετά, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου, π.χ. τροπολογία ή ακύρωση του ΦΕΚ και έναρξη διαβούλευσης με συμμετοχή των θεσμικών οργάνων και τοπικών φορέων.
Συντάσσομαι με την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με την κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ αποφάσεως του Υπουργού και Υφυπουργού Ενέργειας για την «Έγκριση αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Περιβαλλοντική έγκριση αυτού», ώστε να έρθει σε διαβούλευση εξαρχής το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι προτάσεις των φορέων Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες και θα αποτελέσουν τη βάση για το νέο επικαιροποιημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Δυτικής Μακεδονίας και αφού έχει προηγηθεί το Ειδικό Χωροταξικό ΑΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έχει καθυστερήσει τουλάχιστον μία τετραετία και το ορθό θα ήταν να μη λάμβανε χώρα ουδεμία εγκατάσταση ΑΠΕ χωρίς την πρότερη επικαιροποίηση αυτού.

23 σχόλια

  • Αυτό το παιδί δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει πως βγήκε 8ος. Και όταν δεν μπορείς να το χωνέψεις αρχίζεις να γίνεσαι γραφικός

  • Είπα κι εγώ! Δεν θα κάνει βαρυσήμαντη δήλωση ο Χαρούλης; Γερά Χαρούλη! Με τον Κιάνα και τη Ζούμπι αγκαλιά για το μέλλον των παιδιών μας!!!!

  • Χάρη για τον άξονα Χ(δεκα)των διευρωπαϊκων δικτύων Νίκη Κοζάνη Λάρισα μιας και είσαι Κοζανίτης γιατί δεν διαμαρτυριθηκες;
    Το τρένο που μπορεί να συνδεθεί μέσω Σκοπίων με δυτική Ευρώπη Χωρίς κόστος μεγάλο πως δεν το σκέφτηκες Χάρη;
    Χωρίς υποδομές θα φύγουμε όλοι.

  • Δεν ντρέπεσε καθόλου. Κατά τα άλλα με ήθος ο Χάρης. Αν δεν ήταν ο Αμανατιδης θα ήσουν στα αζήτητα. Σε στηρίξαμε αλλά δεν έπρεπε τελικά και μέγα λάθος του Αμανατίδη να συνεργαστεί μαζί σου. Ο Γιώργος είχε την εκτίμηση του Κυριάκου ήταν δεδομένο ότι θα έβγαινε.Πήγαινε με όποιον θες.

  • Ε ΑΦΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ!

  • Βύζας η αφορμή, πολιτική Αμανατίδη η αιτία της ανεξαρτητοποίησης. Για να είμαστε ειλικρινής αγαπητέ Χάρη, όπως θέλεις να λες.

    • Θυμίζω ότι ο Χριστοφορίδης στήριξε ΜΑΛΟΥΤΑ και έμμεσα ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ με την υποψηφιότητα του πατέρα του στη Λευκόβρυση.

      • Σιγά τον μεγαλοπαράγοντα Χριστοφορίδη που έχει και σημασία ποιον στήριξε έμμεσα. Να μιλήσει δεν μπορεί θέλει και παραγοντιλίκι

    • Έχεις μεγάλο κόμπλεξ εσύ που γράφεις τέτοιες ανοησίες. Καθίστε εκεί με τον υβριστή Βύζα και με τον Σαββόπουλο που έλεγε ότι όταν Μίλαν οι επικεφαλής δεν χρειάζεται να μιλάν οι Σύμβουλοι! Ο Χάρης ποτέ δεν ήταν πρόβατο και δεν του ταιριάζουν τα μαντριά! Να δούμε που θα κρυφτείτε εσείς όταν μπουν τα φωτοβολταϊκά στη λίμνη …

      • Ρε 15-59 αυτο καταλαβες οτι ειπε ο Σαββοπουλος;απλα επειδη κουρασαν ορισμενοι λεγοντας τα ιδια με τους προλαλησαντες ειπε να τοποθετουνται οι επικεφαλεις και οσοι διαφωνουν να παιρνουν τον λογο και οχι οι συμφωνουντες,που να πιασετε ρε τον Σαββοπουλο,ο ανθρωπος παντα κανει περιπατο στις εκλογες στην καστορια,λες να μην ξερουν οι καστοριανοι;μακαρι να ειχαμε και αλλους σαν τον Σαββοπουλο στο περιφερειακο συμβουλιο.

  • To yes men στο κράτος των Αθηνών πρέπει να τελειώσει επιτέλους .Ο Γκοβεδάρος το εχει καταλάβει και προτάσσει το μέλλον της περιοχής μας και όχι το κομματικό συμφέρον. Μπράβο του. Χωροταξικό ερήμην της περιφέρειας , εκβιασμοί της δεη για την τηλεθέρμανση , φωτοβολτασικά στην λίμνη , εγκατάλειψη της περιοχής μας ,μείωση του πληθυσμού, έχουμε γίνει η μπρίζα της Αθήνας και των συμφερόντων των μεγάλων ,ηλεκτρικός χώρος για δήμους, αγρότες , μονίμους κάτοικους μηδέν . ανεργία των νέων , τί αλλο θέλετε .Νισάφι πια !!!

    • Ναι όπως τα λες. Θα αγριέψει ο Γκοβεδάρος και θα τα κάνουνε πάνω τους κάτω στην Αθήνα!!!! Που ούτε καν ξέρουν ποιος είναι

    • Κύριος μετά από αυτή τη δήλωση; Λυπάμαι αλλά τέτοιου είδους κινήσεις δηλώνουν αστάθεια ως προσωπικότητα.

  • Ειναι που ανεξαρτητοποιηθηκες επειδη σε εβρισε ο Βυζας εε Χαρη?

    Αλλα οπως θα ελεγες κ εσυ : ” Τι τα σκαλνας τωρα…”

    Ααααα?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι