Γ. Ζεμπιλιάδου: “Δεν εκβιαζόμαστε. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί – Ζητήσαμε να υπάρξει, άμεσα, σύσκεψη των επικεφαλής όλων των περιφερειακών παρατάξεων”

4 Οκτωβρίου 2024
14:36
Δεν εκβιαζόμαστε. Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί! Η χθεσινοβραδινή δήλωση του Περιφερειάρχη (https://kozan.gr/archives/578285) ότι “Μας έχουν διαμηνύσει από την ΔΕΗ, πως για να “ανοίξουμε” την τηλεθέρμανση, θα πρέπει να υπογραφεί η συμφωνία (πακέτο)”, θέτει την Κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας σε πρωτοφανή ομηρία.
Γιατί μπορεί να είναι θεμιτό η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη, να διεκδικεί ότι θεωρεί ότι της οφείλουν, είναι όμως άλλο πράγμα ο εκβιασμός.
Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει με τετοιου είδους πρωτοφανή και προσβλητικά διλήμματα τον Περιφερειάρχη και στο πρόσωπό του ολόκληρη την κοινωνία, για κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως η παροχή ενός κοινωνικού αγαθού (θέρμανση).
Ζητήσαμε να υπάρξει, άμεσα, σύσκεψη των επικεφαλής όλων των περιφερειακών παρατάξεων. Το αίτημά μας έγινε δεκτό. Δεν είναι η στιγμή να αναζητήσουμε ευθύνες για το πως φτάσαμε ως εδώ. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται ενωμένοι όλοι, να δράσουμε άμεσα, προκειμένου να αποτρέψουμε δυσάρεστες καταστάσεις στέλνοντας παράλληλα κι ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, πως δεν εκβιαζόμαστε και πως σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι μαζί.

12 σχόλια

  • Είδε οτι περνάει ο χρόνος , οτι ο άνθρωπος που διατείνονταν οτι εχει την λύση τελικά ηταν τοσο κοντα όσο και μακρυά και παιρνει πρωτοβουλία

    Για αλλη μια φορά πράττει σωστά , την ωρα που άλλοι αμπελοφιλοσοφουν και άλλοι βρίζονται μεταξύ τους

    Αυτο θα πει πολιτική

  • Δίκαιη Μετάβαση; ΝΑΙ.
    ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ,
    ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ. ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ; ΟΧΙ.
    Απαιτείστε η ιδιωτικών συμφερόντων ΔΕΗ Α.Ε. (να της αφαιρεθεί το ΔΗΜΟΣΙΑ) να παρέχει στην περιοχή Θερμική Ενέργεια μέχρι οι τοπικοί ΟΤΑ να κατασκευάσουν ισοδύναμες Υβριδικές Μονάδες Παραγωγής Θερμικής/Ηλεκτρικής Ενέργειας με επιδότηση άνω του 85% και μέχρι 100%.
    Η Ελληνική Δημοκρατία εξανάγκασε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το πρόβλημα με τις τηλεθερμάνσεις.
    Η Ελληνική Δημοκρατία, η ΔΕΗ Α.Ε. και οι νέοι μεγαλοεπενδυτές να είναι οι συγχρηματοδότες κατασκευής μονάδων και δικτύων τηλεθέρμανσης.

  • Τι έγινε ρε παιδιά …κάποιος έγραφε ότι όλα πάνε μια χαρά Α ρε Ζήση βασιστήκαμε και εμείς στις εκτιμήσεις σου …. Χαμένο τ’ χουμε… Κοζαν καλά που έχουμε και σένα και μαθαίνουμε τι παίζει.

    • καλά κανά δυό δημοσιογράφοι θυμίζουν εκείνον τον στρατηγό του Ιράκ που οι Αμερικάνοι ειχανε μπει βαγδάτη και αυτός έλεγε όλα πάνε καλά κερδάμε….

  • Η μέθοδος γνωστή από την νεων ηθών ηγεσία της ΔΕΗ (φυσικά με την απαραίτητη πολιτική κάλυψη)!
    Θύμα εκβιασμού και τ. Δήμαρχος που είχε το σθένος να προβεί σε μήνυση κατά αγνώστων (ΔΕΗ), για κινδύνους από πιθανές νέες κατολισθήσεις σε ορυχείο. Αποτέλεσμα ο αποκλεισμός από τροφοδοσία λιγνίτη τηςτηλεθέρμανσης του δήμου που εκπροσωπούσε.

  • Την ώρα που ο περιφερειάρχης προσπαθούσε να λύσει το θέμα όπως φαινεται και με την πιο πάνω ανακοίνωση εσείς συνεχίζετε το λαϊκισμό καλώντας τις παραταξεις ενώ σας είχε ενημερώσει.
    Σε κάθε περίπτωση είναι καλό να συζητάτε όχι για τα μέσα ενημέρωσης αλλά για τα συμφερόντα του τόπου μας.

  • Αν ήσουν περιφερειάρχης πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα.Γιατϊ γνωρίζεις και τα έλεγες προεκλογικά.

  • Γεωργία όταν προεκλογικά και πιο πριν αναφερόσουν σε τέτοιου είδους θέματα, με ακριβή στοιχεία,σε έλεγαν προκαλείς εντυπώσεις, λαικιζεις, ψευδεσαι….. Τώρα τι γίνεται λεβεντες;;;;Και πάλι προς τιμήν σου Γεωργία, βάζεις πλάτη να βγει το κάρο από την λάσπη,Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά!!!Ευτυχώς που υπάρχει η ΕΛΠΊΔΑ στο π.σ. και έχουμε μια παράταξη που προβάλει τα προβλήματα του τόπου και όχι μόνο αυτό προτείνει και λύσεις….Αλλά είπαμε παίρνουνε αυτό που μας αξίζει….

  • Τι σας δίνουν εκεί στη ΖΕΠ;
    Πως γίνεται μια συμφωνία της ΔΕΗ, για το κόστος και τα χρέη της τηλεθέρμανσης, με την ΔΕΤΗΠ και την ΔΕΥΑ Κοζάνης να θέτει την Κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας σε πρωτοφανή ομηρία;
    Καταλάβετε επιτέλους ότι Δυτική Μακεδονία δεν είναι μόνο η Κοζάνη και η Πτολεμαϊδα.
    Την Κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας σε πρωτοφανή ομηρία την θέσατε όλοι εσείς οι αυτοδιοικητικοί και όχι η ΔΕΗ που κάνει την δουλειά της.
    Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι