Δήλωση του Περιφερειάρχη Γ. Αμανατίδη μετά από από επικοινωνία του με τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΕΝ Θ. Σκυλακάκη σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις: «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα μείνουν χωρίς τηλεθέρμανση από τις 15 Οκτωβρίου – Οι πολίτες θα έχουν το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της τηλεθέρμανσης σε κάθε περίπτωση»

4 Οκτωβρίου 2024
16:05
 Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα μείνουν χωρίς τηλεθέρμανση από τις 15 Οκτωβρίου.
Μετά από επικοινωνία μου με τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΕΝ Θ. Σκυλακάκη συμφωνήσαμε στα εξής:
1.Βελτίωση των όρων, που είχαν αρχικά προταθεί, για την τιμή της μεγαβατώρας μέχρι τη λειτουργία του διασυνδεδεμένου συστήματος (ΣΗΘΥΑ).
2.Βελτίωση των όρων σχετικά με την τιμή της μεγαβατώρας από τη λειτουργία της μονάδας ΣΗΘΥΑ και μετά.
3.Οριστικοποίηση του πλαισίου όσον αφορά το χρέος της ΔΕΤΗΠ προς τη ΔΕΗ.
4.Επιδότηση της τιμής για τα δικαιώματα CO2
«Οι πολίτες θα έχουν το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της τηλεθέρμανσης σε κάθε περίπτωση», όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός.

34 σχόλια

    • Τώρα μάλιστα…καταλαβα τι έχει να γίνει…να αρχίσω να μαζεύω ξύλα για το τζάκι….εγώ απορώ γιατί δεν φέρνουν το αέριο στην πόλη της κοζανης όπως στις γύρω πόλεις και πρέπει να ήμαστε όμηροι μια ζωη στην ΔΕΥΑΚ με το απαρχαιωμένο δίκτυο που μόνο προβλήματα θα έχουμε και πάντα αυξημένη τιμή …το ΣΥΘΙΑ είναι ένα πείραμα αποτυχημένο από τώρα…

      • Γιατί υπάρχει υπογεγραμμένη συμφωνία εδώ και χρόνια με την εταιρεία αερίου οτι δεν θα παρέχει αέριο για οικιακή χρήση στο νομό Κοζάνης παρά μόνο για βιομηχανική, λόγω τηλεθερμάνσεων….

      • Ενω με το αέριο θα ειναι πολυ φθηνή η θερμανση, θέλετε και τα λετε απορώ… Λίγη ενημέρωση πριν πούμε κάτι δεν βλάπτει και κυρίως πριν ψηφίσουμε και καταδικάσουμε τους υπολοίπους με τις επιλογές μας!

        • Τουλαχιστον θα ειχαμε θέρμανση. Γιατι πρεπει Εμεις που ειμαστε τυπικοί στις πληρωμές και δεν φεσονουμε με χιλιάρικα τους λογαριασμους Επειδη δεν ειχαμε την τυχη να εχουμε κολλητούς να κανουν τα στραβά τα ματια πρεπει να το υποστούμε ολο αυτο; Τα συμφέροντα σας μεσα…

    • Μας έσωσε ο Γιώργος!
      Μόνο αυτός!
      Δουλεύετε μέχρι τις 15/10 τα ηλεκτρικά, να βγάλουν κανένα ευρουλάκι οι πάρχοι ενέργειας…

  • Ούτε εγώ φανταζομουν τον κ.Μητσοτακη πρωθυπουργό αλλά δυστυχώς για τον Ελληνικό έγινε
    Ελπίζω και πιστεύω όπως και ο ίδιος είπε ότι είναι περαστικό και θα φύγει

  • Πως συμφώνησε για λογαριασμό τρίτων; Οι δήμαρχοι συμφώνησαν, τα δημοτικά συμβούλια, τα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΥΑ; Εδώ μιλάμε για την τιμή της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα 10 χρόνια. Εγώ από σήμερα καταλαβαίνω οτι υπεύθυνος για την τηλεθέρμανση Κοζάνης είναι ο Αμανατίδης και αν μου ανέβασει έστω και ευρώ το λογαριασμό από αυτόν θα πρέπει να αναζητήσω πολιτικές ευθύνες. Σωστά;

  • Αφού τον κούρδισε η Ζεμπιλιάδου έκανε την κίνηση,

    Εστω και έτσι ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ αλλα ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΕΩΡΓΙΑ

  • Περιμένει να τον λύσει ο Σκυλακάκης το πρόβλημα!!!Ο Σκυλακάκης δεν μπορεί να μοιράσει μια μπάλα άχυρο σε δύο γάιδαρους κύριε.

  • α εντάξει μιλήσανε στο τηλέφωνο οκ.

    Για βγες λίγο Γιώργη να μας πεις τιμούλες γιατί από όσο γνωρίζω το ρεύμα είναι ακριβό, επομένως οι ηλεκτρολέβητες θα μας ζορίσουν λίγο στην τιμή ή όχι?

    Βρε δε βάζουμε καμία γεννήτρια λέω γω στις πολυκατοικίες να θερμαίνει και το νερό με τα καυσαέρια και να κάνουμε τα δικά μας ΣΗΘΥΑ γιατί η ΔΕΗ θα τα φτιάξει το 2030 όπως πάνε τα πράγματα….

    Γιώργο σαν τεχνοκράτης βάλε κάτω κόστη, ωφέλειες, αποπληρωμή επένδυσης και βάλε τον Ζήση να μας τα πει κανα απόγευμα

  • Αδιαπραγμάτευτο αγαθό θα ήταν αν ήταν δωρεάν. Εδώ η διαρκής διαπραγμάτευση που έγινε το έχει καταντήσει χρυσάφι.

  • Για όσους διαβάζουν πίσω από τα φαινόμενα. Επειδή οι ΔΕΥΑ χρωστάν λεφτά στη ΔΕΗ και η ΔΕΗ είναι πλέον ιδιωτική, πιέζει να πληρωθεί ώστε να παρέχει υπηρεσία. Ουσιαστικά η Περιφέρεια έβαλε πλάτη, αναλαμβάνοντας το χρέος των ΔΕΥΑ, και διαπραγματευτηκε καλύτερη συνολική τιμή.

  • Mπραβο Γιώργο αν και έπρεπε τους δημάρχους να τους γυρίσεις την πλάτη αλλά τι φταίμε εμείς οι υπόλοιποι. Μπράβο είσαι ικανός. Μακάρι όλοι σαν εσένα να ήταν.

  • Να μας πουν και οι σωτήρες δήμαρχοι της προηγούμενης θητείας στις πόλεις με τηλεθέρμανση τι ακριβώς έκαναν…. ή μάλλον τι δεν έκαναν….
    Αλλά είχαν άλλα να ασχοληθούν…. φωτοβολταϊκά…. φωτογραφίες….καμπάρντισμαε

  • Με τους μαθητές που πληρώνουν εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία εντός πόλεως θα κάνεις κάτι; Η δε σε νοιάζει

  • Αν υπήρχαν ρεαλιστές πολιτικοί όπως ο Γ. Αμανατίδης τόσα χρόνια , θα ήμασταν πολύ μπροστά ως περιοχή. Ανέλαβε με θάρρος μια ευθύνη που δεν του αναλογούσε, και κατέληξε σε συμφωνία. Πολλοί τώρα θα το αντιμετωπίσουν με χλευασμό , αλλά η αλήθεια είναι ότι κέρδισε μια πολύ μεγάλη μάχη. Άξιος Γιώργο.

  • Με πια αρμοδιότητα διαπραγματεύεται για τις τηλεθερμάνσεις και βγάζει ανακοινώσεις;
    Είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην περιοχή; Ο διορισμένος από την κυβέρνηση περιφερειάρχης καταργήθηκε το 2010.
    Αν τον εξουσιοδότησαν οι δήμαρχοι να ενεργεί για λογαριασμό τους τότε είναι δήμαρχοι υπό επιμέλεια περιφερειάρχη και οφείλουν να μας το πουν;
    Μήπως να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του και να δούμε κανά έργο ΠΔΑΜ στην περιοχή μας σαν και αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τον Έβρο;
    Καιρός είναι να καταλάβει ο κ. Αμανατίδης ότι είναι περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας και όχι περιφερειάρχης μόνο της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας.

  • Ακόμα και αυτοί που συστηματικά δεν πληρώνουν λογαριασμό τηλεθέρμανσης εδώ και καιρό θα έχουν ζέστη κύριε περιφερειάρχα ;;;;; ήρεμα ρωτάω….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι