kozan.gr: Σημαντική εξέλιξη για την Ενεργειακή Kοινότητα του Δήμου Κοζάνης: Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» η “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 7 Φ/Β σταθμών virtual net-metering, συνολικής ισχύος 7MW” με ποσό χρηματοδότησης 6.764.158,91 ευρώ

7 Οκτωβρίου 2024
22:19

H Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» η “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 7 Φ/Β σταθμών virtual net-metering, συνολικής ισχύος 7MW” με ποσό χρηματοδότησης 6.764.158,91 ευρώ. Το έργο αφορά  στην εγκατάσταση 7 φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος 7MW, από την Ενεργειακή Κοινότητα Δήμου Κοζάνης Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΚΟΙΝ) με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια των μελών της ΕΚΟΙΝ μέσω του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (virtual net- metering), ώστε οι φορείς να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 5.411.327,13 € 11. Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 1.352.831,78 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από Συμμετοχή φορέα .

Είναι το πρώτο έργο Ενεργειακής Κοινότητας που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και θεωρείται βέβαιον ότι οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τον Δήμο Κοζάνης, θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι