prwtoselida


       

kozan.gr: Το οικόπεδο & κτήριο όπου στεγάζεται το σημερινό Δημαρχείο Εορδαίας είχαν κατασχεθεί, μετά από αγωγή τριών ιδιοκτητών/εναγόντων κατά του Δήμου όμως η κατάσχεση δεν προχώρησε ποτέ (Βίντεο)

8 Οκτωβρίου 2024
08:11

Την  χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Εορδαίας απασχόλησε μια υπόθεση από το παρελθόν η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή. Όπως αναφέρθηκε, υπήρχε μια υπόθεση της δεκαετίας του 90′ για την κατασκευή ενός δρόμου, για λογαριασμό του Δήμου, επί της οδού Σουλίου, όμως ιδιοκτήτες των οικοπέδων εκείνων που είχε πάρει ο Δήμος Πτολεμαίδας δεν πληρώθηκαν αρχικά. Προχώρησαν σε αγωγή, βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου το 2003  που τους δικαίωνε και έτσι οι ιδιοκτήτες προχώρησαν στην κατάσχεση. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της κατάσχεσης έγινε από πλευράς Δήμου αίτηση αναστολή εκτελέσεως της απόφασης και δεν προχώρησε ο πλειστηριασμός (λόγω ότι επρόκειτο για ένα ακίνητο δημοσίου συμφέροντος). ενώ στη συνέχεια πληρώθηκαν τα ποσά που οφείλονταν στους δικαιούχους, μαζί με τους τόκους. Για κάποιο λόγο όμως η κατάσχεση αυτή συνεχίζει να φαίνεται στο κτηματολογικό πίνακα του ακινήτου και χρειάζεται μια νομική διαδικασία για να διαγραφεί, ώστε να προχωρήσει το  Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ” που σκοπεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δημόσιου τομέα.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση:

 

2 σχόλια

  • Και ως γνωστόν, ο Δήμος δείχνει τα αντανακλαστικά του και το ανακαλύπτει το 2024 ότι έχει πληρώσει τις οφειλές του κάποια στιγμή στο παρελθόν. Ανέκδοτο είστε! Το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ τρέχει δύο χρόνια! Τώρα το πήρατε χαμπάρι ότι έχει κατάσχεση το Δημαρχείο;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι