prwtoselida


       

kozan.gr: Το Στέλεχος της ΔΕΗ – Σύμβουλος απολιγνιτοποιησης, συντοπίτης μας από την Άρδασσα Εορδαίας, Π. Καραλευθέρης για τους τοπικούς άρχοντες της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης : “Ας αφήσουν τους λεονταρισμούς και τους ψηφοθηρικούς ακτιβισμούς και ας προχωρήσουν επιτέλους. Ο χειμώνας έρχεται και αυτό ειναι το λιγότερο”

8 Οκτωβρίου 2024
11:27
Οι ακτιβιστες τοπικοί άρχοντες της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης συνεχιζουν να ξύπνουν ξαφνικά, για την ΔΕΗ και τηλεθέρμανση. Μάλιστα φωνάζοντας για εκβιασμους και πιεσεις καθε ειδους.Οι λαλισταστατοι . . θα ειχε αξια να αρχίσουν να πιπιλάνε την καραμέλα για εκβιασμούς,
εαν νωριτερα ειχαν κανει την ελαχιστη δημοσια αυτοκριτικη , για τι έκαναν και κυρίως για το τι δεν έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί αυτοί – κυρίως αυτοί- έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Ας πουν καποια στιγμη σε μια δημοσια ανοιχτη συγκεντρωση/συζητηση, τι έκαναν ή τι δεν έκαναν οι εκαστοτε διοικησεις, όλα αυτά τα χρόνια που τα χρέη συσσωρεύονταν.
Ποιες ηταν οι πραγματικες αιτιες και για ποσα χρονια επαναλαμβανονταν χωρις να λαμβανεται κανενα μετρο. Γιατι δεν αρκουσαν τα χρηματα των πελατων της τηλεθερμανσης να αποπληρωσουν την ΔΕΗ και πως αναμενονταν να σταματησει ο οικονομικος κατηφορος;;
Γιατι δεν αναζητηθηκε κανενα μετρο περιορισμου των απωλειων εσοδων απο τους κακοπληρωτες, οι οποιοι πιθανως μετατραπηκαν σε πελατειακους διαχειρησιμους ψηφοφορους απο τους εκαστοτε αιρετους επικεφαλης διευθυντες.
Πως δεν διεκδικηθηκε δυναμικα απο την τοτε δημοσια ΔΕΗ και την πολιτεια, αλλο πλαισιο για την παροχη θερμικης ενεργειας, που θα λαμβανε υποψιν την μεγιστη προσφορα της περιοχης στην οικονομια της χωρας.
Δεν μαζεύονται χρέη 110 εκατ. ευρώ για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, ούτε 17 εκατ. ευρώ για την Κοζάνη, σε ένα ή δύο μήνες. Αληθεια πως περίμεναν να μην μαζευτούν χρέη και να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση,όταν το κόστος προμήθειας μαζί με τα λειτουργικά τους έξοδα , ξεπερνάει το κοστος λιανικής πώληση στους πελατες;
Αλλα και οταν οι εξελιξεις στην ΔΕΗ με την αλλαγη του ιδιοκτησιακου της καθεστωτος, αρχισαν να δειχνουν πως δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια χειρισμων, τι έκαναν, ή μάλλον τι δεν έκαναν, για να προχωρήσει η συμφωνία για την κοινή τηλεθέρμανση;
Αυτήν που είναι στο τραπέζι 2,5 χρόνια και δεν την υπογράφουν, ενώ όλα τα έργα για τα μέσα παραγωγής, είναι έτοιμα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται;
Μήπως περίμεναν ότι θα παίρνουμε ζεστό νερό μονο από τα εργοστάσια λιγνίτη, που πλέον δουλεύουν μετα βίας15 μέρες το χρόνο και αυτές το καλοκαίρι;
Αυτοί δεν έχουν ακούσει για το τέλος του λιγνίτη ως μέσο παραγωγής ενέργειας;
Για ποσο καιρο θα πεφτουν παντα ξαφνικά από τα σύννεφα;
Δυο διοικησεις της ΔΕΗ και δυο κυβερνησεις εχουν αλλαξει με κατευθυνση απομειωσης του λιγνιτη. Αλλά βέβαια! Γιατί να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους όταν μπορούν να κλωτσήσουν το ντενεκεδάκι λίγο παρακάτω στο δρόμο και έχει ο Θεός; Όμως κάποια στιγμή το παραμύθι τελειώνει. Και έρχεται ο λογαριασμός.Τώρα, που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, και οι πολίτες τους ρωτάνε τι θα γίνει με την τηλεθέρμανση, γυρίζουν με τον λογαριασμό στο ένα χέρι καιτο άλλο απλωμένο στο κράτος, για να τους καλύψουν τα χρέη που αυτοί άφησαν να δημιουργηθούν.
Εστω . .αλλα ας αφησουν τους λεονταρισμους και τους ψηφοθηρικους ακτιβισμους και ας προχωρησουν επιτελους. Ο χειμωνας ερχεται και αυτο ειναι το λιγοτερο.
Γιατι με αυτες τις αντιληψεις οι αντιαναπτυξιακοι χειμωνες θα ειναι χειροτεροι.
Για τους τοπικούς άρχοντες της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης το παραδειγμα των αιρετων του Αμύνταιου, που φροντίζουν να πρωτοπορουν και μην έχουν χρέη, να έχουν ηδη προσαρμόσει τις τιμές τους στη νέα πραγματικότητα και έχουν προετοιμαστεί, θα επρεπε να τους κανει να ζηλεψουν.
Ναι μονο ετσι θα έχουμε τηλεθέρμανση και προβολη αναπτυξης στον χρονο.

24 σχόλια

  • Όταν όλα τα βλέπεις κομματικά έτσι είναι με γεμάτες τσέπες γράφεις αμπελοφιλοσοφιες. Στέλεχος ΔΕΗ- Σύμβουλος απολιγνιτοποιησης αυτός δίνει συμβουλές για αυτό άνοιξαν τόσες θέσεις εργασίας στην Κοζάνη και Πτολεμαϊδα,για αυτό οι νέοι δεν φεύγουν από την περιοχή,για αυτό άνοιξαν τόσα εργοστάσια.Τι συμβουλές έδωσε για την απολιγνιτοποιηση.Πριν έχεις απόψεις για τους δήμους που χρωστάνε καλό είναι να κάνεις αυτοκριτική.

    • Ο “Αγνωστος” καλει ή εγκαλει εναν πολιτη που καταγγελλει αυτους που διοικουσαν γιατι δεν εχει κανει ο ιδιος αυτοκριτικη!Δηλαδη αυτοι που κυβερνουν και παιρνουν αποφασεις ειναι το ιδιο με αυτους που δεν παιρνουν τις αποφασεις!Και ολα αυτα επειδη ειναι ΔΕΗΤΖΗΣ κτλ.

      Ρε πατε καλα? Εχετε καταλαβει οτι εχουμε φτασει σε τελμα?! Ειναι δυνατον οταν δεν εχουμε λυσει το θεμα της θερμανσης να μιλαμε για αναπτυξιακη προοπτικη, πανεπιστημιακα νοσοκομεια, πανεπιστημια, εταιριες που ερχονται και κουραφεξαλα?!Εχετε επισης καταλαβει ποιες ειναι οι προτασεις των αυτοδιοικητικων μας?Εγω δεν εχω καταλαβει παντως!Ουτε τι θελουν οι δημαρχοι και αντεπεριφερειαρχες, ουτε τι θελει η αντιπολιτευση!Εχει περασει ενας χρονος και βρισκομαστε στο μοιρασμα πατατας, στο να δουμε τι καναν οι αλλοι οι προηγουμενοι και σε καταγγελλιες για το κρατος των αθηνων. Καλα ολα αυτα αλλα ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ?ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ? ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ Η ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΟ ΚΛΕΨΟΥΝ?

    • Μάθε να απαντάς σε αυτό που διαβάζεις. Και πήγαινε στους δημαρχαιους που ψηφίζεις 20 χρόνια να ζητήσεις τα ρεστα

  • Αν ειναι δυνατον, ο εκπροσωπος του Σταση που μονιμως ειναι βολεμενος με παχυλους μισθους και το παιζει αγωνιστης τα χωνει σε αλλους. Θα τρελαθουμε εδω περα.

  • ΕΞΟΧΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    «Ποιες ήταν οι πραγματικές αίτιες …..;»
    “Γιατί δεν αναζητήθηκε κανένα μέτρο περιορισμού των απωλειών εσόδων …..»
    «Δεν μαζεύονται χρέη 110 εκατ. ευρώ για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας…., »
    «Και έρχεται ο λογαριασμός. Τώρα, που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ….”

  • Έτσιιι, οι δήμαρχοι είναι μόνο για να τους επισκέπτονται οι συνδικαλιστές να τους βοηθήσουν να λύσουν τα προβλήματα τους με το Στασση. Και να βγαίνουν να καλύπτουν τους συνδικαλιστές στους ακτιβισμός τους. Όχι και να φτιάχνουν αυτοί ακτιβισμούς.

  • Και κάπως έτσι διασφαλίζουμε ανανέωση της θητείας μας υπό τον κύριο Στάσση , θυμήθηκε να τα βάλει με τους Δημάρχους και ξέχασε το τι χρωστάει η ΔΕΗ στην περιοχή και τους κατοίκους της Εορδαίας και όχι μονο

  • για το Αμυνταιο που επαινεις και δινεις παραδειγμα στους αλλους δημαρχους αγαπητε λακη ρωτα με την τιμη που εχουν ποσοι καταναλωτες τους εχουν φυγει εκτος και αν ο στοχος ειναι να απαξιωθουν οι τηλεθερμανσεις με αυτον τον τροπο και να φυγει ενας πονοκεφαλος για την ΔΕΗ

  • Γραμμάτια εξαργυρώνεις Παντελή,
    εσύ και ο έτερος ο γραμματέας της ΓΣΕΕ κάνατε -με απεργίες για να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση .
    για πείτε μας πόσων χρονών είστε και ακόμη εργάζεστε ως “ειδικά” στελέχη στην εταιρεία με γνώσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;;;;
    ξεπεράσατε τα 64 χρόνια όταν τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ – ΚΗΕ τον έστειλε εξώδικο η εταιρεία για να αποχωρήσει στα 62 και μάλιστα ήταν ασφαλισμένος όχι στα ΥΒΑΕ, αλλά στα κοινά!

  • Ποιος είναι ο κύριος; Είναι κάποιος επιστήμονας ; Ειδικός στα θέματα για τα οποία αναφέρεται; Ααααα ξέχασα είναι συνδικαλιστής της ΔΕΗ. Το εισιτήριο για τα πάντα.
    Κύριε μου μαζευτείτε πάρτε τα λεφτά σας σαν <> του Στάση (εδώ γελάνε χωριάτη από το …..) και μη μιλάς σε παρακαλώ. Ενοχλείς την αισθητική μας.

  • Σού ρε Λάκη!!!!! πες στον κόσμο τι μηνιάτικο έχεις….και που αποκοπείς γράφοντας λίγο πριν λήξει η διορισμένοι θητεία σου!!!!! ζούμε σε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε πολύ καλά……

  • Μπράβο Λάκη κάποιος έπρεπε να τα πει στους αυτοδιοικητικούς του Τικ Τοκ και του Facebook με τα χρόνια πολλά και τα like. Το τέλος των τηλεθερμανσεων είναι πλέον ορατό. Δεν μπορεί να ζεσταίνεις νερό είτε με ρεύμα, είτε με αεριο, να το μεταφέρεις 15 χιλιόμετρα και να έχεις απόλειες, να πληρώνεις την ενέργεια να έχεις αντλιοστάσια, προσωπικό καλά αμειβόμενο, βλάβες, δίκτυα, συντηρήσεις, ανταλλακτικά και στο τέλος να έχεις και χαμηλή τιμή. Εκ των πραγμάτων λοιπόν στην επόμενη φάση πρέπει να κάνουμε ότι κάνει η Φλώρινα αέριο κατά ευθείαν στο σπίτι..

  • Τώρα μάλιστα. Μίλησαν και οι υψηλές προσωπικότητες. Πάντα μάχιμος ο κύριος Κρούεζας και πιστός στο κόμμα, τον θυμάμαι από τότε που ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος της ΝΔ σε όλες τις εκλογές.

  • Μπράβο. Αυτή είναι η αλήθεια.
    Τώρα τί;
    Θέλουμε οι άλλοι πολίτες να πληρώσουν τα χρέη μας και τη τζάμπα θέρμανση μας.
    Απλά γιατί έχουμε τηλεθέρμανση.
    Μετά ξυπνήσατε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι