prwtoselida


       

Γ. Καραβασίλης για ανάρτηση Π. Καραλευθέρη: “Εμείς έξω διαμαρτυρίες και σύγκρουση με τα ΜΑΤ και οι συγκεκριμένοι κύριοι ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

8 Οκτωβρίου 2024
17:13
Διαβάζοντας την ανάρτηση του ειδικού συμβούλου της ΔΕΗ και του προέδρου ΣΤΑΣΣΗ.ΟΛΟΙ καταλάβαμε τον λόγο και την σκοπιμότητα που υπηρετεί αυτήν την χρονική στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τις τηλεθέρμανσεις, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ. Η τακτική αυτή του διαιρεί και να βασιλεύει η επιλογή της κυβέρνησης, κοινώς να δημιουργούμε συνγχυση, για τις επιπτώσεις της βίαιη και αναίτια απολιγνιτοποιηση , είναι γνώριμη κρατάει από το 2019 έξω από την Πτολεμαΐδα 5 κατα την επίσκεψη του Υπουργού Χατζηδάκη και την διαμαρτυρία των φορέων, όταν συγκεκριμένα συνδικαλιστικά στελέχη έστρωναν το κόκκινο χαλί.
Την ίδια τακτική και στην διαμαρτυρία των φορέων δήμοι περιφέρεια στον Παντελίδη, εμείς έξω διαμαρτυρίες και σύγκρουση με τα ΜΑΤ και οι συγκεκριμένοι κύριοι ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ…
Όλα έχουν την σκοπιμότητα τους!!!
Αποτέλεσμα σήμερα να δεχόμαστε κριτική για την τηλεθέρμανση από αυτά τα πρόσωπα, ΕΛΕΟΣ!!!
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.
Το κλείσιμο των λιγνιτικων μονάδων του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ,μας υποχρέωσαν οι ξαφνικές αλλαγές να βρούμε άμεσα λύση για να λειτουργήσει η τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας για να μην κρυώσουν οι δημότες.
Την λύση αυτή προσωρινά και έως την λειτουργία της Πτολεμαΐδας 5 την επέβαλαν οι βίαιες εξελίξεις, μάλιστα δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ότι θα πληρώσει την επιπλέον επιβάρυνση θερμικής ενέργειας από ηλεκτρολεβητες, η κυβέρνηση με νόμο το γνωστό μνημόνιο άρθρο 29.
Η οικονομική αυτή επιβάρυνση στα 3 χρόνια είναι κοντά στα 110εκ ευρώ υποχρέωση της κυβέρνησης που πρέπει να πληρώσει στην ΔΕΗ.
Αυτό το χρέος δεν αφορά την λειτουργία της τηλεθέρμανσης που και εδώ πρέπει να υπάρξει πιο χρηστή διαχείριση.
Παράλληλα η διοίκηση ΔΕΤΗΠ και ο δήμος Εορδαίας που καταγγέλει ο ειδικός σύμβουλος , φρόντισε άμεσα ( παρά την καθυστέρηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής), να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το έργο διασύνδεσης με την ΠΤΟΛΕΝΑΙΔΑ 5 , προϋπολογισμού 32εκ € με συμμετοχή της ΔΕΤΗΠ, 9εκ€, έργο που είναι έτοιμο σήμερα να λειτουργήσει και να παρέχει θερμική ενέργεια και φθηνή τηλεθέρμανση στους πολίτες, όπως και φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα για να μειωθεί η ανεξέλεγκτη ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Παράλληλα είναι σε σχεδιασμό η τηλεθέρμανση στις 8 κοινότητες.
Όλες αυτές οι επενδυτικές πρωτοβουλίες είναι στον αέρα και σε κίνδυνο, με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΔΕΗ για οριστικό όπως λέει κλείσιμο της Πτολεμαΐδας 5 το 2025, πριν καλά καλά λειτουργήσει, χρήματα που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός από το υστέρημα του.
Παράλληλα σχεδιάζουμε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στις πρώην εκτάσεις των ορυχείων για τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης.
Με αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να ρυθμίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των τηλεθερμανσεων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.
Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου μας, γιατί ήδη τα δείγματα ερημοποίησης είναι ορατά.
ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΔΕΗ και οι συνοδοιπόροι της.
Για την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων μου σας κοινοποιω μέρος της επιστημονικής μελέτης της ΑΝΚΟ στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που είναι άκρως αποκαλυπτική..

https://kozan.gr/archives/579028 – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΛΕΥΘΕΡΗ

5 σχόλια

  • Αν ανέλαβε με νόμο η κυβέρνηση να πληρώσει την επιπλέον επιβάρυνση θερμικής ενέργειας από τους ηλεκτρολέβητες, τότε πρέπει να καταγγείλεις τον Αμανατίδη, τον Πλακεντά και την διοίκηση της ΔΕΤΗΠ, αν φέρουν λύση που θα φορτώνει στην περιοχή το 1/3 του χρέους. Οχι απλά να διαφωνήσεις αλλά να καταγγείλεις και να φύγεις. Αλλιώς θα είσαι μέγας κωλοτούμπας

  • Λοιπόν αλήθειες το 2010 στην Κοζάνης και στο ΔΗΠΕΘΕ φάγαμε το ξύλο ,για πράσινη ενεργεια και τα πράσινα άλογα του Γεωργίου Παπανδρέου και εσείς ήσασταν οικοδεσπότες στην είσοδο του ΔΗΠΕΘΕ τέλος για την κατάσταση της τηλεθέρμανσης είστε όλοι υπεύθυνοι στο δήμο .και μην αποποιήστε της ευθύνες σας γιατί γελάμε εδώ

  • Μέσα στο ξενοδοχείο Παντελίδης ήταν και δύο δήμαρχοι, όλοι οι άλλοι της δυτικής Μακεδονίας ήταν στην συγκέντρωση διαμαρτυριας. Οι ζευκλης και Ελευθερίου του βοιου και των Σερβίων. Και οι δύο επανεκλεχθηκαν, τέτοια σπίρτα ειμαστε

  • Ας σταματήσει επιτέλους η λογική κάποιων για επέκταση της τηλεθέρμανσης σε άλλα Δ.Δ. Ένας λόγος της τραγικής κατάστασης στα οικονομικά της ΔΕΤΗΠ είναι και αυτός. Δεν μπορείς να κάνεις επεκτάσεις στο δίκτυο, να παίρνεις δάνεια, να λειτουργείς τους λέβητες με ηλεκτρική ενέργεια, και να ζητάς το τέλος από το κράτος να πληρώσει το κόστος αυτό.
    Ας λογικευθούμε οι δημότες δεν έχουν ευθύνη για όλα αυτά αλλά η Δημοτική Αρχή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι