prwtoselida


       

Φορείς Μηλιάς Γρεβενών προς Δήμαρχο Κ. Ταταρίδη: «Σταματήστε το παραλήρημα και την ψευδολογία για το ζήτημα του μουσείου»

10 Οκτωβρίου 2024
18:54
Κανένα σχόλιο

Μετά τις πρόσφατες συνεντεύξεις τύπου του κ. Ταταρίδη σε τοπικά κανάλια και μέσα, με βαθιά μας θλίψη διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά την εμμονή του ίδιου για το ζήτημα του μουσείου, καθώς και την ανύπαρκτη ενημέρωση του γύρω από την επιστήμη της παλαιοντολογίας στην περιοχή της Μηλιάς.
Πιο συγκεκριμένα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
-Επιτέλους κ. Ταταρίδη ενημερωθήκατε για το ιδιοκτησιακό κομμάτι των ευρημάτων, αφού στην αρχή της θητείας σας πιστεύατε πως σας ανήκουν και γι’αυτό σε δηλώσεις σας χρησιμοποιούσατε απολυταρχικές εκφράσεις όπως «δικό μας είναι το μαγαζί και ότι θέλουμε θα κάνουμε».
-Ο υφιστάμενος χώρος που στεγάζονται τα ευρήματα δεν είναι «υποτυπώδης» όπως αναφέρετε. Εάν τον είχατε επισκεφτεί έστω και μία φορά θα γνωρίζατε ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει χαρακτηριστεί από το 2003 με επίσημη απόφαση του κράτους και ΦΕΚ (ΦΕΚ 972/Β/15-7-2003) ως “Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς Γρεβενών” και περιφερειακή μονάδα του Μουσείου Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας-Παλαιοανθρωπολογίας (Αριθμ. Πρωτ. 60). Λογική βέβαια η απαξίωση του και η υπολειτουργία του από μεριάς σας όταν δεν γνωρίζετε τα βασικά.
-Όσον αφορά το εμβληματικό έργο του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς Γρεβενών που προσπαθείτε να καπηλευτείτε, να αναφέρουμε πως εκπονήθηκε το 2012 για την περιοχή της Μηλιάς ΚΑΙ ΜΟΝΟ και δεν δύναται να εφαρμοστεί σε διαφορετικό οικόπεδο από αυτό της Μηλιάς. Άλλωστε, και αυτό το έργο το αγνοούσατε και ουδέποτε το αναφέρατε σε δηλώσεις στην αρχή της θητείας σας, παρά μόνο το τελευταίο διάστημα παρουσιάζοντας τον εαυτό σας ως οραματιστή. Η πραγματικότητα όμως διαφέρει, αφού πραγματικοί οραματιστές είναι αυτοί που αναβαθμίζουν το σύνολο του νομού με εμβληματικά έργα όπως ο κ. Κουπτσίδης (βλέπε Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς Γρεβενών και Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα).
-Το να διεκδικεί μια κοινότητα τα δικαιώματα της και τα όσα έχουν σχεδιαστεί τα προηγούμενα χρόνια για την περιοχή της, δεν αποτελεί ούτε λαϊκισμό ούτε εγωισμό όπως αναφέρετε. Αντιθέτως, λαϊκισμό αποτελεί το να χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως «το σύνορο στη γκουρτσιά», «υποτυπώδες μουσείο», «φαστφουντάδικο», «για ένα γαμώτο», «δικό μας είναι το μαγαζί», κ.ά., ενώ μέγιστο δείγμα εγωισμού και προσωπικής εμμονής αποτελεί το γεγονός ότι αρνείστε να παραδεχτείτε τη λάθος πολιτική σας γύρω από το ζήτημα του μουσείου.
-Τα λεγόμενα ανταποδοτικά όπως είναι η πρόσληψη 5-6 ατόμων από τη Μηλιά, τη στιγμή που ζούμε στην εποχή του ΑΣΕΠ και όχι του ρουσφετιού, ή το άνοιγμα «φαστουντάδικων» για τη σίτιση των φοιτητών, δυστυχώς δοκιμάζουν τη νοημοσύνη μας.
Βρισκόμαστε στο 2024 και οι δήμοι δεν διοικούνται πλέον με αρχέγονες τακτικές όπως με «άρτο και θεάματα» που πιθανόν να έχετε συνηθίσει πολιτικά. Τέλος, με αφορμή τη δήλωση σας για επίσκεψη κατευνασμού στην περιοχή μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ουδέποτε ήταν ευπρόσδεκτοι εμμονικοί, μη δημοκρατικοί άνθρωποι στην περιοχή μας και ως εκ τούτου θεωρείστε ανεπιθύμητος.
-Τοπικοί φορείς και κάτοικοι του Δημοτικού διαμερίσματος Μηλιάς Γρεβενών-

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι