prwtoselida


       

Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής ΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: “Η τρομοκρατία απέναντι στους φαντάρους που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο δεν θα περάσει “

12 Οκτωβρίου 2024
10:18

 

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους νέους στρατευμένους, που εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που διεξάγονται στη «γειτονιά» μας.

 

Είμαστε δίπλα στον συμφοιτητή μας που τιμωρήθηκε με φυλάκιση 8 ημερών γιατί δήλωσε την αντίθεση του στην εμπλοκής της χώρας μας στη σφαγή των λαών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, συνολικά της περιοχής από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

 

Είναι τιμή για εμάς ένας νέος που μοιραζόμαστε τα ίδια έδρανα μαζί του να υπερασπίζεται το δίκιο, τους λαούς που παλεύουν για μα έχουν τη δική τους πατρίδα εναντία στην κατοχή, να μην σωπαίνει μπροστά στα εγκλήματα και να μην δέχεται ο λαός μας να γίνεται στόχος αντιποίνων λόγο της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στο μακελειό.

 

Δεν θα το ανεχτούμε!

Είμαστε στο πλευρό του και όλων των φαντάρων που υψώνουν ανάστημα απέναντι στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, των μεγάλων μονοπολίων που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα του λαού μας.

 

Οι φαντάροι δίνουν όρκο υπεράσπισης των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της χώρας μας και όχι της συμμετοχής τους στη σφαγή άλλων λαών. Ορκίστηκαν στη σημαία της πατρίδας μας και όχι στη σημαία του ΝΑΤΟ, ούτε του Ισραήλ, ούτε των ΗΠΑ που στάζουν από το αθώο αίμα των λαών. Δεν ορκίστηκαν να στέλνουν οπλισμό στην Ουκρανία, ούτε να κουβαλάνε καραβιές των Αμερικανών, φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα με την ευρωενωσιακή επιχείρηση “Aspides” και στο εμπάργκο όπλων του ΝΑΤΟ στο Λίβανο και της ΕΕ στη Λιβύη με τις αποστολές UNIFIL και IRINI, αντίστοιχα.

 

Ο λαός μας δεν έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση για αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα έχει εκφράσει μαζικά την αντίθεση του, τονίζοντας πως δεν θέλει να γίνει ούτε συνένοχος στα εγκλήματα τους ούτε στόχος αντιποίνων και κρέας στα κανόνια τους.

 

Κανένας δεν μπορεί να τους στερήσει τα δικαιώματα τους – να τους φιμώσει – να τους απαγορεύσει να συμμετέχουν σε φιλειρηνικές και αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

 

Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, για να γυρίσουν πίσω όλοι οι στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων.

 

 

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η τιμωρία!

 

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των στρατευμένων συμφοιτητών μας!

 

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έχουν δικαιώματα πολιτικά!

 

4 σχόλια

  • Πόσο μιζέρια όταν αυτά τα ακούς να τα γράφουν νέα παιδιά!!!
    Για τους αθώους της Ουκρανίας τίποτα εεε;
    Ντροπή σας να κατηγοριοποιείται αθώους ανάλογα με τα κομματικά σας συμφέροντα!!!

  • Κακός μιλάτε ως εκπρόσωποι των φοιτητών… Γνωρίζουμε πολύ καλά σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκετε και εκφράζετε αποκλειστικά και μόνο τη γραμμή που σας έμαθαν να παπαγαλίζετε! Κοιτάξτε λοιπόν να ανοίξετε κανένα βιβλίο που οι έρμοι γονείς σας σας πληρώνουν να σπουδάσετε και να γίνετε χρήσιμα μέλη της κοινωνίας και αφήστε τα πολιτικά παιχνίδια..
    Προφανώς και ο Έλληνας φαντάρος έχει πολιτικές πεποιθήσεις, όμως επ’ ουδενί δεν έχει το δικαίωμα να ατιμάζει το εθνόσημο και να χρησιμοποιεί τη στολή προς κομματικά παιχνίδια… Οι εν λόγω φαντάροι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους όπως και πρέπει.
    Καθίστε λοιπόν στα αυγά σας και κοιτάξτε τη δουλειά σας και τις σπουδές σας…. Αν δεν σας αρέσει ο τρόπος ζωής και λειτουργίας του κράτους είστε ελεύθεροι να πάτε να ζήσετε στην Β. Κορέα παρέα με τον σύντροφό σας Κιμ…

  • Άρτιος και τεκμηριωμένος λόγος . Το μορφωμένο και τεκμηριωμένο μέρος της κοινωνίας κατάνοει και υποστηρίζει τα αίτηματα σας. Το ΚΚΕ είναι μια ηλιαχτίδα στο σκοταδισμό του καπιταλισμού για την ανατροπή για μια καλύτερη ζωή .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι