Ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς- 120 χρόνια από τον θάνατο του (του Ιωάννη Ρόνα)

15 Οκτωβρίου 2024
10:50
Κανένα σχόλιο

         Το Σαββατοκύριακο  12 και 13 Οκτωβρίου 2024 κάποια μέσα ενημέρωσης, προς τιμή τους, μας γνώρισαν τον εορτασμό της επετείου των 120 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα Παύλου Μελά, στο χωριό Στάτιστα της Καστοριάς ( που φέρει σήμερα το επώνυμό του ),  για την απελευθέρωση της Μακεδονίας  (Μακεδονικός Αγών).

      Συγχαίρουμε τους διοργανωτές του εορτασμού, όποιοι και αν είναι,  τους παρευρεθέντες τιμητές Μητροπολίτες  Δυτ. Μακεδονίας,   επισήμους της Περιφέρειας μας, Δημάρχους  και όχι μόνο, ως  και τους κατοίκους της περιοχής.

     Δεν παύει στις σκέψεις μας να προβάλλεται το επίμονο ερώτημα, μετά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» : Η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι; Με γνώμονα και την εορταστική εκδήλωση από τις Αρχές, προς τιμή του αγωνιστή για την ελευθερία, Παύλου Μελά, οπωσδήποτε έρχεται η επισφράγιση  ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική , γι αυτό  και ο αγώνας,   σύμφωνα μάλιστα με την ιστορία αμνημονεύτων ετών, αλλά και την επιβεβαίωση του μακαρίτη Εθνάρχη, Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

     Το γειτονικό μας κρατίδιο  , που φέρει  πλέον το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», από FYROM, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών,  αποκαλείται τώρα, από επίσημα πολιτικά του χείλη, σκέτο «Μακεδονία», κατά παράβαση όμως του συμφώνου (erga omnes).

       Έτσι εμείς, οι απλοί πολίτες Μακεδόνες,  δεν πρέπει να μεταφέρουμε στους Έλληνες αρμοδίους, πολιτικούς και στρατιωτικούς, την ανησυχία  μας, για να  καταγγελθεί και επανεξετασθεί το θέμα της ονοματοδοσίας αυτού του κρατιδίου, στο πρέπον όνομά του, με βάσει την ταυτότητα, την ιστορία, την γλώσσα, την εθνότητα, την προέλευση και όχι με τις όποιες  σκοπιμότητες!!!, που μόνο προβλήματα θα δημιουργούνται;

Του Ιωάννη Ρόνα

 Φορο-συμβούλου

Αρθρογράφου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι