Καταγγελία αναγνώστη στο kozan.gr: Ξημερώματα Τετάρτης στην Κοζάνη, στην οδό Καλλιόπης, κοντά στο 1ο ΕΠΑΛ – Μεγάλη αγέλη σκύλων στην είσοδο της πολυκατοικίας (Φωτογραφίες)

16 Οκτωβρίου 2024
03:20

 

Ξημερώματα Τετάρτης, στην Κοζάνη, στην οδό Καλλιόπης κοντά στο 1ο ΕΠΑΛ. Μεγάλη αγέλη σκύλων ¨ξέσκισε” μια γάτα στην είσοδο της πολυκατοικίας. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Το φαινόμενο έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε λίγο δεν θα κυκλοφορήσουμε το βράδυ μην μας επιτεθεί κάποια αγέλη σκύλων.

 

 

 

50 σχόλια

  • Το ότι πεινάνε αφάνταστα δεν σου πήγε το μυαλό; Ενδιαφέρθηκες να τους δώσεις έστω ένα κομμάτι ψωμί; Επίσης συνεδραμες το Δήμο ποτέ για τις στειρώσεις που γίνονται κάθε μήνα και καλεί απελπισμένα σε βοήθεια εθελοντών; Αμ πώς; Πιάσατε όλοι το πληκτρολόγιο και κοπανατε.

    • Οποιος τα αγαπά να τα πάρει σπίτι του να τα φροντίσει! Αλλιώς να σεβαστεί όποιους δικαιολογημένα φοβούνται τις επιθέσεις τους.

    • Γράψε την διεύθυνση σου και σου υπόσχομαι ότι καθημερινά θα τα ταΐζω έξω από την πόρτα σου, Τίμια σου μιλάω.

      • Να κουνήσεις τον κ@λο σου να πας να αφήνεις τροφή σε ανοιχτό μέρος,όπως είναι ανατολικά από τα lidl ,όπου πολύ σωστα κάποιοι αφήνουν κροκέτες πολλές,και μην ανησυχείς,θα τη βρίσκουν αυτά,και δεν θα τρώνε τις γάτες τις γειτονιάς. Αλλά να ξεβολευτεις, να μη ραχατευεις.

        • Από την απάντηση σου περί πείνας…τα λέει όλα
          Να μην τρώνε γάτες είπες, κάτι ήθελες να πεις …και ειπες
          Πεινανε λοιπόν για αυτό και τρώνε γάτες, έχεις δει πολλές φορές να τρώνε γάτες;;;
          Μήπως το ότι τις σκοτώνουν είναι για άλλο λόγο…λέω τωρα.
          Φτάσαμε να μην μπορούμε να βγούμε έξω απ’ τα σπίτια μας μόλις νυχτώνει…αισχος φτάνει ,ε τους δήθεν φιλοζωους που το μόνο που τους νοιάζει είναι μην πάθει ψυχολογικά το σκυλί…και ο πολίτης στην κακή του μοίρα

    • Τωρα, θα αστειευεσαι βέβαια… Κατ’ αρχήν δεν είμαι φιλόζωος (δεν θελω το κακο τους αλλα απο μακρια κι αγαπημένοι) για να τα ταΐσω… Με την ίδια λογική θα πρέπει κάνα δυο κιλά ψωμί να το ρίχνω στα πουλιά…
      Όσο για το Δήμο… Μας βάζει που μας βάζει ένα σκασμό τέλη… ας προσθέσει και κάτι για τη στειρωση τους…

      • Πρέπει να είσαι πολύ κακός άνθρωπος εσύ. Και αχαμπαρστος. Σε εκατοντάδες αδέσποτα μπορεί ένα συνεργείο δύο ατόμων να τρέχει; Θέλει πολύ νιονιο αυτό να το σκεφτείς; Και επειδή τα ατομα- υπάλληλοι για τάισμα και στειρώσεις που θα απαιτούνταν δεν θα μπορούσε να τα καλύψει οικονομικά ούτε ένας Δήμος από το Ντουμπάι, για αυτό μιλάμε για εθελοντές,που χρειάζονται άμεσα και απελπισμένα ζητά ο Δήμος Κοζάνης ,και με το δίκιο του. Α

    • Δεν θα ήταν καλύτερο αν ταιζαμε κανένα άστεγο άνθρωπο πρώτα και μετά να κοιτούσαμε και τα ζωα;Και ποιος σου είπε ότι το κάνουν για φαγητό;

      • Άντε ρε φίλε,τραβα από δω. Εσύ ποιον άστεγο ταιζεις; Τη βρήκατε όλοι οι έξυπνοι την ατάκα, τσιγκουναραιοι.

      • Αυτό θα ήταν το καλύτερο, τόσοι συνάνθρωποί μας πεινάνε και δεν νοιάζεται κανείς για αυτούς. Έχω δει συμπολίτες μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Ναι, καλά διαβάσατε. Η τελευταία φορά ήταν πριν λίγες ώρες, όταν βρέθηκα στην περιοχή της Νομαρχίας. Λυπάμαι για αυτούς τους ανθρώπους, σας το λέω ειλικρινά. Εάν είχα την οικονομική δυνατότητα, θα πήγαινα να αγοράσω τρόφιμα μακράς διαρκείας και θα τα μοίραζα σε αυτούς τους ανθρώπους. Γιατί, σκεφτείτε το, θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι μας στη θέση αυτών των ανθρώπων. Συγγνώμη αν σας κούρασα, καλό ξημέρωμα σε όλους.

    • Αυτό με την γάτα δεν το έκαναν λόγο πείνας..είναι ξεκάθαρη συμπεριφορά της φύσης..πόσο μάλλον ζώων σε αγέλη..απέναντι σε άλλα είδη τα οποία απειλούν τον χώρο τους ..φυσικά αυτό δεν γίνεται να το βλέπουμε μέσα σε κατοικημένη περιοχή με παιδιά..έχω γίνει μάρτυρας πολλών τέτοιων περιστατικών στην γειτονιά μου ..έχω κάνει καταγγελίες αλλά καμία διόρθωση..απαράδεκτη η κατάσταση

      • Πολύ σωστά…αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να πείσεις τον κολλημένο δήθεν φιλοζωο γι αυτό το σωστο που λες.
        Αμέτρητες τέτοιες περιπτώσεις με αγέλες ανεξέλεγκτες και αν προσπαθήσετε να πείτε κάτι για αυτό το χάλι…θα ακούσεις ότι χειρότερο μέχρι και βρισιμο

  • Καλά και τι φοβάσαι !!! Ο δήμος στειρωνει τις γάτες!!! Ξύπνα Κοκκαλιαρη βγάλε τoυς φιλοζωους από το μαντρί σου και μαζέψτε τα σκυλια. Θα μας φάνε.

  • Το ίδιο ακριβώς και στην Παναγία φανερωμενη, Πρωταγόρα, Ερατοσθένη, Γαλιλαίου. Γκέτο και φόβος με το πρώτο σκοτάδι. Πολλά έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στα καύσιμα, άλλες αγελες έρχονται από τα χωράφια, δεν ξέρεις τι σε περιμένει κάθε μέρα. Καθε βραδυ ακούγονται λες και είναι κανένα εκτροφείο εδω. Καμία αλλαγή ενώ έχει αναφερθεί πολλές φορές και κανένα ενδιαφέρον για τον κόσμο που ζει με καθημερινό φόβο απλά για να πάει στην δουλειά του.

  • Έτσι όπως έχουν φύγει τα γιδοπρόβατα απ’ τα βουνά και τα γέμισαν με φουρφούρια και καθρεφτάκια, αν δεν ήταν στην αυλή τα αδέσποτα θα είχαμε γεμίσει λύκους.

  • Είναι που ο Κοκκαλιάρης έδινε συνεντεύξεις στα τοπικά κανάλια και έλεγε ότι το θέμα των αδέσποτων θα το λύσει άμεσα τις πρώτες ημέρες.Γελάνε και οι πέτρες λοιπόν με τους δημάρxους της πόλης μας διότι όποιος βγαίνει είναι xειρότερος από τον προηγούμενο.

    • Μη διαστρεβλώνεις την αλήθεια. Ο Κοκκαλιαρης δήλωσε ( και υπάρχουν οι δηλώσεις) ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να πέσει ο πληθυσμός των αδέσποτων αισθητά σε δύο χρόνια μέσω μαζικών στειρώσεων. Στο τέλος της θητείας του ευελπιστεί να υπάρξουν καταλυτικά αποτελέσματα. Δεν υποσχέθηκε αυτές τις ανοησίες που γράφεις.

  • Να απομακρυνθούν ΟΛΑ τα αδέσποτα ΑΜΕΣΑ!!!!! Και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι πρώην ιδιοκτήτες!!!! Σε καμιά πολιτισμένη χώρα δεν συμβαίνει αυτό!!! Φτάνει πια με την τρέλα των φιλόζωων που μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση…🤬🤬🤬🤬🤬

    • Οι συγκεκριμένοι που γράφεις (οι πρώην ιδιοκτήτες )δεν είναι φιλοζωοι,ποιος το είπε αυτό; Ανεύθυνοι απλώς και αναίσθητοι στα πρώην ” παιδιά” τους ειναι . Φιλοζωοι είναι φυσικά μόνο οι εθελοντές ,που τρέχουν για το καλό πρώτα της κοινωνίας με τις στειρώσεις και κυκλοφορούν μονίμως με τρύπιες τσέπες , δίνοντας από το υστέρημα τους για τροφές και φάρμακα. Να μπαίνουν σε τάξη και κάποιες έννοιες.

  • Να τα μαζεψει οποιος θελει να τα μαζεψει ομως!!!! Φοβομαστε εμεις οι ανθρωποι εχουμε και παιδια ελεος μαζεψτε τα εσεις οι φιλοζωοι που μας εχετε πρηξει με τα μπλα μπλα σας ο δημος η οποιος εθθυνεται αλλα μαζεψτε τα

  • Ο Δήμος Κοζάνης έχει πενήντα χωριά και ένα καταφύγιο πενήντα θέσεων. Πόσο είσαι διατεθειμένος να δώσεις για να γίνουν μερικές χιλιάδες ακόμα θέσεις; Εννοείται ότι θα πρέπει να καλυφθούν και τα έξοδα διαβίωσης των ζώων.

  • Ότι και αν πουν για τα αδέσποτα δεν δικαιολογειτε τίποτα είναι επικίνδυνα για ανθρώπους και ιδιαιτέρα για τα παιδιά μας πρέπει να απομακρύνουν άμεσα από κατοικειμενες περιοχές και πλατείες στο κάτω κάτω αν κάποιος εθελοντής τόσο ευαισθητοποιημενος και νοιάζεται για την ευζωία τους ας φροντίσει να κάνουν έναν σύλλογο και να τα μαζέψουν σε κάποιο χώρο που θα τους παραχωρήσει ο δήμος σαν υστερόγραφο θα πω πως τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

  • Εγω θα τιμωρούσα όχι μόνο τους πρώην ιδιοκτήτες αλλα κυρίως αυτούς που τα ταίζουν εντός οικισμου. Αυτοι ειναι οι υπεύθυνοι για τη κατασταση. Αυτοί αδιαφορούν για τις επιθυμίες των γειτόνων τους. Αυτοι αντιστέκονται στο λογικό να ταίζονται εκτος οικισμου.

    • Εντάξει. Εσύ πήγες καμιά φορά εκτός οικισμού να ταισεις κανένα,για να μην έρθει εντός οικισμού; Κουνησες τον κ@λ@ σου ποτέ; Γιατί αν δε βρουν εκτός οικισμού,θα έρθουν εντός οικισμού. Να αυτοκτονήσουν πάντως για χατίρι σου αποκλείεται.

  • Αντιγραφή και άμεση εφαρμογή του Τουρκικού νόμου , όποιος τα λατρεύει ας τα πάρει σπίτι του με φίμωτρο να μην ενοχλούν και ας τα απολαύσει. Άντε πια..

    • Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, αυτή είναι η καλύτερη λύση.
      Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τα σκυλιά και τους σκυλόφιλους. Αυτό που κάνουν είναι έγκλημα κατά των συνανθρώπων τους. Φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, χώρια η ηχορρύπανση από τα γαυγίσματα και η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα ούρα και τις ακαθαρσίες των σκυλιών που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

  • Απορω τι ακριβως περιμενει η κυβερνηση και οι δημοι για ν αλλαξουν αυτην την θλιβερη κατασταση.Ευρωπη μονο στα χαρτια ειμαστε.Βραδιαζει και φοβασαι να βγεις απ το σπιτι σου.Φοβασαι ν αφησεις τα παιδια σου να ρθουν με τα ποδια σπιτι.Εχουμε αγανακτισει με την ηχορυπανση απ τα ατελειωτα γαβγισματα το βραδυ.Εχουμε κουραστει ν ακουμε τις ανοησιες των σκυλοφιλων.Τα ιδια και τα ιδια .Γραφικοι οσο δεν παει.Τι θα γινει με αυτο το χαλι.Βλεπεις ακομα και απ τα σχολια απανταει ο ιδιος σκυλοφιλος σ ολα.5-10 σκυλοφιλοι κανουν κουμαντο και κουνανε το δαχτυλο στους υπολοιπους.Κανενας δεν μισει τα σκυλια αλλα αυτη η κατασταση δεν μπορει να συνεχισει αλλο

  • Έτυχε πέρυσι να μου ορμηξουν 2 σκυλιά πιο κάτω από την Νομαρχία…να σημειωθεί ότι δεν τα φοβάμαι τα σκυλιά και είμαι κάτοχος 3σκυλων….με ρίξανε κάτω καθώς με δαγκωσαν στα πόδια(ευτυχώς μόνο ρούχα πιάσανε) και ευτυχώς δεν πρόλαβαν τπτ χειρότερο γιατί αντέδρασα. Και η ερώτηση μου είναι …αν ήταν ένα από τα τρία παιδιά μου στην θέση μου τι θα γινότανε…..λογικά αν ζούσε μετά την επίθεση θα του βάζαμε πρόστιμο γιατί τα κλώτσησε ενώ το δάγκωναν….έχουμε ξεφύγει με τους δήθεν φιλοζωους. Μην βάλουμε αλυσίδα 10 μέτρα αλλά να τα έχουμε κλεισμένα στα διαμερίσματα και στα μπαλκόνια η σε κλουβί 2χ3…..δεν είδα πολλούς από εσάς να βγάζετε με φίμωτρο το ζώο βόλτα όπως θα έπρεπε…την άλλη φορά όμως όταν στην θέση της γάτας θα είναι το σκυλί σας να δούμε πως θα αντιδράσετε…και για να μην λετε ανακρίβειες δεν ήταν από την πεινα….το πλαίσιο θ πρέπει ν είναι αυστηρό στη σήμανση για να μην τολμάει κανένας να παρατήσει το ζώο…όλα τα άλλα είναι παραμύθια…

  • Μπλα μπλα μπλα.
    Φιλοζωία δεν είμαι,έχω μια όμορφη σκύλα ποιμενική,και ταυτόχρονα πανέξυπνη.
    Ζω σε πόλη,όχι στην Κοζάνη.
    Μπορώ να πω με άνεση,ότι την αγαπάμε,και την προσέχουμε,φροντίζουμε,όπως πρέπει.
    Οκ με τα σκυλιά,ψυχές είναι και αυτές,αλλά μ.ην βάζουμε στην άκρη τον άνθρωπο.
    Τον συνάνθρωπο μας γενικότερα.Την ευθύνη την έχουν καθαρά,οι εκάστοτε Δήμοι.Ξεκαθαρα.
    Η οικονομική βοήθεια,που λαμβάνουν κάθε χρόνο για τα αδέσποτα,είναι Υπεραρκετή,για την αποφυγή όλων αυτών των περιστατικών.
    Αυτοί και μόνο αυτοί,είναι υπεύθυνοι.

  • Τα ζώα τα τετράποδα δεν φταίνε σε τίποτε Κάποια δίποδα όμως τα παίρνουν και μετά τα βαριούνται και τα αφήνουν στους δρόμους. Αυτοί όλοι που το παίζουν φιλόζωοι θέλω να τους ρωτήσω αν τρώνε κρέας για μένα φιλόζωοι είναι μόνο αυτοι που δεν τρώνε κρέας η άλλοι είναι φιλόσκυλοι φιλόγατοι και ούτω κσθε εξής Ο κόσμος παραπονιέται για επιθέσεις και ο δήμος μιλάει για στείρωση τα σκυλιά επιτίθενται στους ανθρώπους να τους δαγκώσουν δεν τους πηδάνε να διαθέσουν ένα χώρο φραγμένο και να πηγαίνουν όλοι οι φιλόζωοι να ταΐζουν εκαθεξής

    • Ναι τρώω κρέας και επίσης δεν με νοιάζει πως καταλαβαίνεις την έννοια του φιλοζωου εσυ. Τα σκυλιά είναι μέρος της πόλης με δικαιώματα σαρεσει δε σε αρέσει και τα παράπονα για τα επιθετικά στο δήμο και σε αυτούς που τα αμολανε. Εμείς κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε κάποιες ζωές και παρόλο που έχουμε την νομική κάλυψη γράφετε μερικοί συνέχεια παράπονα στα Σιτέ. Δια ζώσης όταν τα ταιζουμε κάνεις δεν έρχεται να συζητήσουμε τους ενδοιασμούς σας γιατί 1ον γνωρίζεται ότι είστε λάθος με το να θέλετε να εξοντώσετε ζωές και 2ον είστε κότες . Μόνο από τα Σιτέ ξέρετε να σκουζετε

  • Δηλαδη εαν τα σκυλια είναι ταισμένα παυει να λειτουργει το ενστικτο τους ως θηρευτες?
    εαν θα μπεις σε ενα σπιτι που εχει σκυλο ο σκυλος δεν θα σε φαει επειδη πειναει, αλλα επειδη μπηκες στον χωρο του, και ολα αυτα τα αδεσποτα μαρκαρουν ολους τους δρομους που περνούν και ετσι τον θεωρουν σπιτι τους και την πληρωσε η καημένη η γατα, ποιος ξερει στο μελλον ποιος αλλος θα την πληρωσει.
    Ως πολιτης αυτης της χωρας δεν θελω να ζω κατω απο μια τοξικη κατασταση του να ταιζω τα αδεσποτα επειδη μπορει καποιο να πεινασει και με φαει εμενα ή τα παιδια ή την γατα μου. Ως πολίτης αυτής της χώρας που πληρώνει φόρους και δημοτικά τέλη για να κυκλοφορώ ελευθερος στους δρόμους την πόλης μου, να έχω πεζοδρόμια και φώτα απαιτώ να μην υπάρχουν αδέσποτα σκυλια στούς χώρους που πηγαίνω, επειδή αργά ή γρήγορα αυτα τα αδέσποτα θα υποταχθούν στο ενστικτό τους.
    Απαιτώ να στειρωθουν και οσα ειναι επικυνδυνα να τους γινει ευθανασια.
    Απαιτώ επισης να απαγορευτεί στους φιλοζωους να τα ταιζουν σε δημόσιους δρομους και χώρους γιατι έτσι ενυσχίουν το ενστικτο τους για φυλαξη του χώρου αυξανοντας τις πιθανότητες επιθεσης σε ανθρώπους και άλλα ζωα.
    Εχω σκυλο και δεν τολμω να.τον βγαλω βολτα επειδη τα αδεσποτα θα του επιτεθουν, ειναι κατασταση αυτή? στην Αμερικη που ειμουν χρονια δεν υπηρχε κανενα αδεσποτο.
    Οι φιλοζωικοί σύλλογοι ας σταματησουν να σπαταλανε τα.χρηματα τους στις τροφές και τις στειρώσεις, ολο αυτο είναι ένας φαυλος κύκλος, εαν συσπηρωθείτε και απαιτησετε τα λογικά απο τον Δημο θα τα καταφέρετε, εδω οι ομοφυλόφυλοι που ειναι μια χουφτα καταφεραν να παντρευονται και εσεις για ενα τόσο σοβαρο θεμα δεν θα καταφερετε να φέρετε μια λύση? Σιγουρα μπορειτε αλλα χτυπατε τα κλαδια και όχι.στην ριζα του προβλήματος, το θεμα των αδεσποτων δεν ειναι δημοτικό προβλημα, ειναι εθνικό προβλημα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι