Εορδαία: Eπισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του οικήματος του «Καπετάν Φούφα»

16 Οκτωβρίου 2024
11:44
Κανένα σχόλιο

Τη διαβεβαίωση ότι θα επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες για την αναστήλωση του οικήματος, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Μακεδονομάχος Ζαχαρίας Ανδρούτσος, ο επονομαζόμενος Καπετάν Φούφας, έδωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του εκεί  ο Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, υποσχόμενος, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, κάθε δυνατή βοήθεια στους εμπλεκόμενους τοπικούς παράγοντες.

Το επιβλητικό οίκημα, στο κέντρο του Φούφα,  που κρίθηκε διατηρητέο, καταρρέει καθημερινά, και μαζί του οι μνήμες και η Ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ, κρίνεται  επικίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων κατοίκων.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως σε πρώτη φάση θα πρέπει να εξευρεθούν οι πόροι για να τεκμηριωθεί το κόστος των εργασιών, κι ακολούθως τα κονδύλια για την ανακατασκευή του, ενώ, στην τρίτη φάση, η αξιοποίηση του πολιτιστικά, προσθέτοντας πως « προέχει το θέμα των πόρων, να τελειώσει η αξιολόγηση από πραγματογνώμονα αποδεκτό από το Ελληνικό Δημόσιο, για  να πάμε στην εξαγορά. Θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

Τέλος ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς ανέφερε πως « όταν εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες, θα πάμε σε αναγκαστική απαλλοτρίωση και όπως προβλέπει ο Νόμος, με πόρους του Δήμου, αφού, προηγηθεί η εκτίμηση του Ορκωτού εκτιμητή Μηχανικού από το Ελληνικό Δημόσιο για το κόστος».

Με τη συμπαράσταση του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Γιώργου Αμανατίδη, θα πρέπει  οι επόμενες διαδικασίες να επιταχυνθούν « για να μην το χάσουμε, και κάποια στιγμή, να λειτουργήσει ως Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι