Π. Ματιάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ. : «Επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι για τους συμπολίτες μας»

18 Οκτωβρίου 2024
09:37

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου πήραμε, κατά πλειοψηφία, πρώτα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση να συνυπογράψουμε τη συμφωνία με τη ΔΕΗ και το Υπουργείο Ενέργειας, που ρυθμίζει το θέμα των χρεών προς τη ΔΕΗ και καθορίζει το μέλλον των τηλεθερμάνσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Προσωπικά, δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω τη συμφωνία αυτή ως καλή ή κακή. Θα πως όμως πως είναι μια απολύτως απαραίτητη και αναγκαία συμφωνία για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε στον τόπο μας το αγαθό της τηλεθέρμανσης.

Απολύτως απαραίτητη και αναγκαία έγινε η συμφωνία αυτή καθώς από την ώρα που αναλάβαμε ως Δημοτική Παράταξη τη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα βουνό προβλημάτων, που είχαν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια, τα οποία οι προηγούμενοι είχαν φροντίσει ν’ αφήσουν στην άκρη και να μη λύσουν.

Βέβαια, γνώριζαν όλοι τους πολύ καλά ότι ο λογαριασμός δεν θ’ αργούσε να έρθει, αλλά κρίνοντας από την τακτική που ακολούθησαν αποδεικνύεται ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνουν αρεστοί στους πολίτες, κρύβοντας τους αυτό που σίγουρα θα ερχόταν, το οποίο μόνο ευχάριστο δεν θα ήταν.

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια δεν αλλάζουν. Θα περίμενα όμως κάποιοι να έχουν την απαραίτητη ευθιξία, αλλά και την πολιτική παληκαριά, για ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους σήμερα και να σταθούν όχι στο πλευρό το δικό μας, αλλά των πολιτών, που ζητούν το αυτονόητο. Να μη στερηθούν την τηλεθέρμανση.

Ας τους κρίνουν οι συμπολίτες μας γι’ αυτή τους τη συμπεριφορά, όπως βεβαίως θα κριθούμε και εμείς.

Παναγιώτης Ματιάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

7 σχόλια

  • Ο λαός σας επέλεξε να λύσετε προβλήματα. Να συγκρουσθείτε, να διαπραγματευτείτε σκληρά προς όφελος των Δημοτών που εκπροσωπείτε. Και όχι να πείτε yes sir σε ότι θα πει η διοίκηση της (αγνώμονος) ΔΕΗ. Και να έρθεις εσύ στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας πεις ότι καλά περάσαμε μέχρι τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε. Αυτό να το πεις στο σπίτι σου. Να καταλάβεις τι εκπροσωπείς. Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και απέτυχε. Πολύ κατώτερος των περιστάσεων κ. Ματιάκη. Λυπάμαι πολύ.

  • Θα ήταν πρέπον μια μείωση στις αποδοχές του Προσωπικού και του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ κατά 20% ..ώστε η αύξηση στην τιμή της MWH..να είναι κατά 5 ευρώ χαμηλότερη για τους πολίτες…για να είστε χρήσιμοι!!!

  • Η κυβέρνηση που έχει εγκαταλείψει την περιοχή στο έλεος του Θεού, μαζί με την ΔΕΗ,που άφησε πίσω της καμμένη γη χωρίς να αποκαταστήσει τα εδάφη της εξόρυξης ως όφειλε, βάζουν το πιστόλι στο κρόταφο εκβιάζοντας και εσείς δεχτήκατε με κατεβασμένα τα χέρια,μην πω τίποτε άλλο,βάλτε την υπογραφή σας χωρίς να δείτε άλλες εναλλακτικές λύσεις.,αυξάνοντας το κόστος της Τ/Θ.Εσεις και η κυβέρνηση μαζί με την ΔΕΗ βάλατε ταφόπλακα στα όσα τραγικά συμβαίνουν στην περιοχή μας.

  • Η τηλεθερμανση πότε θα ανοίξει , αυτό μας ενδιαφέρει . Τα επιλέξαμε να είμαστε χρήσιμοι δεν ενδιαφέρουν κανένα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι