kozan.gr: Ώρα 09:45 π.μ.: Μέχρι κι αυτή την ώρα δεν υπάρχει εντολή από τον ΑΔΜΗΕ στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για να μπει στο “σύστημα” κάποια από τις μονάδες του που παρέχουν θερμική ενέργεια για την τηλεθέρμανση Κοζάνης

19 Οκτωβρίου 2024
10:13

 

Η ΔΕΤΗΠ με επίσημη ανακοίνωσή της ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές της Πτολεμαίδας ότι από το μεσημέρι του Σαββάτου 19/10/2024 θα ξεκινήσει η προθέρμανση του δικτύου. Την ίδια στιγμή στην Κοζάνη, αν κι από χθες το βράδυ, όπως ήδη γράψαμε, δόθηκε η πολυαναμενόμη έγκριση από την ΔΕΗ για παροχή θερμικής ενέργειας κι αναμέναμε κάποια πράγματα να “τρέξουν” γρηγορότερα, μέχρι κι αυτή τη στιγμή (ώρα 09:45 π.μ. Σάββατο 19/10),  ΔΕΝ υπάρχει εντολή από τον ΑΔΜΗΕ στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για να ενταχθεί στο “σύστημα” κάποια από τις μονάδες του που παρέχουν θερμική ενέργεια στην τηλεθέρμανση Κοζάνης. Είναι άγνωστο πότε θα συμβεί αυτό, ωστόσο κάθε ώρα που χάνεται είναι πολύ σημαντική αν αναλογιστούμε πως, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο κι έχουμε περιγράψει πολλάκις στο kozan.gr, το στάδιο της προθέρμανσης κι εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, χρειάζεται τουλάχιστον 48 ώρες (ίσως και κάτι περισσότερο) προκειμένου να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει κανονικά να αισθάνονται τη ζέστη οι πολίτες στα σπίτια τους. Συγκεκριμένα, κατά την προθέρμανση τα πρώτα χαμηλά θερμικά φορτία (περίπου 35 – 50 βαθμοί) “κυκλοφορούν”  στο δίκτυο και σταδιακά, μέχρι και 48 ώρες μετά, θα αυξάνεται η θερμοκρασία ώστε αρχικά να φτάσει τους 80 βαθμούς  και τέλος στην ιδανική θερμοκρασία γύρω στους 100 βαθμούς κι όλα αυτά εφόσον δεν υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα π.χ. διαρροή κτλ.. Συνεπώς είναι απολύτως κατανοητό πως κάθε ώρα που “χάνεται” είναι πολύτιμη.

kozan.gr

3 σχόλια

  • Σε πολύ λίγα χρόνια που θα έχουν κάνει ασύμφορη την τηλεθέρμανση(αυξήσεις κάθε χρόνο θα βλέπουμε από εδώ και πέρα) θα γίνουμε σαν την Φλώρινα π.χ ή τα χωριά χωρίς τηλεθέρμανση που προσπαθούν να ζεσταθούν με ξυλόσομπες.

    Τότε τα ντουμάνια στην πόλη και η μόλυνση θα είναι πολλαπλάσια των φουγάρων της ΔΕΗ..

    Αλλά…. Μητσοτάκη θέλατε.

    • Και παλι αυτον θα βγαλουν ασχετα με το τι προκαλει καθε μερα στη χωρα.μαλλον ο κοσμος εχει τοσο χρημα στην ακρη ? Δεν ξερω πραγματικα τι συμβαινει σαυτη τη χωρα και τους πολιτες της

    • Το σχόλιό σου το έγραψες για να μας δηλώσεις ότι είσαι αντιμητσοτακικός και όχι ότι σε κόφτει να μας ζεστάνεις, καημένε. Πες το καθαρά και όχι διά της πλαγίας σκέψης. ΥΓίαινε !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι