Εργατικά Σωματεία & Φορείς: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας την Κυριακή 20/10 στις 15:00

19 Οκτωβρίου 2024
20:25
Κανένα σχόλιο

Η λύση πακέτο για τις τηλεθερμάνσεις είναι ένα χτύπημα στο δικαίωμα του λαού για πρόσβαση σε φθηνή θέρμανση. Θα εντείνει την ενεργειακή φτώχεια, θα δώσει νέο χτύπημα στα οικονομικά των Δήμων που θα τα μεταφέρουν στις πλάτες του λαού. Όλα αυτά για να θωρακιστούν τα κέρδη της ΔΕΗ Α.Ε.

Αφού εκμεταλλεύτηκε την περιοχή, το υπέδαφος, τα νερά, το εργατικό δυναμικό, το περιβάλλον, τις χάρισαν τις αποκαταστάσεις εδαφών, την μετεγκατάσταση της Ακρινής, ενώ χτυπάει το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο. Τώρα δεσμεύει εκβιαστικά με αποικιοκρατικούς όρους την περιοχή φορτώνοντας με χρέη για δεκαετίες το λαό της.

Η κατάπτυστη συμφωνία έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού.

Δεν αντέχουμε να πληρώσουμε ούτε ευρώ παραπάνω!

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος!

Ο αγώνας για φθηνή θέρμανση και ενέργεια συνεχίζεται!

 

Απαιτούμε:

 

  • Ούτε ευρώ αύξηση στην τιμή της τηλεθέρμανσης, δεν αντέχουμε άλλα βάρη στα εισοδήματά μας.
  • Απρόσκοπτη παροχή τηλεθέρμανσης σε όλους τους καταναλωτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να διαγραφούν τα χρέη των τηλεθερμάνσεων προς την ΔΕΗ Α.Ε. και να μην τα φορτώσουν στον λαό με άλλο τρόπο.
  • Έκτακτο κονδύλι από το κράτος, προς τους δήμους για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης σε όλα τα σχολεία.
  • Επέκταση του δικτύου και σε χωριά του Δήμων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου.. Επιπλέον επίδομα λόγω καιρικών συνθηκών στους κατοίκους των χωριών.
  • Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ, ΔΕΤΗΠ,ΔΕΤΕΠΑ.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι