Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Διατηρείται η εντοπιότητα και επαυξάνεται η μοριοδότηση για την ΠΕ Κοζάνης στον νόμο του ΑΣΕΠ που ψηφίζουμε σήμερα.»

22 Οκτωβρίου 2024
11:54
konstantinidis

Τον Ιανουάριο του 2021 είχε γίνει δεκτή από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, η ρύθμιση που είχα εισηγηθεί ώστε να συμπεριληφθεί η ΠΕ Κοζάνης στις μοριοδοτούμενες περιοχές στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ, ενόψει της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Πράγματι, από τότε, στις προκηρύξεις θέσεων μέσω ΑΣΕΠ στην ΠΕ Κοζάνης, πολλοί συμπολίτες μας κατάφεραν να διοριστούν αξιοποιώντας το σχετικό προνόμιο, το οποίο όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους του τόπου μας να καταλάβουν μία θέση στο Δημόσιο, αλλά εξασφαλίζει ταυτόχρονα κι ένα “τεκμήριο” παραμονής στη θέση αυτή κι άρα διασφαλίζει τη σταθερή στελέχωση των υπηρεσιών μας.

Με τις συζητούμενες σήμερα αλλαγές στον νόμο του ΑΣΕΠ, διατηρείται η εντοπιότητα, και αυξάνεται ακόμα περισσότερο η μοριοδότηση, καθιστώντας βέβαιη την κατάληψη αυτών των θέσεων από κατοίκους της περιοχής, φυσικά από εκείνους που διαθέτουν τα κατάλληλα και περισσότερα προσόντα σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Οι νέες ρυθμίσεις βελτιώνουν και επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων και το πλαίσιο κινήτρων και ανταμοιβών, ώστε το Δημόσιο να αποκτήσει ταυτότητα εργοδότη και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες του και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

31 σχόλια

  • Φίλε Στάθη συνέχισε τον καθαρό σου αγώνα
    για τους πολίτες αυτού του νομού,
    όπως κάνεις όλα αυτά τα χρόνια !!!

  • Με τον νέο νόμο επεκτείνεται η εντοπιότητα σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, επομένως δεν αποτελεί επιτυχία η διατήρησή της στον Ν. Κοζάνης. Τυχόν μη διατήρησή της θα ήταν εξευτελισμός για την περιοχή και για τους εκπροσώπους της. Μένει να δούμε αν θα προκηρυχθούν πολλές θέσεις για τον νομό στη συνέχεια. Εκεί πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους οι βουλευτές και οι τοπικοί φορείς. Εκεί θα φανεί η αποτελεσματικότητά τους.

    • Το ανακάλυψες και αυτό …
      ΔΕΝ ανακάλυψες όμως ότι εδώ και τρία χρόνια ισχύει η έξτρα μοριοδότηση που με δική του πρωτοβουλία νομοθετήθηκε,
      περνώντας το προσθετικά και με συγκεκριμένη αιτιολόγηση !!!
      Θέλεις δουλειά ακόμα !!!!

      • Η ουσία του σχολίου μου ήταν ότι παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία η διατήρηση της εντοπιότητας, ενώ δεν χρειάστηκε να παρεμβη κανείς παράγων για να επιτευχθεί αυτό. Αυτό θα έλειπε να αφαιρούνταν η εντοπιότητα από την Κοζάνη τη στιγμή που την επεκτείνουν σε όλη τη χώρα. Δεν έκανα καμία αναφορά στο παρελθόν και αυτά που λες είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.”

  • “Κατόπιν ενεργειών μου” φυσικά

    Καλύτερα να τον ενημερώσει κάποιος να μην εκτίθεται έτσι. Να παραμείνει αόρατος σε όλα, όπως κάνει σε όλα τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής

  • Μπορεί να λέμε διάφορα αλλά το KOZAN τη βάζει την είδηση. Κάποιοι άλλοι στην Πτολεμαΐδα και στην Κοζάνη τις εξαφανίζουν ή τις κάνουν «ρεπορτάζ» και εξαφανίζουν τον Κωνσταντινίδη. Δημοσιογραφία απ’ τα LIDL

  • Συγχαρητήρια στο Κ Βουλευτή, το καλό πρέπει να λέγεται και να αφήσουμε τις κακίες και τα πολιτικά!

    Συγχαρητήρια και πάλι!

    • Δηλαδή ρε φίλε από τι στιγμή που έγινε κατόπιν ενεργειών του, να μην το πει; Για να βγαίνεις εσύ σαν ξύπνιος και να λες μετά τι έκανες ρε Κωνσταντινιδη; και όταν σου λέει τι έκανε, το ειρωνεύεσαι. Άπαιχτος μισθοφορος κράχτης εισαι;

      • Για την τηλεθερμανση μουγκα στη στρουγγα πηγε να κανει ερωτησεις μετα τη συμφωνια για τις τηλεθερμανσεις. Βγηκαν τα τρολ που για μια θεση σεκιουριτι γονατιζουν.

  • Το αυτονοητι θσωρειται επιτυχια.Εποχες 60.Και συ λαε βασανισμενε που δεν μπορεις να αγορασεις ουτε λαδι ελιας, αλλα τρως σπορελαιο,χειροκροτησε τους.

  • Αυτό είναι βοήθεια από άλλον ο οποίος είναι αφανής. Το ξέρω πολύ καλά ποιος ενήργησε γι αυτό. Τα άλλα είναι λόγια για να φαινόμαστε.

  • Η περιοχη εδω και 5μιση χρονια που μπλεξαμε με το τσιρκο σας εχει ερημωσει , εχετε φτασει την ανεργια στο θεο και εσυ βρε ανυπαρκτε ονειρευεσαι οτι εκανες κατι το τοσο σπουδαιο? Χαχαχαχαχα ρε τι γελιο εχετε ολες οι μπλε ακριδες

  • Κάτι για τις “εμβληματικές”επενδύσεις έχει να μας πει?
    Εεεεεεε ο τόπος ερημώνει και σεις είστε αλλού για αλλού!

  • Ζησε το μυθο σου κυρ-Σταθικο μαζι με τα τρολ σου και τα βολεμενα που σε πιστευουν ακομη
    ετσι κι αλλιως μειοψηφια ειστε!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι