Π. Ματιάκης: Πριν μας κουνήσουν το δάχτυλο, ας αναλάβουν πρώτα τις δικές τους ευθύνες.

22 Οκτωβρίου 2024
14:37

 

Διαβάζοντας τις μέρες αυτές τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι Δημοτικές παρατάξεις «Ενότητα» και «Κοζάνη, τόπος να ζεις» για το θέμα της συμφωνίας που υπογράψαμε για τις τηλεθερμάνσεις, μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα.

«Οι δύο αυτές παρατάξεις εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα κοινά του τόπου μας στις Δημοτικές εκλογές του 2023 και δεν έχουν καμιά σχέση μ’ αυτές που διοίκησαν το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Κοζάνης για πάρα πολλά χρόνια;»

Η απάντηση, και με βάση πάντα τα γραφόμενα τους, είναι πως ναι. Γιατί το συμπέρασμα που βγάζει κάποιος από τις ανακοινώσεις τους είναι πως για όλα τα προβλήματα της ΔΕΥΑ Κοζάνης ευθύνεται η Δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη και το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, αφού όλα δημιουργήθηκαν μέσα σ’ αυτούς τους εννιάμιση μήνες που έχουμε αναλάβει εμείς την ευθύνη.

Ντράπηκα, ειλικρινά. Περίμενα από ανθρώπους που τιμήθηκαν πολλές φορές από τους συμπολίτες μας και άσκησαν επί χρόνια εξουσία, να έχουν το φιλότιμο αλλά και την ευθιξία ν’ αναλάβουν κάποιες, έστω, από τις ευθύνες τους.

Κατανοώ και σέβομαι το ρόλο τους ως αντιπολίτευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να λειτουργούν με επιλεκτική μνήμη και να κάνουν το άσπρο μαύρο μόνο και μόνο για να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Γιατί ευθύνες έχουν και μάλιστα μεγάλες κι ας μη θέλουν να τις  αναγνωρίσουν.

Τις αναγνωρίζουν, όμως, οι συμπολίτες μας που βλέποντας τη στάση τους σήμερα, μπορούν να καταλάβουν γιατί φτάσαμε ως εδώ και γιατί μια Δημοτική αρχή και ένα Διοικητικό Συμβούλιο εννιάμιση μόλις μηνών κλήθηκαν να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να πάρουν αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο, σε προηγούμενες περιόδους κάτω από πολύ καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες σε σχέση με τις σημερινές.

    Παναγιώτης Ματιάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

22 σχόλια

    • Δηλαδή ότι τα έκανε “μανταρα:
      ¨Ο Λάζος και ο Γιάννης το 2000-2010 ,
      ο Λάζος και ο Λευτέρης το 2010-2020 ,
      ο Λάζος και ο Γιάννης το 2020 έως σήμερα,

      τι σήμαίνει??? όλα καλά?????

      Επίσης όταν η αγορά από τη ΔΕΗ ανεβαίνει από τα 28 στα 32 δηλαδή 14,5%
      Γιατί εσείς θα ανεβάσετε την Τιμή από 54 στα 70 δηλαδή 30% πάνω.
      Γιατί στην Πτολεμαΐδα κοστίζει 64 ενώ στην Κοζάνη 70 περίπου.
      Σημείωση: Η ΔΕΥΑΚ και μεγαλύτερη επιχείρηση είναι και παραπάνω χρήστες έχει και συνεπώς μπορεί να κάνει οικονομίες κλίμακος.

  • Πρόεδρε της ΔΕΥΑΚ
    Εχεις υποχρέωση να λύσεις το πρόβλημα και να πείσεις τους πολίτες ότι η συμφωνία που έκανες είναι επωφελής για την πόλη και τους πολίτες. Να λές την αλήθεια , γιατί η μέση κατανάλωση ενος διαμερίσματος για την τηλεθέρμανση δεν είναι 600 Ε και θεωρείς ασήμαντο το ποσό των 200 Ε που θα επιβαρυνθεί επι πλέον το μέσο νοικοκυριό. Την κριτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να την επιζητείς και όχι να τους κατσαδιάζεις γιατί έχουν άποψη και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς σαν άλλοθι τις παραλείψεις και την ανικανότητά τους να λύσουν το πρόβλημα . Το πρόβλημα προέκυψε τώρα και κανείς δεν γνώριζε πριν μερικά χρόνια ότι η ΔΕΗ θα γινόταν ιδιωτική και ότι θα έκλειναν οι μονάδες των ΑΗΣ. Τώρα δεν άκουσες τίποτα , θα τα ακούσεις όταν έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί ή όταν θα βλέπεις να μη πληρώνονται λόγω οικονομικής αδυναμίας.

  • Ο δήμαρχος Κοζάνης είναι ο πρώτος δήμαρχος της χώρας που υπέγραψε μνημόνιο.

    Τα υπόλοιπα θα τα βλέπουμε σταδιακά μετά τα Χριστούγεννα.

    • Έτσι ακριβώς, η θέρμανση θα είναι όπως το ρεύμα, χρηματιστήριο, και συνεχώς θα ανεβαίνει χωρίς να μπορεί να παρέμβει ο Δήμος!

  • Πρόεδρε,συγχαρητήρια σε εσένα,στον Δήμαρχο ,στον Περιφερειάρχη για την λύση που δώσατε και λειτουργεί η Τηλεθέρμανση.Γιατί δεν λέτε,ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ,πρότειναν και στις δύο προηγούμενες παρατάξεις,τιμή μονάδας πάνω από 0,70 ,πολλά χρόνια πριν?Γιατί δεν λέτε ότι 32 εκατομμύρια€ χρέη προς ΔΕΥΑΚ,δημιουργήθηκαν πριν από εσάς?Τι θα κάνετε με αυτές τις οφειλές των τσαμπατζήδων?Εγώ δεν σας ψήφισα

  • Μήπως ήρθε η ώρα να φύγεις από την επιχείρηση γιατί τα όσα είπες δείχνουν άλλα πράγματα
    Η αντιπολίτευση επιτελεί το ρόλο της ,η συμπιλιτευση τον δικό της
    Οι δύο παρατάξεις που αναφέρεις αξιολογήθηκαν από τους πολίτες και πέρασαν εκεί που είναι γιατί κρίθηκαν υπεύθυνες για πολλά πράγματα που δεν έκαναν και στο θέμα αυτο
    Εσείς κρίνεστε γιατί δεν διαπραγματεύτηκαμε,πάρα τα όσα αντίθετα θέλετε να λέτε,εκχωρήσατε τη διαπραγ μα τευση σε άλλο άτομο,δεν ζητήσατε την υλοποίηση της ενεργής σύμβασης και γενικά αποτελεσατε μια ανεύ θυνη συμπολιτευση κλπ
    Και δύο πράγματα από τη δική σου θητεία άσχετα με τις δηλώσεις για την ΤΘ
    Γιατί ενώ μέχρι τον Απρίλιο έπρεπε να βγει το ειδικό ένθετο που προβλέπει ο νόμος των επιχειρήσεων και με τα στοιχεία που απαιτεί δεν βγήκε;
    Γιατί ενώ ο προηγούμενος Δάντης έφυγε,η ως και η αμέσως επόμενη δεν προκηρύχθηκε ακόμη η θέση αυτή;;
    Τι γίνεται με τα χρέη γιατί και θα μαζευτούν
    Πληρώνει ο Δήμος τα χρωστουμενα η ισχύει ότι είναι δικό μας το μαγαζί;
    Κοίτα είναι καλύτερα να κάνεις την αυτοκριτική σου διερωτωμενος τι συμβαίνει ;
    Το διοικητικό συμβούλιο η άλλοι διοικούν την επιχείρηση;
    Αν μπορείς απαντησε στα ερωτήματα γιατί και να θέλεις δεν μπορείς και πρέπει να γνωρίζεις το γιατι

  • Πόση ντροπή. Δλδ τα 200 τουλάχιστον ευρώ παραπάνω για όποιον πλήρωνε 600 ευρώ κατά τον κ.προεδρο δεν είναι τίποτα. Φυσικά όταν παίρνει και το έξτρα χοντρό χρήμα από την θέση του και από αλλού (πχ συνεδριάσεις κλπ) πώς να καταλάβεις τον μεροκαματιάρη των 500 ευρώ. Ντροπή του.

  • Για τα 33 εκατομμύρια χρέη των δημοτών εχεις να μας πείς κάτι;
    Αν δεν έχεις άραξε στα κυβικά σου και σταμάτα να αρθρογραφείς.
    Εκτός και αν στον γραπτό λόγο φυσάς και δεν το ξέραμε.

  • Πρόεδρε πως θα μαζέψεις τα χρέη από τον κόσμο και πως θα μειώσεις τα έξοδα της Δευακ. Είχε διευθυντές που διοικούσαν εκεί όλα τα χρόνια ή έπαιζαν το παιχνιδάκι των δημάρχων; Τι μισθούς έπαιρναν οι διευθυντές και αν θα τους αποδοθούν ευθύνες για κακοδιοίκηση. Δεν φταίτε εσείς για τις μαύρες τρύπες αλλά κάποιοι πρέπει να μας δώσουν λογαριασμό τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και την έφτασαν την Δευακ σε τέτοια χάλια. Εγώ που είμαι άσχετος με διοίκηση καλύτερα θα διοικούσα.

  • Τώρα που τελείωσε η διαπραγμάτευση και τακτοποιήθηκαν όλες οι εκρεμότητες δεν πρέπει να επιβραβεύσουμε και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ με μια γενεόδωρη αύξηση στις αποδοχές τους; Απορία αναγνώστη, πως γίνεται σε μια υπερχρεωμένη επιχείρηση π.χ. ο μηχανικός της να αμείβεται με τουλάχιστον 2.500 € και ένας αντίστοιχος μηχανικός του Δήμου με 1.500 €.

    • Το τεχνικό προσωπικό που απασχολείται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις δεν μπορεί να έχει τις ίδιες αποδοχές με το αντίστοιχο προσωπικό του δημόσιου τομέα. Βέβαια για τις νέες προσλήψεις ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων που εγκρίνονται. Σιγά μην έρθει μηχανικός με εμπειρία να πληρώνεται με αυτά τα λεφτά σε επιχειρήσεις με αβέβαια προοπτική

    • Απορία μήπως αν ήσουνα στην κατοχή θα είχες γίνει υπαρχηγός του Γκέμπελς. Δηλαδή αρχηγός της συκοφαντίας ψεύτη……

  • Η δευακ χρωστάει αλλά οι μισθαρες τα δώρα και τα μπόνους εξακολουθούν να,ισχύουν…πλήρωνε υπολοιπε κόσμε. Εκεί δεν πρέπει να λάβετε μετρα;

  • Ανίκανοι δώσατε λευκή επιταγή στον Αμανατίδη να κάνει τις μπίσνες του και βγαίνετε και μιλάτε για την τηλεθέρμανση ο Σκυλακάκης τα είπε όλα και λίγα πληρώνεται ντροπή τους σταματήστε να μιλάτε

  • Αμανάτιδη καλά που ανέλαβες. Αλά η Δευακ πληρώνει τον διευθυντή πάνω από 4000 ευρώ, βάλε και τα δώρα βάλε και τα άλλα. Εσύ πόσα παίρνεις που τρέχεις από το πρωί ίσαμε το βράδυ. Αυτοί σε πέρασαν στον μισθό. Οι δικοί σου υπάλληλοι που είναι μόνιμοι αναρωτήθηκες πόσα παίρνουν; απο 32 ευρώ πως φτάνουμε στα 70 ευρώ κόστος τηλεθέρμανσης αλήθεια; μετά λέμε δημοτική επιχείρηση μέχρι να φύγουν όλα στους ιδιώτες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι