kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Μόνιμο στασίδι στο «απυρόβλητο»

23 Οκτωβρίου 2024
09:16

 Διαβάσαμε στο δικτυακό τόπο kozani.tv, του Π. Τσαρτσιανίδη, πως η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Κ. Βέττα του τηλεφώνησε, για να διαμαρτυρηθεί σε σχέση με άρθρο/σχολιασμό του, που της ασκεί κριτική σε ό,τι αφορά δελτίο τύπου που εξέδωσε, εκείνη, για τις εξελίξεις στην περίφημη συμφωνία «πακέτο» για τις τηλεθερμάνσεις και στο οποίο, όπως της καταλογίζεται στο άρθρο,  επιρρίπτει ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στην κυβέρνηση κι όχι στον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας & τους Δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας & Αμυνταίου, που την υπέγραψαν.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός η στήλη θα προχωρήσει καλοπροαίρετα σε κάποιες, γενικές, επισημάνσεις, που αφορούν τη συγκεκριμένη βουλευτή και μπορείς να τις λάβει υπόψιν ή να τις πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Η Κ. Βέττα αυτά τα χρόνια που ασκεί κοινοβουλευτικά καθήκοντα, από τη θέση της αντιπολίτευσης, έχει  καταθέσει πάρα πολλές ερωτήσεις & επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, γεγονός όμως που χρησιμοποιεί, διαρκώς, ως βασικό και αδιαμφισβήτητο επιχείρημα για να καταδείξει πόσο καλά κάνει τη δουλειά της. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε από κάποιον/α από τους υποστηρικτές της, μόνο για το 2024 έχει καταθέσει 24 ερωτήσεις. Βέβαια γι’ αυτές τις ερωτήσεις το τι της απάντησαν οι αρμόδιοι υπουργοί και γενικότερα τι κατάληξη είχαν ως προς τα επιδιωκόμενα, σχεδόν ποτέ δεν ενημερωθήκαμε, μιας και η συγκεκριμένη βουλευτής, αν και της επισημάνθηκε από το kozan.gr,  στα δελτία τύπου που αποστέλλει σπανίως ή καθόλου δεν συμπεριλαμβάνει τις απαντήσεις των Υπουργείων, έστω κι εκ των υστέρων, όταν της απαντήσουν. Ξέρετε πόσες τέτοιες ερωτήσεις για την περιοχή μας, εντός του 2024, έχει καταθέσει η “Ελληνική Λύση” και χωρίς μάλιστα να διαθέτει βουλευτή στην Π.Ε. Κοζάνης; Περισσότερες από 24 και μάλιστα σε πολλές απ’ αυτές, σχεδόν στις μισές, που μας έχουν κοινοποιηθεί, υπάρχουν κι οι απαντήσεις των Υπουργείων ώστε να μπορούμε κάθε φορά να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την ουσία και την αποτελεσματικότητα της κάθε κοινοβουλευτικής παρέμβασης. Άρα με τη λογική της κας Βέττα και των συνεργατών της ο Κ. Βελόπουλος κάνει καλύτερα τη δουλειά του σε σχέση με εκείνην; Ασφαλώς κι όχι …όπως κι άλλο το «είναι» κι άλλο το «φαίνεσθαι».

Αυτά ως προς την κοινοβουλευτική της δράσης. Σε ό,τι αφορά τη στάση της στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, που κι αυτά επηρεάζουν τη γενικότερη πολιτική σκηνή και το σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ίδια σε όλες τις κρίσιμες στιγμές όχι απλώς απέφυγε να πάρει θέση …αλλά κρύφτηκε! Ακόμη και σε τοπικό επίπεδο όταν επανειλημμένως της ζητήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να πει το παραμικρό. Το βιώσαμε όταν ο Α. Τσίπρας παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια με αυτούς που διεκδίκησαν την ηγεσία του κόμματος αλλά κι όλη αυτή την περίοδο με τον πλέον έκπτωτο Πρόεδρο Σ. Κασσελάκη.

Εν κατακλείδι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βέττα θα πρέπει, επιτέλους, να απελευθερωθεί από τις όποιες ανασφάλειες έχει στο κομμάτι της ασκούμενης κριτικής προς εκείνη και πίσω από το λαμπερό χαμόγελό της ας μη φοβάται να αποδέχεται αδυναμίες και παραλείψεις της. Το να προσπαθεί διαρκώς να έχει μόνιμο στασίδι στο «απυρόβλητο» για να παραμένει, με το σκεπτικό της, «ατσαλάκωτη», μόνο τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να έχει για εκείνην.

 

H Xύτρα

 

20 σχόλια

  • Τι ωραίο ,έτσι ακριβώς με τις επερωτήσεις και ότι δεν παίρνει θέση στα εσωκομματικά .Νομίζει ότι δεν την καταλάβαμε.

  • κυβερναει εδω και μια 5ετια η ΝΔ κι εσεις ριχνετε ευθυνες ακομα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αθλια καθημερινοτητα στην περιοχη μας και στη χωρα γενικοτερα!!! Ωραια ρεπορταζ κανετε και αρθρα γραφετε…τιμωντας φυσικα τον “εργοδοτη” σας απ οτι φαινεται!!!! #Πετσομενοι #ολοισας

  • Το ότι είναι βουλευτής, γυναίκα ή όπως αλλιώς το θέσουμε δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει μπούλινκ. Είναι Απαράδεκτη ενέργεια που θα το έχουμε υπόψιν.
    Ας αποδεχθεί την πρόταση για συνέντευξη με προκαταβολή μια ειλικρινή συγνώμη πρώτα και μετά να δεχθεί ερωτήσεις από τον κόσμο για απαντήσεις που έχουμε καιρό να λάβουμε, όχι μόνο με δελτία τύπου σε προκαθορισμένα λόγια του αέρα.

  • ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΣΕ 2 ΑΡΑΔΕΣ.
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ, ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

    • Η ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Η ΤΟΠΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!!!!!!
      ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ Η ΑΔΕΔΥ!

  • Την κα. Βετα, όσοι την εχουμε ζήσει έστω και λίγο από κοντά έχουμε καταλάβει τι είναι. Μια καιροσκόπος. όπου δει συμφέρον για να ξαναεκλεγεί.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν το κόμμα στις εκόγές του 2023 συνετρίβει, η ίδια έλεγε στις περιοδίες πριν τις επαναληπτικές εκλογές εγώ δεν έχασα, διατήρησα τους σταυρούς μου. Δηλαδή μετά από τέτοιο σοκ δεν την ενδιέφερε ούτε το κόμμα, ούτε οι ψηφοφόροι του Συριζα, ούτε και η κοινωνία που θα έπρπε να ανεχτεί κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλη μια τετραετία.

    Καιρός λοιπόν να την μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος….Μας έχει ζαλίσει τόσα χρόνια με τις υπερωτήσεις στη Βουλή, από απαντήσεις και ουσία όμως ΜΗΔΕΝ.

  • Το ΚΚΕ την έστειλε στην Μόσχα με υποτροφία στην γυμναστική ακαδημία , αλλά αφού δεν την αξιοποίησε στην βουλή ,απλά πήρε μεταγραφή ,μπορεί να σκέφτεται και προς ΠΑΣΟΚ μεριά …

  • Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί από τις ερωτήσεις που κάνει η κ.Βεττα στην κυβέρνηση…
    Σας το λέω γιατί τα παρακολουθώ οτι καλύτερα που δεν σας στέλνει τις απαντήσεις τις κυβέρνησης γιατί θα απογοητευτητε περισσότερο απο τις απαντήσεις.
    Όσον για τα υπόλοιπα εσωκομματικά η στάση της είναι σοβαρή και δεν βγαίνει στα κανάλια για κουτσομπολιά.

    • αποστομοτική η απάντησή σας. Δεν μας ενημερώνει για τις απαντήσεις για να μην πικραθούμε! κυρια βεττα ευχαριστούμε πολύ. είστε ψυχούλα.

      Ποια είναι η σοβαρή στάση; Ότι πάει όπου φυσάει ο άνεμος;ότι κανει μόκο μέχρι να δει που θα κάτσει η μπίλια.Έλεος, πλεον και άτομα που την στήριξαν ούτε να την βλέπουν δεν θέλουν

  • Λυπηρη παρουσια- απουσία .Καμμία σχέση με πολιτική ,ούτε παράγει πολιτικό λόγο.
    Άλλη μια αποτυχία για την Κοζάνη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι