kozan.gr: Ο πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος έκανε μήνυση στον Δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου

26 Οκτωβρίου 2024
07:01

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, o πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος έκανε μηνυτήρια αναφορά στον Δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου βάσει της οποίας ο τελευταίος θα κληθεί ανωμοτί ενώπιον της Προανακρίτριας στις 31-10-2024 να εξετασθεί, για ενδεχόμενη τέλεση των ποινικών αδικημάτων παράβαση καθήκοντος, για συκοφαντική δυσφήμιση κι απατηλή πρόκλησης βλάβης. Η υπόθεση αφορά την οφειλή του Α. Κοσματόπουλου προς τον Δήμο Βελβεντού, ύψους 27.344 ευρώ περίπου, για χρήση νερού σε κτήμα που διατηρεί στο Βελβεντό και την οποία αμφισβητεί ο ίδιος. Το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Βελβεντού, στις 19 Φεβρουαρίου 2024, όταν  έλαβε απόφαση με την οποία απέρριψε το αίτημα διαγραφής ποσών που έχουν βεβαιωθεί, στον πρώην Δήμαρχο Α. Κοσματόπουλου, από το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού, ως αξία κατανάλωσης νερού από το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Βελβεντού. Από την πλευρά του Δήμου Βελβεντού, όπως υποστηρίζουν κι είχαν ακουσθεί/εννοηθεί και κάποια πράγματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συγκεκριμένες οφειλές έχουν βεβαιωθεί την περίοδο 2014 – 2016, που εκείνος ήταν Δήμαρχος του ενιαίου τότε Δήμου Σερβίων – Βελβεντού, ενώ όταν συνέβη ο διαχωρισμός των δήμων συμμετείχε στην επιτροπή της Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και υπέγραψε για την παράδοση περιουσίας και οφειλών.

kozan.gr

 

 

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι