Σύναξη ιεροπαίδων στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

27 Οκτωβρίου 2024
18:51
Κανένα σχόλιο

Σήμερα, Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίων Νεομαρτύρων Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε σύναξη ιεροπαίδων και νέων οι οποίοι διακονούν στη λατρεία τα αναλόγια και το κατηχητικό έργο των Ιερών Ναών της Εορδαίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ειρηναίος προσκάλεσε πατρικά και συνάντησε τους διακονητές των Ναών και άνω των 100 παιδιών από 6 έως 29 ετών, με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, συνοδευόμενοι από τους εφημερίους των ενοριών, συμμετείχαν στην πρώτη σύναξη και συναναστροφή με τον Ποιμενάρχη τους.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, εξ αρχής, τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε, πρωτίστως, για να γνωρίσει τα παιδιά και τους νέους, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της τοπικής Εκκλησίας και, επιπλέον, οι νέοι να συνδεθούν μεταξύ τους, ώστε να αποτελούν μία ενωμένη κοινότητα. Στη συζήτηση με τα παιδιά, επισήμανε δύο σημεία:

Πρώτον, παρακάλεσε ως πατέρας και φίλος τα παιδιά να βρίσκονται στον χώρο της Εκκλησίας, να συμμετέχουν στα ενοριακά δρώμενα, να συναντούν και να συζητούν με τον Μητροπολίτη, εκφράζοντάς τις ανησυχίες, τους στόχους και τα όνειρά τους. Τους κάλεσε να ζουν την εμπειρία της εκκλησιαστική ζωής, η οποία μεταμορφώνει τον άνθρωπο και του παρέχει ποιότητα ζωής, αξιοπρέπεια, αξίες και ιδανικά· χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Δεύτερον, προέτρεψε τους νέους μας να μην ξεχνούν ότι αποστολή του χριστιανού είναι να αγαπά. Αυτή η αποστολή καλεί τον καθένα να αναλάβει ενεργό ρόλο στην κοινωνία και έμπρακτα να γίνεται παράδειγμα και πρότυπο πίστης και αγάπης. Ιδιαίτερα, στάθηκε στο ζήτημα της βίας, που αποτελεί σύγχρονη μάστιγα, και ζήτησε να αντιστέκονται σε κάθε μορφή βίας, καταπίεσης, εκμετάλλευσης, εξευτελισμού, bullying/εκφοβισμού των συνομηλίκων τους, λαμβάνοντας δράση ενάντια στη βία και την αδικία προς άλλα παιδιά.

Κλείνοντας, παρακάλεσε τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τον κάθε άνθρωπο ως μοναδική προσωπικότητα, να μοιράζονται την αγάπη, τον σεβασμό και την ομοψυχία και ευχήθηκε, με τη χάρη του Θεού, από τους συμμετέχοντες της σημερινής σύναξης να υπάρξουν οι αυριανοί ιερείς αλλά και οι προσωπικότητες που μέσω των οικογενειών, των εργασιών και της ζωής τους θα μαρτυρούν τις αξίες και την αγάπη της πίστης μας.

Στο τέλος, μοίρασε στους νέους βιβλία και ευλογίες, βγήκε αναμνηστική φωτογραφία, είχε συζητήσεις και δέχτηκε ερωτήσεις στην αυλή του ναού, όπου προσφέρθηκε πρωινό.

Φωτογραφίες: https://flic.kr/s/aHBqjBPCg6

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι