Δήμος Βοΐου: Αποκαλυπτήρια Μνημείου Παλαιοκάστρου – Το μήνυμα του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή

28 Οκτωβρίου 2024
13:27
Κανένα σχόλιο

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ζωντανεύει τις μνήμες και τα συναισθήματα ενός λαού που επέλεξε τον δρόμο της αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα.

Θυμόμαστε, τους Βοϊώτες φαντάρους που άντεξαν μόνοι τους, στην αρχή, την κρισιμότερη στιγμή, την επίθεση των Ιταλών του Μουσολίνι και τις γυναίκες από τα χωριά του Πενταλόφου, που παρά τον βαρύ χειμώνα, μετέφεραν στους ώμους τους τις προμήθειες και τα πολεμοφόδια για τους στρατιώτες μας στα δυσπρόσιτα βουνά της Πίνδου.

Δεν ξεχνάμε τον πόνο και την καταστροφή που έφερε στα μαρτυρικά χωριά μας η ναζιστική κατοχή, και ότι οι πρόγονοι μας πολλές φορές αναγκάστηκαν να αντικρίζουν από τα γειτονικά κοντινά δάση, τα σπίτια τους να φλέγονται.
Νιώθουμε υπερήφανοι για τους παππούδες μας που πολέμησαν στην Αντίσταση και στο Φαρδύκαμπο, έδωσαν την πρώτη μεγάλη νίκη στην Εθνική Αντίσταση.

Στο «ΟΧΙ» του 40, ας σταθούμε με σεβασμό και αλληλεγγύη, τιμώντας τους προγόνους μας και κοιτώντας το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.

Χρόνια πολλά σε όλους! Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω η Ελλάδα!

Υγ. Η φωτογραφίες είναι από τα χθεσινά αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς κατοίκους του Παλαιοκάστρου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι